Αποστολέας Θέμα: Ο Δεκέμβρης που συντάραξε τον κόσμο.  (Αναγνώστηκε 57622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ο Δεκέμβρης που συντάραξε τον κόσμο.
« Απάντηση #125 στις: 08/12/09, 17:19 »

Με κόβεις για τρελό μπούλη ε? Αμα εγώ είμαι μπούλης, εσύ και οι όμοιοι σου που γλύφετε τα παπ.... των ταραχοποιών και φοβάστε μη σας βαρέσουν τι είστε;
Θα σου πώ αμέσως.ΔΕΙΛΟΙ και ΑΝΑΝΔΡΟΙ. Δεν έχετε όχι το θάρρος να τσακίσετε όσους σας δυσφημίζουν δεν έχετε ούτε το θάρρος να τους αποκαλέσετε προβοκάτορες και να τους καταδικάσετε
Αλλά ως γνωστόν αρκετοί ψευτοαριστεροί σαν και εσένα που στην πραγματικότητα έχετε βαθιά φασιστική νοοτροπία μέσα σας δεν έχετε δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή σας. Είστε παιδιά του πλούσιου μπαμπά και οταν ο κλοιός σφίγγει δείχνετε το πραγματικό σας πρόσωπο. Είστε η γενιά του Playstation και της καλοπέρασης.
Και το ότι απομονώνεις φράσεις μου και πάλι δείχνει οτι έχεις έλλειψη επιχειρημάτων. Για πές μας ρε μαγκάκι, όποιος δηλαδή πεί οτι στην Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία είναι χουντικός? Την αλήθεια λέει. Εσύ διαφωνείς οτι η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο γιατί απλά δεν εφαρμόζονται οι νόμοι ?

Κανείς δεν γλύφει τα παπ... κανενός.Δεν έχεις κατέβει ποτέ σε διαδήλωση οπότε κατανοώ την άγνοιά σου επι του θέματος.Οι μπάχαλοι χώνονται συνήθως στο τέλος της διαδήλωσης και χτυπάνε κυρίως τα ΜΑΤ.Μες στην αναμπομπούλα και κυρίως μέσα στα δακρυγόνα(ρώτα κάποιον που έχει φάει να σου πει πώς είναι) δεν προλαβαίνει να τους εμποδίσει κανείς.
Σχετικά με όρο προβοκάτορες που τους αποδίδεις προσωπικά δεν συμφωνώ τουλάχιστον στο θέμα ότι υπάρχει ιδιοτέλεια σε αυτούς.Προσωπικά πιστεύω ότι τα σπασίματα κατα 99 τοις εκατό προέρχονται από μπάχαλους και 1 τοις εκατό από ασφαλίτες.Ξέρω άτομα που μπορούν να κάψουν και να σπάσουν τα πάντα(από τράπεζες μέχρι το τυροπιτάδικο της γιαγιάς) όχι από ιδεολογία αλλά απλώς επειδή γουστάρουν να σπάνε και να βαράνε μπάτσους.
Φυσικά σε ένα οργανωμένο μπλοκ αναρχικών με περιφρούρηση κλπ όποιος μπάχαλος προσπαθήσει να παρεκτρέψει την πορεία από τον αρχικό σχεδιασμό της φεύγει με τις κλωτσιές.

Τώρα σχετικά με τα άλλα.Είδες που πάλι ξεβρακώνεσαι μόνος σου?Προσωπικά δουλεύω 4-5 μέρες την βδομάδα από 7 ώρες και σίγουρα η οικογένειά μου δεν είναι αυτό που λέμε πλούσια(μλκ που σου δίνω λογαριασμό αλλά τέσπα).Οπότε φρόντισε πρώτα να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα τσιτάτα που διαβάζεις στα διάφορα εθνικοπατριωτικα fora και μετά να κάνεις εποικοδομητική κριτική γιατί ξεφτιλίζεσαι.

Εγώ έκανα μια επισήμανση που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα.Προσωπικά διαφωνώ γενικά με την ύπαρξη νόμων αλλά ας πούμε ότι σήμερα δεν υπάρχει πραγματική εφαρμογή των υπαρχόντων(το εννοώ βέβαια με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ ότι εσύ).
Έτσι και αλλιώς πάντως η άποψη μου δεν αλλάζει για σένα :)

Αποσυνδεδεμένος eternauta

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #126 στις: 08/12/09, 19:51 »

Από δω και πέρα θα γνωρίζω ότι όταν σε μια πολιτική συζήτηση αναφέρεται ο όρος "αστικός" εννοούμε: Ο του Άστεως, από το αστικός,-η,-ο.
Λόγω του ότι όμως το Άστυ ονομάζεται και Πόλη, όταν αναφέρεται ο όρος "πολιτικός" εννοούμε: Ο της πόλης. Άρα "αστικός" και "πολιτικός" είναι ταυτόσημα επίθετα. Το ίδιο εννοούμε και με τον όρο "πολίτης": Ο της πόλης, άρα εγώ που μένω στο βουνό δεν είμαι πολίτης...

Επίσης μια εξέγερση που θα γίνει στα βουνά ονομάζεται "οριακή", εκ του όρους.

Άρα λοιπόν μπορούμε να πούμε αστική οριακά πολιτική. Έτσι δεν είναι?
Αλλά για ποιό Άστυ μιλάς? Μήπως για το Τήλε Άστυ?

καλα τοτε παππου,ας κανουμε μια παρακαμψη απο την πολιτικη.

Αστικος πολεοδομικος ιστος,ονομαζεται ενα συμπλεγμα απο κτηρια που σχηματιζουν ενα αστικο τοπιο,δηλαδη μια πολη.
Αστική χαρακτηρίζεται μια περιοχή που συγκεντρώνει σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμό που ασχολείται κυρίως με τον δευτερογενη και  τριτογενή τομέα της οικονομίας.
 Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερες εκτάσεις θεσμοθετημένης γης προς εκμετάλλευση εμπορικών δραστηριοτήτων και μικρές ή καθόλου εκτάσεις αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής ή βιομηχανικής παραγωγής, πέρα από την οικιστική ζώνη.
Μια αστική περιοχή μπορεί να χαρακτηρίζεται και περιοχή αμιγούς κατοικίας, αλλά ο πληθυσμός της να χαρακτηρίζεται αστικός, εφόσον δραστηριοποιείται στον δευτερογενη και τριτογενή τομέα σε γειτονικά αστικά κέντρα. Τέτοιες περιοχές συνήθως χαρακτηρίζονται προάστια.
Αστικοποιηση (εκ του αστικου) μιας περιοχης ονομαζεται το φαινομενο της επεκτασης του πολεδομικου ιστου εις βαρος του επαρχιακου τοπιου.

Αστικη ταξη, ονομαζουμε τη ταξη η οποία αποτελείται από ανθρώπους (αστους) που ασχολούνται κυρίως με το δευτερογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής και παράλληλα έχουν και μία αξιόλογη παιδεία, αρα το εισοδημα τους ειναι αρκετα περισσοτερο απο αυτο της εργατικης ταξης. Η Αστική Τάξη δημιουργήθηκε από τη Βιομηχανική επανάσταση τον 18ο αιώνα. Η αξιολογη παιδεια αποκλειστικα για την αστικη ταξη, δεν ισχυει και πολυ σημερα στον δυτικα ανεπτυγμενο κοσμο λογω των αγωνων της εργατικης ταξης για τη καθιερωση δωρεαν και υποχρεωτικης παιδιας προς ολους τους πολιτες.

Οι τρεις οικονομικοι παραγωγικοι τομεις ειναι:
Ο πρωτογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος στον οποίο η παραγωγή προέρχεται κατ' ευθείαν από την φύση (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία) δηλαδη απο την υπαιθρο.
Ο δευτερογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος που αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή, με την μεταποίηση των πρώτων υλών (στη μορφή, στη χρησιμότητα, τις ιδιότητες). Ανάλογα με τα μέσα και τον τρόπο που χρησιμοποιείται για την μεταποίηση των αγαθών, έχουμε τους κλάδους:
 * Xειροτεχνία
 * Bιοτεχνία (τα ανθρώπινα χέρια βοηθούνται από μηχανές) και
 * Bιομηχανία (τα αγαθά παράγονται κυρίως με σύγχρονα μηχανήματα, η παραγωγή είναι μαζική και εφαρμόζονται διαρκώς νέα συστήματα παραγωγής).
Ο τριτογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος που ασχολειται με τη προσφορά και ζήτηση αγαθών ή υπηρεσιών,αυτο που ονομαζουμε "αγορα".

Πόλη θεωρείται μία αστική περιοχή με μια σχετική πυκνότητα πληθυσμού που έχει δημόσια κτήρια και υπηρεσίες αντίστοιχα προς τον πληθυσμό της.
Μια πόλη αποτελείται συνήθως από τις κατοικημένες, βιομηχανικές και επιχειρησιακές περιοχές μαζί με τα διοικητικά κτίρια και περιοχές, που μπορούν να αφορούν μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Πολιτης θεωρειται ο κατοικος μιας χωρας η κρατους και χωρα στην πολιτική γεωγραφία και στην διεθνή πολιτική,είναι μία γεωγραφική περιοχή, συνήθως εμπεριέχοντας τις έννοιες του έθνους και ιδιαιτέρως τού κράτους. Οι αυστηροί ορισμοί την ταυτίζουν με τον γεωγραφικό χώρο που έχει τη νομική υπόσταση και αναγνώριση κυρίαρχου ή προστατευόμενου κράτους ή προτεκτοράτου, δηλαδή έχει αναγνωρισμένη κυριαρχία.

Κρατος ειναι μια οργανωμένη πολιτική οντότητα που κατέχει καθορισμένη γεωγραφική περιοχή και αντιπροσωπεύει ένα πληθυσμό. Αυτά μπορεί να αντιστοιχούν σε εθνικά κράτη, υποεθνικά κράτη, ή πολυεθνικά κράτη. Ενα κράτος συνήθως περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανισμών οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να φτιάχνουν τους κανόνες εκείνους οι οποίοι κυβερνούν τον πληθυσμό μίας κοινωνίας μέσα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια.
στην ουσια χωρα και κρατος ειναι το ιδιο,αλλα οχι παντα γιατι υπαρχουν χωρες που δεν ειναι κρατη πχ η "χωρα των  Βασκων" η "χωρα των Κουρδων".
Παλια στην Ελλαδα Χωρα ονομαζαν οι κατοικοι της υπαιθρου τις κοντινες τους πολεις λογω αυξημενου πληθυσμου στα χωροταξικα τους ορια και κατ'επεκταση λογω του συγκεντρωμενου οικονομικου δευτερογενη και τριτογενη τομεα.

Το αστικο τοπιο με τη πολιτικη δεν συνδεονται διαμεσου της πολης και αυτο  γιατι, πολιτικός είναι αυτός που ασχολείται με την πολιτική.
Με τον γενικό όρο πολιτική εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλλίτερο τρόπο  τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Πολιτικη μπορει να ασκει και ο κατοικος της πολης και ο κατοικος της υπαιθρου, αρα κι εσυ ακομη και στο βουνο να μενεις μπορεις να ασκεις πολιτικη.

Το "Τηλε-αστυ" τι ειναι;
« Τελευταία τροποποίηση: 08/12/09, 19:58 από eternauta »

Αποσυνδεδεμένος Θοδωρής

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: 08/12/09, 20:43 »
Εχω την εντύπωση ότι η <<συζήτηση >> αναλώνεται στην μεταφορά των αποψεων 3-4 ατόμων .Αν νομίζεται οτι θα πείσει ο ένας τον άλλο ,μάλλον γελιέστε .Αν θέλετε να ανακυκλώνετε τις ιδιες απόψεις σας συνέχεια ,σε ότι θέμα βάλετε ,το καλλίτερο είναι να δώσετε τα τηλέφωνά σας μεταξύ σας και να τα πείτε με την συνοδεία καφέ η άλλων ποτών .Οι απόψεις σας επαναλαμβάνονται μονότονα και κουραστικά . Ισως ξεχνάτε τον χώρο που βρίσκεστε ..............

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: 08/12/09, 20:51 »
Πράγματι...δεν πάμε να τα πούμε να πιούμε και κανα καφέ? ;D ;D

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: 08/12/09, 20:59 »
Εχω την εντύπωση ότι η <<συζήτηση >> αναλώνεται στην μεταφορά των αποψεων 3-4 ατόμων .Αν νομίζεται οτι θα πείσει ο ένας τον άλλο ,μάλλον γελιέστε .Αν θέλετε να ανακυκλώνετε τις ιδιες απόψεις σας συνέχεια ,σε ότι θέμα βάλετε ,το καλλίτερο είναι να δώσετε τα τηλέφωνά σας μεταξύ σας και να τα πείτε με την συνοδεία καφέ η άλλων ποτών .Οι απόψεις σας επαναλαμβάνονται μονότονα και κουραστικά . Ισως ξεχνάτε τον χώρο που βρίσκεστε ..............

Δε νομιζω οτι "τρωμε" τοσο πολυ bandwith απο το χωρο του σαϊτ ωστε να "συμορφωθει" η συζητηση αποκλειστικα στο θεματικο περιεχομενο του σαϊτ. Επισης πιστευω οτι γινεται μια γονιμη συζητηση και οι γονιμες συζητησεις περιεχουν σαν κυριο συστατικο τους τη διαφωνια των αποψεων.
Τη προτροπη σου την αντιλαμβανομαι σαν ιδιοκτησιακη και αν ειναι οντως ετσι τοτε ειναι λαθος που το σαϊτ ειναι ανοικτο και με δωρεαν εγγραφη.
Η τελευταια σου προταση θα μπορουσε να εκληφθει και σαν αποπειρα λογοκρισιας ωστε να μην ξεφευγουν οι συζητησεις εξω απο τα στενα και συγκεκριμενα ορια του σαϊτ.
Απο τη πλευρα μου δε συνηθηζω να αυτολογοκρινομαι,ουτε να περιοριζω τον λογο μου μεσα σε συγκεκριμενα ορια.
Απο τη πλευρα σου εχεις καθε δικαιωμα να με διαγραψεις,εφοσον διαχειρηζεσαι τη σελιδα κι εγω ειμαι απλα φιλοξενουμενος της.
Αυτα οσο αφορουν εμενα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: 08/12/09, 21:02 »
Το γονιμη που το ειδες ρε eternauta???

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: 08/12/09, 21:12 »

Με κόβεις για τρελό μπούλη ε? Αμα εγώ είμαι μπούλης, εσύ και οι όμοιοι σου που γλύφετε τα παπ.... των ταραχοποιών και φοβάστε μη σας βαρέσουν τι είστε;
Θα σου πώ αμέσως.ΔΕΙΛΟΙ και ΑΝΑΝΔΡΟΙ. Δεν έχετε όχι το θάρρος να τσακίσετε όσους σας δυσφημίζουν δεν έχετε ούτε το θάρρος να τους αποκαλέσετε προβοκάτορες και να τους καταδικάσετε
Αλλά ως γνωστόν αρκετοί ψευτοαριστεροί σαν και εσένα που στην πραγματικότητα έχετε βαθιά φασιστική νοοτροπία μέσα σας δεν έχετε δουλέψει ούτε μια ώρα στη ζωή σας. Είστε παιδιά του πλούσιου μπαμπά και οταν ο κλοιός σφίγγει δείχνετε το πραγματικό σας πρόσωπο. Είστε η γενιά του Playstation και της καλοπέρασης.
Και το ότι απομονώνεις φράσεις μου και πάλι δείχνει οτι έχεις έλλειψη επιχειρημάτων. Για πές μας ρε μαγκάκι, όποιος δηλαδή πεί οτι στην Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία είναι χουντικός? Την αλήθεια λέει. Εσύ διαφωνείς οτι η Ελλάδα είναι ένα μπάχαλο γιατί απλά δεν εφαρμόζονται οι νόμοι ?

Κανείς δεν γλύφει τα παπ... κανενός.Δεν έχεις κατέβει ποτέ σε διαδήλωση οπότε κατανοώ την άγνοιά σου επι του θέματος.Οι μπάχαλοι χώνονται συνήθως στο τέλος της διαδήλωσης και χτυπάνε κυρίως τα ΜΑΤ.Μες στην αναμπομπούλα και κυρίως μέσα στα δακρυγόνα(ρώτα κάποιον που έχει φάει να σου πει πώς είναι) δεν προλαβαίνει να τους εμποδίσει κανείς.
Σχετικά με όρο προβοκάτορες που τους αποδίδεις προσωπικά δεν συμφωνώ τουλάχιστον στο θέμα ότι υπάρχει ιδιοτέλεια σε αυτούς.Προσωπικά πιστεύω ότι τα σπασίματα κατα 99 τοις εκατό προέρχονται από μπάχαλους και 1 τοις εκατό από ασφαλίτες.Ξέρω άτομα που μπορούν να κάψουν και να σπάσουν τα πάντα(από τράπεζες μέχρι το τυροπιτάδικο της γιαγιάς) όχι από ιδεολογία αλλά απλώς επειδή γουστάρουν να σπάνε και να βαράνε μπάτσους.
Φυσικά σε ένα οργανωμένο μπλοκ αναρχικών με περιφρούρηση κλπ όποιος μπάχαλος προσπαθήσει να παρεκτρέψει την πορεία από τον αρχικό σχεδιασμό της φεύγει με τις κλωτσιές.

Τώρα σχετικά με τα άλλα.Είδες που πάλι ξεβρακώνεσαι μόνος σου?Προσωπικά δουλεύω 4-5 μέρες την βδομάδα από 7 ώρες και σίγουρα η οικογένειά μου δεν είναι αυτό που λέμε πλούσια(μλκ που σου δίνω λογαριασμό αλλά τέσπα).Οπότε φρόντισε πρώτα να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα τσιτάτα που διαβάζεις στα διάφορα εθνικοπατριωτικα fora και μετά να κάνεις εποικοδομητική κριτική γιατί ξεφτιλίζεσαι.

Εγώ έκανα μια επισήμανση που μου φάνηκε ενδιαφέρουσα.Προσωπικά διαφωνώ γενικά με την ύπαρξη νόμων αλλά ας πούμε ότι σήμερα δεν υπάρχει πραγματική εφαρμογή των υπαρχόντων(το εννοώ βέβαια με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ ότι εσύ).
Έτσι και αλλιώς πάντως η άποψη μου δεν αλλάζει για σένα :)

Εχω κατέβει σε διαδήλωση αλλά δεν έχω τύχει ποτέ σε επεισόδια οπότε είμαι λίγο άσχετος στο θέμα. Θα κοιτάξω να το ψάξω.
Σόρυ πάντως άμα ξέφυγα και σου ζητάω και προσωπικά συγνώμη! Δεν σε ξέρω αρα λανθασμένα σε χαρακτήρισα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτροc

• Γητευτής Ήχων
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Είναι η Σιωπή που Τώρα ξεκινά ...
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: 08/12/09, 21:52 »

Οι τρεις οικονομικοι παραγωγικοι τομεις ειναι:
Ο πρωτογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος στον οποίο η παραγωγή προέρχεται κατ' ευθείαν από την φύση (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία) δηλαδη απο την υπαιθρο.
Ο δευτερογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος που αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή, με την μεταποίηση των πρώτων υλών (στη μορφή, στη χρησιμότητα, τις ιδιότητες). Ανάλογα με τα μέσα και τον τρόπο που χρησιμοποιείται για την μεταποίηση των αγαθών, έχουμε τους κλάδους:
 * Xειροτεχνία
 * Bιοτεχνία (τα ανθρώπινα χέρια βοηθούνται από μηχανές) και
 * Bιομηχανία (τα αγαθά παράγονται κυρίως με σύγχρονα μηχανήματα, η παραγωγή είναι μαζική και εφαρμόζονται διαρκώς νέα συστήματα παραγωγής).

Ο τριτογενης τομεας παραγωγης ειναι αυτος που ασχολειται με τη προσφορά και ζήτηση αγαθών ή υπηρεσιών, αυτο που ονομαζουμε "αγορα".

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην Παραγωγή (ως διαδικασία μετασχηματισμού πρώτων υλών σε προϊόντα). Δεν υπάρχουν τομείς στη διαδικασία της παραγωγής ...
Έτσι έχουμε την Πρωτογενή παραγωγική Διαδικασία (ή πρωτογενή παραγωγή), τη Δευτερογενή Παραγωγική διαδικασία (ή δευτερογενή παραγωγή) και την Τριτογενή Παραγωγική διαδικασία (ή τριτογενή παραγωγή)  

Επίσης, η τριτογενής Παραγωγή είναι η παραγωγή (Παροχή) υπηρεσιών (στην υγεία, εκπαίδευση, μεταφορές, τουρισμός, τράπεζες, επικοινωνίες κλπ)

Αυτό που ονομάζουμε "αγορά" δεν εντάσσεται στην παραγωγική διαδικασία, δεν είναι μέρος της ...

/nEwBIE  8)
« Τελευταία τροποποίηση: 09/12/09, 12:08 από nEwBiE »
Σε έμβρυα στάση να αναθρέφω χαραυγές ...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: 09/12/09, 00:36 »
''Παιδια'' του σαιτ..Τι σας εχει πιασει?Εγω βλεπω πανω απο 3-4 ατομα να λενε τις αποψεις τους εδω περα.Επισης πρεπει να καταλαβετε οτι οταν γινετια συζητηση για τετοια καυτα θεματα θα υπαρχουν κοντρες και ισως μερικες παρεκτροπες.Σε αυτες τις περιπτωσεις δεν κλειδωνεις ολοκληρο το θεμα αλλα συνετιζεις και σβηνεις.Τουλαχιστον ετσι γινεται στα φορουμ.Τωρα αν θελετε να το κλειδωσετε σωνει και καλα πειτε το ξεκαθαρα επειδη κουραστηκατε η για οποιονδηποτε λογο.Τουλαχιστον θα παρουμε τα keyboards και για αλλη παραλια(μην ανυσηχειτε στα μουσικα θα συνεχισουμε να γραφουμε)..Μην γινει και αυτο το θεμα σαν το αστυνομια και αλητεια που ασκηθηκε πιεση για να σβηστει(απο συντονιστη...)..

Αν και εχουμε ξεφυγει..Για τις γενικς συνελευσεις ο germ δεν εχει τοοοσο αδικο αν και δεν ξερω κατα ποσο εχιε παρεβρεθει σε καποια.Αυτες στο 95% των περιπτωσεων καταληγουν στις κομματικες κοντρες των κυριαρχων παραταξεων(αριστερων και δεξιων) με τους υπολοιπους να κοιτανε σαν ..μμμμ...χαζοι.Αυτο ομως δεν ειναι επιχειρημα για το ασυλο η για οτιδηποτε.Αν οι φοιτητες ητνα οντως ενεργοι και ηθελαν οντως να αλλαξουν κατι θα εμπαιναν μαζικα στις συνελευσεις,δεν θα προβατοποιουνταν απο τις παραταξεις και σημερα ολη αυτη η καταστασηθα ειχε αλλαξει.Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο..Σε αρκετες συνελευσεις(σε κρισιμες περιοδους) ανεξαρτητος κοσμος(η ςστω κοσμος που βαρεθηκε) σταματησε αυτο το πανηγυρι και συζητησε οντως πανω σε καποια θεματικη.Κατα τη γνωμη μου οποιος καθεεται αμετοχος και αναθεματιζει οργανα,θεσμους και μεσα δεν εχει και πολυ σοβαρη αποψη γιατι δεν κουναει ουτε το δακτυλακι του να αλλαξει τιποτα..

Παντως το θεμα για το ασυλο ανοιγει ισχυροτερο απο ποτε παλι..Ο τσαπουκας κρατους και αστυνομιας(με την ευγενικη χορηγια ΜΠΑΤΣΟΚ) φαινεται οτι αποδιδει και η κοινη γνωμη στρεφεται εναντιον.

Αυτον τον αλητη τον Μαρκογιαννακη τον ξαναθυμηθηκαν και τον κανουν tour σε ολες τις εκπομπες με θεμα το ασυλο.Μου αρεσει η τηλεοραση.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: 09/12/09, 11:54 »
Αστική χαρακτηρίζεται μια περιοχή που συγκεντρώνει σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμό που ασχολείται κυρίως με τον δευτερογενη και  τριτογενή τομέα της οικονομίας.

Δηλ αστική εξέγερση ονομάζεται αυτή που διαδραματίζεται μέσα στον αστικό ιστό. Είναι δηλ σαν τα αστικά λεωφορεία. Μόνο που ενώ τα αστικά λεωφορεία περνούν κάθε τέταρτο, η αστική εξέγερση περνά κάθε χρόνο.

Και εφόσον υπάρχουν και υπεραστικά λεωφορία θα υπάρχουν και υπεραστικές εξεγέρσεις φαντάζομαι...

Είμαι καλός μαθητής?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: 09/12/09, 12:28 »
papous αν σε ενδιαφερει η συζητηση,παρε μερος και ασε τη φτηνη ειρωνια.Καλος μαθητης δε ξερω αν εισαι,καλο χιουμορ παντως δεν διαθετεις.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: 09/12/09, 13:23 »
Αγαπητέ μου, εάν επιθυμείς πολιτική συζήτηση χρησιμοποίησε πολιτικούς όρους. Η χρησιμοποίηση νεολογισμών μόνο και μόνο για να μπορέσεις ν' αποφύγεις σκοπέλους που δημιουργεί ο αστατος λόγος σου δείχνει αν μη τι άλλο ασέβεια προς τον συνομιλητή σου. Ο δόκιμος όρος γι' αυτό που προσπαθείς να πεις τόσο καιρό είναι "κοινωνική εξέγερση" κι όχι "αστική εξέγερση". Ή έστω "κοινωνική εξέγερση σε αστικό τοπίο"

Υπάρχει ένα σημείο στην θέση του Germ, ως προς την έλλειψη συμμετοχής των "απλών" φοιτητών στις φοιτητικές συνελεύσεις, που δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία. Αναφέρει "το 98% των φοιτητών δεν συμμετέχουν από ντροπή ή φόβο.....". Νομίζω η λέξη που ήθελε να χρησιμοποιήσει είναι η "ανασφάλεια".

Αν έχω δίκιο στην εκτίμησή μου Germ, συμφωνώ μαζί σου. Αυτή είναι και μια βασική αιτία της γενικότερης αποχής των πολιτών από την πολιτική ζωή. Έχουν ανασφάλεια ως προς την προσωπική τους εκτίμηση της εγκυρότητας της γνώμης τους. Δεν εμπιστεύονται τον εαυτό τους ως προς τον κριτικό έλεγχο της εγκυρότητάς της. Πιθανώς λόγω βασικών ελλέιψεων στην γενική τους παιδεία.

Και όταν έχουν απέναντί τους άτομα όπως ο eternauta, τα οποία πετάνε απομνημονευμένες ατάκες θεωρητικών, ή αναφέρονται σ΄αυτούς ωσάν να ήταν οι απόλυτες αυθεντίες, κολλώνουν.

Μην κολλώνετε. Αποκτήστε γνώσεις και θα δείτε ότι όταν έχεις γνώση δεν έχεις καμμιά ανάγκη από καμμιά αυθεντία να υποστηρίξει τις απόψεις σας. Άσε που όταν αναφέρεις απόψεις "αυθεντιών" είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν είναι δικές σου. Ότι δεν έχεις προσωπικό λόγο δηλ.

Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: 09/12/09, 14:04 »
To θεμα πλησιαζει τις 200 απαντησεις.
Και το μονο που εχω δει ειναι μια προσπαθεια ο ενας να πεισει τον αλλον. Να φανει ανωτερος απο αυτον (ανεξαρτητος οικονομικα απο γονεις και συγγενεις, με προχωρημενες αποψεις κτλ...).
Το κακο ειναι οτι παρα το μεγαλο πληθος απαντησεων, η κουβεντα δεν οδηγει πουθενα. Χιλιοειπωμενες φρασεις και επιχειρηματα.
Η Ελλαδα, αν ποτε επαναστατησει, θα το κανει για κατι νεο. Οι ηδη υπαρχουσες ιδεες και αντιληψεις ειναι τοσο σαπιες και ξεπερασμενες οσο και τα μυαλα της πλειοψηφιας των 300 της Βουλης.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: 09/12/09, 16:04 »
FAIRY σωστά άκουσες.(σχετικά με την ερώτηση στο αστυνομία και αλητεία)

Προς βραζίλη:δηλαδή το ότι τώρα δεν μπορώ να της απαντήσω στο ίδιο θέμα μέχρι αύριο είναι εξαιρετικά εποικοδομητικό για το forum?

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: 09/12/09, 16:31 »
Tην ειρωνια, τις προσωπικες επιθεσεις και μπηχτες ποτε δεν τα καταλαβα... Εγω ειδα εναν ανθρωπο να ξεκιναει μια κουβεντα, να μιλαει πολυ ομορφα και με επιχειρηματα (ασχετα αν ο οποιοσδηποτε συμφωνει ή διαφωνει με αυτα) και μετα να του την πεφτουν αρκετοι με ειρωνια, χλευασμο και απαξιωση. Αυτο δεν το καταλαβαινω... Ποιος εδω μεσα εχει το αλαθητο, την πργματικη γνωση; Ποιος πρεσβευει την μια και μοναδικη αληθεια;
Αν με κατι που λεει καποιος δεν συμφωνειτε για συγκεκριμενους λογους και εχετε επιχειρηματα για οσα υποστηριζετε, τοτε πειτε οτι εχετε να πειτε χωρις να γινεστε επιθετικοι/εριστικοι με τον συνομιλητη σας, μην τον ειρωνευεστε κτλ.
Δεν τα λεω ολα αυτα γιατι προσπαθω να το παιξω καλος κτλ, αλλα γιατι μου αρεσει να διαβαζω πολλες διαφορετικες αποψεις για καθε θεμα και ειλικρινα, προσωπικα με χαλαει πολυ που αντι να διαβαζω (ή/και να λαμβανω μερος σε) μια εποικοδομητικη συζητηση, να διαβαζω κατεβατα με ειρωνιες και προσπαθεια αποδειξης του... "ποιος ειναι ο πιο εξυπνος", "ποιος ειναι ο πιο μορφωμενος", ποιος θα "ταπωσει" τον αλλον και ποιος εχει μεγαλυτερο.... ιντερνετικο πουλι στην τελικη
Αν εχετε να πειτε κατι ουσιαστικο, μπορειτε να το πειτε χωρις να επιτιθεστε, χωρις να ειρωνευεστε και χωρις να το παιζετε "εξυπνοι".
Γιατι πραγματικα, ενω υπαρχουν πολυ ωραιες αποψεις απο ολες τις μεριες, και ενω στην ουσια ΟΛΟΙ εχουν απο ενα κομματι δικιου για οσα λενε, στην τελικη αυτο που μου μενει απο τοσες σελιδες διαβασματος, ειναι οτι για αλλη μια φορα, μια συζητηση εγινε πεδιο ανταγωνισμου "εξυπναδας" και ...εξυπνακισμου.
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: 09/12/09, 17:21 »
Εμένα πάλι Johnie Darko, με χαλάει η προσπάθεια πατροναρίσματος. Το να αναφέρει κανείς τις απόψεις του είναι υπέροχο, αλλά το να το παίζει ο καθένας  αντιπρόσωπος του Θεού, της τάδε ιδεολογίας, του δείνα κινήματος, της άλφα φιλοσοφίας και του βήτα μουσικού ρεύματος άνευ δικαιώματος, μου σπάει πραγματικά τα νεύρα και το δηλώνω. Με τον τρόπο μου βέβαια, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: 09/12/09, 20:18 »
Oσοι οντως ενδιαφερεστε να εχετε γνωμη και οχι την γνωμη που προσπαθουν και εχουν καταφερει να φυτεψουν μπορειτε να διαβασετε και εδω 2 αποψεις για τα προσφατα γεγονοτα απο εναν ανθρωπο υποτιθεται οτι τον σεβονται ολοι ανεξαρτητως ιδεολογιας και απο εναν ανθρωπο που βρισκεται στο κομμα που εχει κανει τα παντα σε αυτο το τοπο
http://www.tvxs.gr/v27976
http://www.tvxs.gr/v27919
Παράθεση
Τέλος, χαρακτηρίζει μεγάλη αποτυχία τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι είναι ικανοποιημένος από τον επιτυχή χειρισμό της κατάστασης από την αστυνομία. «Λυπάμαι ειλικρινά», λέει χαρακτηριστικά και του προτείνει να αλλάξει υπουργείο και να μεταφερθεί στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. «Ειδικότερα, να πάρει τον τομέα των Θρησκευμάτων γιατί τελευταία μου φαίνεται ότι αρχίζει να έχει κάποιες ιδεοληψίες και φανατισμούς και του πάει περισσότερο».
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: 09/12/09, 20:58 »
παπου,,νομιζω οτι ο μονος που μιλα πολιτικα στον μεταξυ μας διαλογο ειμαι εγω. Εσυ εχεις διαλεξει το δρομο της απαξιωσης διαμεσου φιλολογικης κονταρομαχιας. προσπαθησε λοιπον να μιλησεις πρωτα εσυ πολιτικα.
Αρχιζω και πιστευω οτι σκοπιμα αποπροσανατολιζεις τη συζητηση μεσα απο τις λεκτικες ακροβασιες γιατι δεν εχεις να αντιταξεις καθαρο πολιτικο λογο.
Τουλαχιστον απο τη πλευρα μου ξεκαθαρισα απο την αρχη σε πιο πολιτικο χωρο κινουμαι,και δεν νιοθω καμια αναγκη,ουτε να πεισω τους συνομιλητες μου για την "αληθεια" που αυτος διακυρησει,ουτε φυσικα να απολογηθω,ειδικπτερα σε ανθρωπους που δε γνωριζω καν το τι και πως πρατουν στο βιο τους.
Οπως ελεγε και ο Γκογκολ: "Κυριοι αγαπατε μας και αξυριστους.Ξυρισμενους μας αγαπουν ολοι."
Το πιθανοτερο λοιπον ειναι εφοσον συνεχιζεις και μιλας με εναν απολιτικο μεταμοντερνισμο να σε αγνοησω μεχρι να αρχισεις να μιλας πολιτικα,γιατι οπως και να το κανουμε αυτη ειναι μια πολιτικη συζητηση, η οποια (απο πλευρας μου τουλαχιστον) δεν εχει σκοπο να πεισει κανεναν υπερ μιας πλευρας, αλλα να προσπαθησει και να μαθει μεσα απο τη συζητηση.
Ανεδειξε μου λοιπον σε ποια σημεια δε ξερω τι λεω η αναιρω τα οσα ειπα πριν και τα ξαναλεμε.
Απο ξυπνητζιδες ειναι γεματη η αγορα.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: 10/12/09, 00:02 »
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=85717&cid=4
Δείτε αυτό.Αν δεν τράβαγε κάποιος απο μηχανής Θεός το βίντεο ο άνθρωπος θα ήταν μέσα με 2 κακουργήματα.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας σχετικά με το τί παίζεται και με το ρεσάλτο.

Αποσυνδεδεμένος TheVrachnoprofiter

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ex TheTr00p3r
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: 10/12/09, 04:21 »
Δείτε αυτό.Αν δεν τράβαγε κάποιος απο μηχανής Θεός το βίντεο ο άνθρωπος θα ήταν μέσα με 2 κακουργήματα.

Και μια γνωστή φάτσα στο βίντεο... Ωραίος Μήτσο.
Really don't mind if you sit this one out...

http://vromikopsomi.wordpress.com/
http://www.passa-tempo.gr/

Αποσυνδεδεμένος Germ1984

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: 10/12/09, 09:30 »

Μπορεί να έγινε έτσι μπορεί και αλλιώς.Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Την πιο αξιόπιστη μαρτυρία την έχει πάντα κάποιος "ουδέτερος" πολίτης που περνάει τυχαία από το σημείο. Ούτε οι αστυνομικοί που θα κοιτάξουν να τα μπαλώσουν αλλά ούτε και οι διαδηλωτές που ψάχνουν κ την παραμικρή αφορμή για να τα φορτώσουν στους "κακούς" αστυνομικούς. Υπάρχει η πιθανότητα όμως το παλικάρι καθώς έτρεχε να του έπεσε η τσάντα με τις μολότωφ και ύστερα να του την πήγαν οι αστυνομικοί. Δεν ξέρω, δεν ήμουν μπροστά. Η παρουσία ομως αυτού του οπτικοακουστικού αποσπάσματος που μάλιστα είναι στην κατοχή του γνωστού αναρχοεκατομμυριούχου Τριανταφυλλόπουλου, τους φέρνει σε τρομερά δύσκολη θέση, είτε έχουν δίκιο, είτε άδικο.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: 10/12/09, 10:29 »
Εγω παντως σε οσες πορειες εχω παει δεν εχω δει κανεναν ειδικα συγκρουσιακο να κατεβαινει στο δρομο φορωντας γαλαζια μπιτζαμα με κιτρινα πουλακια.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: 10/12/09, 10:53 »
eternauta, δεν γνωρίζω την εμπειρία σου από το διαδίκτιο και τις διαδικτιακές συζητήσεις, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι αυτήν την στιγμή συζητάμε σ' ένα διαδικτυακό φόρουμ ανωνύμως. Σε ότι κίνημα, ιδεολογία, ρεύμα δηλώνεις ότι ανήκεις, δεν το λαμβάνω υπόψιν. Διότι όπως είχε πει κι ένας έγκριτος κιθαροσυμφουρομίτης "οι δηλώσεις είναι σαν τις πορδές: μυρίζουν ανάλογα με τις περιστάσεις".

Τι περιμένεις λοιπόν? να σου απευθύνω λόγο ωσάν να είσαι ο γκουρού των αναρχικών και να σου ζητώ να τοποθετηθείς πολιτικά ως αντιπρόσωπος των αναρχικών όταν σου απευθύνω τις αντιρρήσεις που έχω για τον αναρχισμό? Δεν κατάλαβα.... Άσε που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι γνωρίζεις ελάχιστα περί του θέματος.

Αν θέλεις να συζητήσουμε πολιτικά ως papous και eternauta, ως άτομα δηλ ευχαρίστως.
Και για να αποδείξω την καλή μου διάθεση ξεκινώ εγώ: Τις προηγούμενες μέρες προέκυψε ένα μεγάλο πολιτικό θέμα. Συνελλήφθηκαν καμμιά εικοσαριά άτομα λόγω του ότι στο αναρχικό στέκι "ρεσάλτο" όπου συχναζαν βρέθηκαν άδεια μπουκάλια μπύρας, κηροζίνη και ένα βαμβακερό μπλουζάκι. Τους απαγγέλθηκαν διάφορες κατηγορίες, για πλημελλήματα και κακουργήματα.
Δεδομένου των σοβαρών πολιτικών διαστάσεων του θέματος τους οποίους ελπίζω να μην χρειάζεται να αναλύσω σε συνειδητοποιημένο πολίτη, ποιός νομίζεις ότι πρέπει να είναι ο τρόπος πολιτικού χειρισμού του ζητήματος? Πως πρέπει να αντιδράσουμε, αν χρειάζεται βέβαια να αντιδράσουμε, ως Πολίτες?

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: 10/12/09, 11:31 »
παππου,δε προτεινω καποιου ειδους διαφορετικη αλληλεγγυη περα απο τις γνωστους τροπους σε θεσμικο/νομικο επιπεδο και στο δρομο. Απο εκει και περα ο καθενας μπορει και σε ατομικο ακομη επιπεδο, να κανει οτι μπορει η θεωρει σωστο, αρκει ο τροπος που θα εκφρασει την αλληλεγγυη του να μην επιβαρυνει οσους κατηγορουνται ακομη περισσοτερο και να εχει τη συναινεση τους. Το λεω αυτο γιατι καποιες δυναμικες  πραξεις αλληλεγγυης σε κατηγορουμενους δεν ειναι και οι καλητερες για την υποθεση τους.
 Δε βαζεις πχ γκαζακια για να δηλωσεις αλληλεγγυος, σε καποιον συντροφο σου που κατηγορειται για τοποθετηση εμπρηστικων μηχανισμων και αυτος δηλωνει αθωος και οτι δεν εχει κανει τη πραξη που τον κατηγορουν.Το φερνω αυτο σαν παραδειγμα επειδη υπηρξε μια πολυ προσφατη αναλογη υποθεση.

Απο που βγαζεις το συμπερασμα οτι γνωριζω ελαχιστα και που αποδεικνιεται "περιτρανα" αυτο; Μηπως αναιρω τα στερεοτυπα που εχεις για τον αναρχικο χωρο; Εβαλα ενα κειμενο που εγραψα και ηταν η αφορμη για αυτη τη συζητηση.Βλεπεις να μη ξερω τι λεω σε αυτο; Μπορει να σου ακουγονται ουτοπικα, ανεφαρμοστα, συναισθηματικα η το τι αλλο αυτα που λεω,αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.Δε δειχνει αγνοια απο τη πλευρα μου.
Δεν αντιπροσωπευω κανεναν παρα μονο τον εαυτο μου και φυσικα ποτε δεν ισχυριζομαι οτι γνωριζω τα παντα, σε αντιθεση με σενα που συνεχως εχεις ενα απαξιωτικο υφος "ειδικου" χωρις να λες τιποτα.
Αληθεια εσυ τι γνωριζεις για τη ζωη που ζεις;

Απο διαδυκτιακες συζητησεις γνωριζω παρα πολυ καλα, και η σταση σου στη συζητηση ειναι σταση που εχουν οσοι τρολλαρουν, κι εσυ τρολλαρεις.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: 10/12/09, 11:52 »
παππου,δε προτεινω καποιου ειδους διαφορετικη αλληλεγγυη περα απο τις γνωστους τροπους σε θεσμικο/νομικο επιπεδο και στο δρομο.

Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Τι θα πει "γνωστούς τρόπους"? Μας διαβάζουν και παιδιά που δεν γνωρίζουν. Ανάφερε συγκεκριμένα σε παρακαλώ.

Παράθεση
Δε βαζεις πχ γκαζακια για να δηλωσεις αλληλεγγυος, σε καποιον συντροφο σου που κατηγορειται για τοποθετηση εμπρηστικων μηχανισμων και αυτος δηλωνει αθωος και οτι δεν εχει κανει τη πραξη που τον κατηγορουν.Το φερνω αυτο σαν παραδειγμα επειδη υπηρξε μια πολυ προσφατη αναλογη υποθεση.

Όμως ενώ δεν αναφέρεις τι πρέπει να κάνουμε, αναφέρεις τι δεν πρέπει να κάνουμε. Θέσπιση νόμων και κανόνων μου θυμίζει αυτό.....

Τέλος πάντων, δώσε την δική σου πολιτική άποψη. Τι θα κάνεις? Ή μήπως φοβάσαι να το πεις δημοσίως? Προσωπικά θα αναφέρω τι θα έκανα εάν ήταν "σύντροφοί" μου.....