Κυριως θελω να παιξω ροκ-χαρντ ροκ κ μπλουζ.
Κοιτα αν με ρωτουσες τι θα εκανα γενικα, θα μαζευα καποια χρηματα θα επαιρνα μια ψιλομετρια ηλεκτρικη κιθαρα και αργοτερα -που θα ημουν πιο εμπειρος και κατασταλαγμενος στο πως τη θελω- θα επαιρνα μια καλυτερη, διαφορετικου στυλ κ θα ημουν καλυμενος απο παντου.
Ομως με αυτην την ευκαιρια του ταξιδιου μεταπηδω κατευθειαν στην κατηγορια της "πολυ καλης κιθαρας" χωρις να ειμαι εμπειρος. Οποτε θελω κατι που να ειναι κατα γενικη ομολογια καλης ποιοτητας, να συμφερει να το φερω απο εκει και να μπορει να παιζει παραπανω απο αξιοπρεπως μια μεγαλη γκαμα απο ειδη μουσικης. Επιπλεον οπως καταλαβαινετε, εφοσον πονταρω σε ενα καλο οργανο, θελω να με βγαλει -εμενα και τα παικτικα μου γουστα- αρκετο καιρο γιατι ειναι ευνοητο οτι δεν εχω τη δυνατοτητα να αγοραζω κιθαρες καθε λιγο και λιγακι. Ειδικα κανοντας μια τετοια αγορα θα σκεφτω να κανω μια νεα αγορα τουλαχιστον σε καμμια 5ετια κ τοτε οπως ειναι φυσικο δεν θα μπορω να συμβιβαστω με κατι λιγοτερο καλο απο αυτο που ηδη θα εχω.
Μεχρι στιγμης κλινω περισσοτερο προς τη στρατ γιατι συνδυαζει ολα τα παραπανω (και σε μια τιμη που ψιλοπαλευεται με λιγο οικονομια). Μπορει να κουμανταρει αρκετα καλα πολλα ειδη, ειναι πολυ καλη αγορα γιατι την αγοραζω 735Ε (με την σημερινη ισοτιμια και χωρις το τελωνειο) ενω απο τον Θωμα θα την επαιρνα 1200, και αν μη τι αλλο ειναι μια παρα πολυ καλη κιθαρα.
Δυστυχως απο οσο εχω κοιταξει μεχρι τωρα δεν υπαρχει αριστεροχειρη στρατ HSS. Θα ηθελα να δοκιμασω και να διαλεξω αναμεσα σε SSS, HSS. Απο οτι εχω δει μπορεις με εναν προσθετο διακοπτη να κανεις τον Η μαγνητη μονο ή κατι τετοιο (λογικα αυτο που λεει ο faser_παρεμπιπτοντως, εσυ δηλαδη μ προτεινεις να παω για HSS με σπλιτ ή κατι αλλο, γιατι σε ψιλοεχασα ο νουμπας) οποτε η κιθαρα -φαινεται- υπερπληρης.
Το προβλημα ομως ειναι οτι ειμαι αριστεροχειρας και δεν βγαινει αυτο το μοντελο σε αριστεροχειρο, ολες οι αριστερες στρατ ειναι με 3 μονους. Οποτε θα πρεπει να τη συγκρινω με κατι τετοιο
http://www.thomann.de/gr/jackson_dk2l_dinkypro_lefthand_egitarre.htm ή στο αμερικανικο
http://www.guitarcenter.com/Jackson-DK2L-Dinky-Left-Handed-Electric-Guitar-105335251-i1446458.gc . Το σεναριο HSH (προφανως οχι σε φεντερ στρατ) τι σας λεει, για τα δεδομενα μου? Αξιζει να το ψαξω ή οχι?
Το να παρω τη στρατ με τους 3 μονους και μετα αν δω οτι θελω να βαλω ενα Η στη θεση ενος μονου, ειναι ενα σεναριο αλλα ειμαι επιφυλακτικος. Βεβαια στο μεταξυ θα εχω παιξει την κιθαρα κ θα κρινω αν μ χρειαζεται να κανω την αλλαγη. Εσεις πως το βλεπετε?
Θελω να καταληξω σε καποια μοντελα κ στο τι προσφερει το καθενα, αλλα και να τα συγκρινω οσο μπορω "απο μακρυα" πριν καταληξω σε 3-4 τα οποια θα παω να δοκιμασω σε καποιο μαγαζι (αν τα βρω, γιατι δεν νομιζω τα κιθαραδικα να εχουν και τοσο μεγαλη ποικιλια αριστεροχειρων). Μετα, αφου τα ακουσω κ με τ αφτια μου, θα ρωτησω και τον τυπο απο το καταστημα τη γνωμη του και θα εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη ωστε να διαλεξω απο αυτα τα 3-4 τι θα παρω στην αμερικη. Μεχρι τοτε ομως ψαχνομαι στο ιντερνετ σε φορουμ κλπ κ βλεπω reviews.