1- Η εκπαιδευση που κατ'ονομα ειναι δωρεαν στοιχιζει στον ελληνικο λαο 5 δις ευρω το χρονο σε φροντηστηρια,συγγραματα,βιβλια, ενοικια φοιτητικων κατοικιων κλπ.
Δεν υπαρχει καμια κοινωνικη δωρεαν προσφορα απο τη πλευρα του κρατους,ακομη και σε επιπεδο πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας η ιδια η εκπαιδευση ειναι εντελως αθλια και φανταζομαι το γνωριζετε αρκετοι αυτο γιατι εισαστε αρκετοι φοιτητες εδω και συνεπως γνωριζετε απο πρωτο χερι ποσο κοστιζουν οι σπουδες σας το χρονο και ποσα δαπανησαν οι γονεις σας για φροντηστηρια ωστε να μπειτε σε καποια σχολη.
Προσωπικά δεν πήγα ποτέ σε φροντιστήριο και πέρασα στο πανεπιστήμιο όπου σπούδασα, αποφοίτησα και δουλεύω μια χαρά.
Οσο σπούδαζα, έκανα 3 δουλειές να τα βγάλω πέρα (νοίκια, λογαριασμούς κλπ), επειδή οι γονείς μου είναι φτωχοί.
Η ίδια η εκπαίδευση είναι άθλια αγαπητέ μου, γιατί οι καθηγητάδες ξύνονται το πρωί και το απόγευμα διδάσκουν τέλεια στα φροντιστήριά τους. Αυτό που γράφω δεν ισχύει για όλους αλλά σίγουρα ισχύει σε ανησυχητικό επίπεδο.
Είναι γεγονός ότι ένα τεράστιο ποσοστό φοιτητών είναι χαραμοφάηδες και τεμπέληδες, το οποίο οδηγεί σε τεράστια κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός ότι οι γονείς πληρώνουν, αυτό δε δίνει σε κανένα φοιτητή της πλάκας το δικαίωμα να ξύνεται και να ζει στη χώρα του ωχαδερφισμού.
2- Η δημοσια υγεια ειναι εντελως αθλια με κακοπληρωμενους γιατρους και νοσηλευτες,τεραστιες ελλειψεις σε τεχνικα μεσα και φαρμακα,ελειψεις κρεβατιων στα νοσοκομεια,τα διαβαζουμε και σημερα με αφορμη τη γριπη των χοιρων.
Στα νησια δε αν ειναι χειμωνας ο κοσμος προσευχεται να μην αρωστησει γιατι ακομη και μια φλεγμονη σε ενα χαλασμενο δοντι μπορει να τον στειλει προωρα,μεχρι χτες ενα νησι η Ιθακη που δεν ειναι και ακριτικο δεν ειχε ουτε εναν παιδιατρο,σημερα διαβασα οτι μετα απο τρια χρονια το υπουργειο εστειλε εναν,για να φερω ενα απλο παραδειγμα.
Η δημόσια υγεία δεν είναι άθλια. Σίγουρα έχει πολλά προβλήματα.
Δουλεύω στον τομέα της υγείας και μπορώ να σου πω ένα απλό πράγμα. Ελα ένα βράδυ σε ένα νοσοκομείο πλήρους εφημερίας να δεις ιδίοις όμμασοι τι γίνεται. Θα δεις πολλά άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές κλπ να τρέχουν, να σκίζονται για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Βεβαίως και υπάρχουν άχρηστοι, τεμπέληδες και καιροσκόποι στο χώρο της υγείας όπως υπάρχουν παντού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υγεία είναι το οικονομικό όπως είναι πρόβλημα σε όλη τη χώρα χωρίς εξαιρέσεις.
3- Η ασφαλιση που το κρατος προσφερει δεν ειναι καθολου δωρεαν αλλα πληρωνεται κατα το μισο απο τον ιδιο τον εργαζομενο και το υπολοιπο μισο απο τον εργοδοτη του (εγω εχω κρατησεις στο μισθο μου 250 ευρω το μηνα για την ασφαλεια του ΙΚΑ),οσο για τις "υπηρεσιες" του ΙΚΑ αρκει να αναφερω οτι χρειαζεται να περιμενει ενας ασθενης-ασφαλισμενος μεχρι και δυο μηνες για να εξεταστει κατοπιν ραντεβου απο ενα γιατρο.Δεν χρειαζεται κανεις να ειναι αναρχικος για να τα γνωριζει αυτα,αρκει μια απλη καθημερινη αναγνωση εφημεριδων.
Στην Κύπρο, που από πολλούς θεωρείται πλούσια χώρα και πολύ ψηλότερου βιοτικού επιπέδου από την Ελλάδα, για μια απλή ακτινογραφία πρέπει να περιμένεις έως και 6 μήνες, για μια μαγνητική τομογραφία έως και 2 έτη.
Μιλάμε για μία χώρα όπου ο 1ος μισθός ενός νεοπροσληφθέντος γιατρού είναι τα 2400 ευρώ μηναίως.
Με αυτά τα στατιστικά θέλω να πω, ότι όλες οι χώρες πονάνε στο θέμα ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
4 - Δεν εχω νιωσει ποτε καποιου ειδους προστασια απο τη πλευρα του καρτους,απεναντιας αν καποιοι πρεπει να προστατευονται αυτοι ειναι οι πολιτες απο τους "προστατες" τους αστυνομικους,οπως ας πουμε η 35 χρονη μητερα διχρονου παιδιου που πριν μια εβδομαδα χτυπηθηκε στη μεση του δρομου μπροστα στο παιδι της απο τους εν λογω "προστατες"
Νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Δεν χτύπησε όλη η αστυνομία τη μητέρα, ένας άχρηστος κατάπτυστος αστυνομικός το έκανε. Δε μπορεί να βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι, απλά δε γίνεται. Ξέρω πολλούς αστυνομικούς που είναι πολύ καλά παιδιά και που καμία σχέση δεν έχουν με άτομα που βαράνε μητέρες και σκοτώνουν παιδιά.
5- Αν θεωρεις δικαιοσυνη τις προφυλακισεις με απλες καταθεσεις χωρις στοιχεια νεων οπως πχ "τα πρασινα σταρακια" η μη διωξη των βασανιστων της "ζαρτινιερας" η φυλακιση αρωστων ανθρωπων που εχουν πεσει στα νυχια της ηρωινης η ανθρωπων και απο την αλλη το κλεισιμο υποθεσεων οπως οι απαγωγες μεταναστων απο το κρατος, οι υποκλοπες, το σκανδαλο ζιμενς, το βατοπαιδιο, η μη φυλακιση μεγαλων οικονομικων παραγοντων ασχετα αν εχουν δικαστει τελεσιδικα χωρις αναστολη (Κυριακου του Αντενα), τοτε οντως υπαρχει δικαιοσυνη,για αυτους ομως που την εφτιαξαν στα μετρα τους.
Είμαι κάτοικος Εξαρχείων εδώ και πολλά χρόνια. Το έχω γράψει πάμπολλες φορές εδώ μέσα, αναγκαστικά πρέπει να τα ξαναγράψω έστω και με λιγότερα λόγια.
Ναρκωτικά, βία, αναρχικοί, χρυσαυγίτες κλπ. Παντού υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι ναρκομανείς βίαιοι, δεν είναι όλοι οι αναρχικοί βίαιοι, δεν είναι όλοι οι χρυσαυγίτες βίαιοι. Προσωπικά δεν είμαι τπτ από όλα αυτά, όμως δεν μπορώ να μη σεβαστώ πχ τον αναρχικό που απλά δεν πιστεύει στις αρχές. Από τη στιγμή που το κάνει αυτό χωρίς βία κλπ, προσωπικά μου είναι απόλυτα σεβαστό.
Οι ναρκομανείς έχουν στέκι την πλατεία Εξαρχείων. Αστυνομία πέρναγε από κει μία φορά στο τόσο χωρίς συλλήψεις, χωρίς τπτ.
Τώρα, ο Χρυσοχοϊδης διέταξε να υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή οι οποίοι διώχνουν τους ναρκομανείς από την πλατεία, συλλαμβάνουν διάφορα ύποπτα και ''ύποπτα'' άτομα κλπ κλπ κλπ. Πού είναι το σωστό και πού το λάθος? Δύσκολα θα το βρεις.
Οσον αφορά τα σκάνδαλα, τους ισχυρούς και πλούσιους, τους φτωχούς κλπ:
Μένω από το 1998 στην Αθήνα. Εζησα και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σκάνδαλα άκουσα πάμπολλα:
1) Υπουργείο Αμυνας: 42 Απάτσι ελικόπτερα, ήρθαν τα 20, τα χρήματα δόθησαν για όλα. Κατά τα άλλα ο κος. Τσοχατζόπουλος
παντρεύτηκε στον Πύργο του Αϊφελ.
2) ΥΠΕΧΩΔΕ: Τι να πεις και τι ν'αφήσεις. Μόνο μια ματιά στους δρόμους μας και καλυφθήκαμε. Κατά τα άλλα ο Λαλιώτης τα πήρε και
εξαφανίστηκε.
3) Βατοπέδι: Να χαιρόμαστε τη ΝΔ και ειδικά Μπακογιάννη και Ρουσόπουλο. Απλά να τους χαιρόμαστε.
4) Siemens: Να τους χαιρόμαστε ομαδικώς.
Αυτά συν και άλλα πολλά είναι οι λόγοι που χαίρομαι που δεν ψηφίζω και δεν υποστηρίζω κανέναν πολιτικά.
Δε θέλω να μπω σε διάλογο και αντιπαράθεση με κανέναν πολιτικοποιημένο. Εκφράζω απλά τη γνώμη μου και όπως σέβομαι των υπολοίπων παρακαλώ να σεβαστείτε και τη δική μου.