εγω θα σου έλεγα να τη δωσεις πισω και να παρεις αριστεροχειρη. Το μαγαζι στο λεει αυτο για να γλυτωσει τη βαβουρα της επιστροφης. μη τους ακους. Αριστεροχειρας ειμαι κι εγω και σε καταλαβαινω.
Βασικα εχεις 3 επιλογες.
1) μαθαίνεις να παιζεις σαν δεξιόχειρας και "καταπιέζεις" τον εαυτό σου.
2) μαθαίνεις να παιζεις σαν αριστεροχειρας και είσαι ανετη κι ωραια...εγω αυτο έκανα...
3) Αλλαζεις καβαλαρη, γέφυρα, γκεμια-χορδές, πεταλα και σέλα...και κρατας το ίδιο άλογο-κιθαρα...δε θα στο συνηστουσα γιατι κι αυτο έχει καποιο κόστος. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να ναι συμμετρική η κιθάρα. δεν ξέρω για το ηχητικό μέρος της κιθάρας αν θα ναι το ίδιο. τουλάχιστον θα παίζεις πάλι σαν αριστερόχειρας.
Για μένα εμπιστέψου το ενστικτο σου. κάνε το ε΄ξης πειραμα.
πιάσε την κιθάρα κανονικά σαν δεξιόχειρας και δες αν σε βολεύει. με το χέρι που πιάνεις το μπράτσο της κιθάρας( το αριστερό δλδ) πίασε με τα 4 πρώτα δάχτυλα τα 4 πρώτα τάστα στην 1η χορδή...την κάτω...την λεπτή. Τώρα σήκωσε τα δάχτυλα και προσπαθησε να πιάσεις τα 4 πρώτα τάστα στην πάνω χορδή.φτάνεις με το μικρό δάχτυλο να πιάσεις το 4ο τάστο?
Μετά γύρνα την κιθάρα ανάποδα και πιάστην και σαν αριστερόχειρας και δες πως σου κάθεται στα χέρια. κάνε το ίδιο πράγμα, ανάποδα αυτή τη φορά...πιάσε με τα 4 πρώτα δάχτυλα την κάτω χορδή( τώρα είναι η χοντρή χορδή κάτω) και προσπάθησε το ίδιο στην πάνω χορδή( τώρα είναι η λεπτή πάνω).
Αν σαν αριστερόχειρας αισθάνεσαι πιο άνετα απ ότι σα δεξιόχειρας και μπορείς και πιάνεις πιο άνετα με το μικρό δάχτυλο το 4ο τάστο της πάνω χορδής, τότε μην κάνεις κανένα συμβιβασμό. το σώμα σου σε καθοδηγεί και θα σου πει τι να κάνεις.
Μπορεί να μην έχουμε πολλές επιλογές σε όργανα οι αριστερόχειρες αλλά τουλάχιστον πλέον υπάρχουν αρκετα...μια μικρή ποικιλία(οργάνων και όχι του μεζεδοπωλείου...

) υπάρχει. Έστω και απ το εξωτερικό κάτι θα βρείς. Γιατί να μην είναι σωστό αυτό που παίζεις?
Προσωπικά αυτό έκανα κι εγώ και κατέληξα σε αριστερόχειρο όργανο...και μάλιστα 2...το 2ο το πήρα απ' έξω. Δε με χάλασε και τόσο...ίσα ίσα.