Όπως λέει και ο τίτλος, και με αφορμή του θέματος "Τα πάντα για τη κλασσική κιθάρα", καθώς και τον εκτενή διασκορπισμό των θεμάτων που αφορούνε τη κλασσική κιθάρα, έχω και καιρό στο μυαλό μου τη δημιουργία ενός πίνακα που θα ειδικεύεται στη κλασική κιθάρα.
Το πρόβλημα, όσο μπορώ να το εκλάβω εγώ, είναι οτι όπως και στην ηλεκτρική κιθάρα, έχει μια πληθώρα θεμάτων που την αφορούνε, σε κάθε θέμα δεν υπάρχει η ποικιλία προβληματισμών. Ούτε υπάρχουν 100 είδη πένας, ούτε 200 τύποι ενισχυτών, άλλα απο την άλλη η συγκέντρωσή τους σε ένα θέμα είναι λίγο....εβαπορέ κατάσταση. Ολα σε ένα θέμα.
Οπότε σε αρχική φάση, η ιδέα που είχα, και δε ξέρω αν είναι εφικτή, είναι να μην έχουμε ένα ξεχωριστό πίνακα με θέματα τεχνικών κλασσικής κιθάρας, αλλα αν μπορεί να υπάρξει ένα κλειδωμένο θέμα, στο οποίο να υπάρχουν σύνδεσμοι που θα εμφανίζουν π.χ. το πίνακα με τις τεχνικές, φιλτραρισμένο όμως με το να φαίνονται μόνο τα θέματα της κλασικής κιθάρας.
Είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση, αλλα προσωπικά, και πιστεύω κάποιος κόσμο, θα ήθελε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα στο τομέα της κλασικής κιθαρας. Αν μη τι άλλο, αν υπάρχει κάποια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να απεγκλωβιστεί απο το χαώδες ένα θεμα, είναι ευπρόσδεκτη.