Ερωτηση...Αντιστασεις που θα βρω στη Αθηνα? το ραδιο κατουμας δεν εχει 8ohm 50watt που χρειαζομαι, επισης ολες οι βατικες αντιστασεις που εχει δεν εχουν το αλουμινενιο καλυμμα γυρω γυρω για καλυτερη αποβολη θερμοτητας.....any ideas?
Λυπάμαι, πέρα από τα μεγάλα καταστήματα που έχουμε χιλιοαναφέρει, δεν ξέρω που θα βρείς τέτοιες αντιστάσεις στην Ελλάδα..
φιλε μου συγνωμη που σε απασχολω παλι..ηθελα να σε ρωτησω στην περιπτωση μου οπου ο ενισχυτης εχει 2 μεγαφωνα,,η συνδεσμολογια πως γινεται? απ'οτι ειδα στο site που μου ειπες δεν βρηκα L-Pad στερεοφωνικο.. η δεν παιζει ρολο?..anyway thanks για τον χρονο σου και παλι
Μία χρήσιμη ερώτηση, που θα ενδιαφέρει κάποιους με ανάλογο θέμα.
Οταν υπάρχουν δύο μεγάφωνα και θέλουμε να βάλουμε attenuator, πρέπει να αποφασίσουμε πρώτα πως αυτά τα μεγάφωνα συνδέονται στον ενισχυτή, πριν απαντήσουμε την πολύ εύλογη ερώτηση σου..
Προσωπικά έχω 2 καμπίνες των 8 Ohn και τις συνδέω με ξεχωριστά βύσματα πάνω στον ενισχυτή. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαζόμουν 2 attenuators. Επειδή όμως είναι λίγο βλακώδες να φτιάξεις 2 attenuators, το καλύτερο είναι να συνδέσεις τα μεγάφωνα ΠΡΙΝ από τον ενισχυτή ΣΕ ΕΝΑ ΒΥΣΜΑ ώστε να παρεμβάλεις ΕΝΑΝ attenuator, ο οποίος όμως πρέπει να έχει το σωστό φορτίο.
Το άν θα συνδέσεις τα μεγάφωνα σε σειρά ή παράλληλα, είναι θέμα του τί μεγάφωνα έχεις (8 ή 16 Ohm) και τι εξόδους κατάλληλες έχει ο ενισχυτής σου (4 ή 8 ή 16 Ohm). Αφού αποφασίσεις την συνδεσμολογία, τότε υπολογίζεις και τα σωστά Ohm, για σύνδεση με τον ενισχυτή και φυσικά την κατασκευή του attenuator σου.