Αποστολέας Θέμα: Μεσ' του Άδη την αλάνα  (Αναγνώστηκε 4446 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Μεσ' του Άδη την αλάνα
« στις: 25/01/10, 06:31 »

Στης ψυχής μου τα σκοτάδια και στην ερημιά
ήρθε ο χάρος να γλεντήσει με ρεμπέτικη πενιά
στάσου χάρε κι αφουγκράσου πιές για να μεθύσεις
της ψυχής μου τη γαλήνη ήσυχη να αφήσεις .

Το μπουζούκι αναστενάζει
βγάζει ένα παράπονο
για το ψέμα που διχάζει
τον ντουνιά τον άπονο
και ο μπαγλαμάς τα σπάει
έφερε τα πάνω κάτω
με τον αμανέ ξεσπάει
άντε άσπρο πάτο.

Μεσ'' του Άδη την αλάνα κι οι πέτρες κλαίνε
για το άδικο του χάρου με καημό πιά λένε
γίνε χάρε μου ρεμπέτης και στην πίστα όρμα
και του μπουζουκιού η γλύκα θα σε κάνει λειώμα .

Το μπουζούκι αναστενάζει
βγάζει ένα παράπονο
για το ψέμα που διχάζει
τον ντουνιά τον άπονο
και ο μπαγλαμάς τα σπάει
έφερε τα πάνω κάτω
με τον αμανέ ξεσπάει
άντε άσπρο πάτο.

15-01-2010

© Copyright, elena351
"Σέρνω μαζί μου τον ευατό μου απο το χέρι ,μην μου τον κλέψει η ανία !"

Αποσυνδεδεμένος ΧΩΡΙΑΤΗΣ

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Όλα είναι δρόμος
    • Προφίλ
    • time and enemy
Απ: Μεσ' του Άδη την αλάνα
« Απάντηση #1 στις: 25/01/10, 16:31 »
Πολύ ωραίοι στίχοι, ειλικρινά
Αν μπορέσεις να τους μελλοποιήσεις θα γίνουν[το πιστεύω πολύ αυτό] πολύ ωραίο τραγούδι
Αυτό ισχύει και για άλλους στίχους που έχεις αναρτήσει μέχρι τώρα εδώ
μπράβο

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 26/01/10, 10:10 »
Aγαπητέ ΧΩΡΙΑΤΗΣ , σε ευχαριστώ για τη θετική σου ἀποψη και τα καλά σου λόγια  ! Μακάρι ......θα δείξει  ! (Συγνώμη που η απάντησή μου είναι κάπως αργοπορημένη .αλλά βλέπεις υπάρχουν 8 ώρες διαφορά μεταξύ μας) ! Να μου είσαι καλά ,καλή συνέχεια σου εύχομαι !

Αποσυνδεδεμένος Spartinos

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 26/01/10, 11:40 »
Πολυ ωραιο!!!
Μπραβο!!!

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 26/01/10, 15:41 »
Kαλημέρα Γιώργο , σε ευχαριστώ ! Καλωσύνη σου !

Αποσυνδεδεμένος gkou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • https://myspace.com/gkou
    • Προφίλ
    • my songs and my covers
« Απάντηση #5 στις: 28/01/10, 20:47 »
Πολύ ωραίοι στίχοι!Ειλικρινά, εύχομαι πολύ σύντομα να τους δω (να τους ακούσω μάλλον ;)) μελοποιημένους!

Αποσυνδεδεμένος N.K.

• Περαστικός
  • *
  • Εγώ δεν είμαι ο ποιητής...
    • Προφίλ
    • Οδυσσέας Ελύτης
« Απάντηση #6 στις: 28/01/10, 21:43 »
Ήδη το ακούω μελοποιημένο, ήδη έχω αρχίσει να το σιγοτραγουδώ... -με ένα δικό μου ρυθμό. Φοβερό λαϊκό (δεν ξέρω αν είχες αυτό στο μυαλό σου), μπράβο!
έτσι λέω...

www.elytis.edicypages.com

Αποσυνδεδεμένος rakenditos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 28/01/10, 23:47 »
χεχεχε ηρθε η ωρα του κομπλεξικου!!

Περα απο το γεγονος οτι κανει καλη ριμα (αυτο δε το βρισκω ιδιαιτερα εντυπωσιακο απο μονο του) ολο το ποιημα ειναι παρα μα παρα πολυ προβλεψιμο και "κλισε".

Ο χαρος που γλενταει με ρεμπετικες πενιες , το μπουζουκι που αναστεναζει με παραπονο ,
ο ντουνιας ο απονος..ολα τοσο προβλεψιμα τοσο συνηθισμενα (λιγο η πολυ τα εχουμε δει ολα αυτα)...
Εμενα μου δινει την αισθηση οτι απλα "εκτελεστηκε"..δηλαδη βρηκες ενα θεμα και εκανες μια "στιχοπλοκη" χωρις ιδιαιτερη εμπνευση και μερακι.
Γενικα δεν βρηκα κατι.
Θα επρεπε λοιπον να ντρεπεσαι γι αυτο και φυσικα να μην κοιμηθεις αποψε απο την στεναχωρια σου για το σχολιο μου.

Α , αν εχεις γατα μπορεις και να την βαλεις να κλαιει!!

Αυτα!!

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 29/01/10, 11:08 »
gkou  Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου για τη θετική σου σκέψη και το σχόλιό σου ! Ίσως κάποια μέρα να μπορέσει να μελοποιηθεί και να έχεις τη δυνατότητα να το ακούσεις !

Παρατηρητής ,να ευχαριστήσω και σένα λοιπόν που διάθεσες χρόνο να διαβάσεις τους στίχους μου και να τους( δώσεις ρυθμό)
Ναί λοιπόν κάτι σαν κι αυτό που σιγοτραγουδάς έχω κι εγώ στο μυαλό μου !

Να είστε καλά και οι δυό ! :)

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 29/01/10, 11:39 »
"χεχεχε ηρθε η ωρα του κομπλεξικου!!

Περα απο το γεγονος οτι κανει καλη ριμα (αυτο δε το βρισκω ιδιαιτερα εντυπωσιακο απο μονο του) ολο το ποιημα ειναι παρα μα παρα πολυ προβλεψιμο και "κλισε".

Ο χαρος που γλενταει με ρεμπετικες πενιες , το μπουζουκι που αναστεναζει με παραπονο ,
ο ντουνιας ο απονος..ολα τοσο προβλεψιμα τοσο συνηθισμενα (λιγο η πολυ τα εχουμε δει ολα αυτα)...
Εμενα μου δινει την αισθηση οτι απλα "εκτελεστηκε"..δηλαδη βρηκες ενα θεμα και εκανες μια "στιχοπλοκη" χωρις ιδιαιτερη εμπνευση και μερακι.
Γενικα δεν βρηκα κατι.
Θα επρεπε λοιπον να ντρεπεσαι γι αυτο και φυσικα να μην κοιμηθεις αποψε απο την στεναχωρια σου για το σχολιο μου.

Α , αν εχεις γατα μπορεις και να την βαλεις να κλαιει!! "

Αυτα!!

Dear  rakenditos ! Κομπλεξικέ (Συ είπας ) !
Πρώτον επειδή έχω και λίγη πέτσα επάνω μου ,δεν μου αρέσει να προσβάλλω κανέναν μα ούτε να με προσβάλλουν και επειδή ποτέ μου δεν ντράπηκα για τους στίχους μου και δεν πρόκειται να ντραπώ ούτε και τώρα επειδή μου το γράφεις εσύ στο σχόλιό σου μα ούτε και να χάσω τον ύπνο μου ! .Δέχομαι κάθε σχόλιο αρνητικό ή θετικό μα την επιθετικότητα και περισσότερο την χυδαιότητα δεν τα σηκώνω ! Ακόμη και απλή στιχοπλοκή να ήταν κι αυτό χρειάζεται έμπνευση και ταλέντο να το συναρμολογίσεις σε στίχους ,όπως λένε στα μέρη μου.
Α , λόγω ότι δεν έχω γάτα ....αν έχεις εσύ λοιπόν κάποιο κατοικίδιο ζώο βάλε το να σε κάνει entertain να χρωματίσεις τη βαριεστημάρα σου και πιές κανένα σφηνάκι να ξελαμπικιάρεις και να ντύσεις την φτώχεια του μυαλού σου και την κομπλεξικότητά σου !
Κοίταξε  επειδή το υφάκι  σου είναι παλιομοδίτικο και μπανάλ και το στυλάκι σου πολυφορεμένο , ἀντε κάνε πιάτσα σε όπιαδήποτε άλλη σελίδα και πάρκαρε το βάρος των οστών σου γιατί η δική μου σελίδα δεν σε σηκώνει είσαι ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ !
Και που είσαι η κομπλεξικότητα είναι περισσσότερο προβλέψιμη και κλισέ απο τους στίχους μου my dear ! :)

Αυτά !!
« Τελευταία τροποποίηση: 29/01/10, 17:03 από elena351 »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 29/01/10, 17:21 »
Απαντηση

Αγαπητη ελενα δεν ημουν καθολου επιθετικος απλα εκανα καποιο σχολιο το οποιο δεν ηταν θετικο και οχι μονο δεν ημουν χυδαιος οπως λες αλλα ειρωνευτηκα τον εαυτο μου λεγοντας πως το σχολιο μου εχει τοσο πολυ σημασια ωστε θα επρεπε "να βαλεις το γατι σου να κλαιει" και φυσικα το "να μην κοιμηθεις το βραδυ" ηταν αλλη μια ειρωνια προς εμενα οπως και το "να ντρεπεσαι"...δηλαδη με αλλα λογια σου εγραψα

"εγω αυτο πιστευω για το ποιημα σου αλλα η γνωμη μου ειναι της πλακας οποτε δεν πρεπει να σε σταναχωρει καθολου"

Τωρα πως εξελαβες την ειρωνια προς τον εαυτο μου και το ιδιο μου το  σχολιο μου ως επιθετικοτητα δεν μπορω να το καταλαβω...

Επομενως ολα αυτα που μου χωνεις απλα δεν ισχυουν γιατι το υφακι και η ειρωνια στρεφοταν εναντιον μου και οχι εναντιον σου.

Αν ομως τα εβαλες μαζι μου μονο και μονο επειδη τολμησα να πω πως δεν μου αρεσε τοτε υπαρχει προβλημα....

Και αν θες να μου την πεις απλα και μονο επειδη δεν μου αρεσε να εχεις τα κοτσια να το κανεις..να με κατηγορεις για κατι το οποιο ειναι εντελως αντιθετο με τα οσα σου ειπα δεν εχει καποια λογικη...

και εγω σε αγαπω παντως!!!

Αποσυνδεδεμένος N.K.

• Περαστικός
  • *
  • Εγώ δεν είμαι ο ποιητής...
    • Προφίλ
    • Οδυσσέας Ελύτης
« Απάντηση #11 στις: 30/01/10, 13:36 »
Επειδή βλέπω πως ο rakenditos το κάνει κι αλλού θέμα, αυτό περί των "κακών" σχολίων (όπου κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν καλά ή κακά, αλλά μόνο σχόλια), να θυμίσω πως στους... όρους βρίσκεται κι αυτό το ζήτημα? Δεν χρειάζεται να απαντάμε για να απαντήσουμε και να δειχτούμε... Είναι κρίμα να χαλάει ένα θέμα.

Κι εγώ, ας πούμε, τους στίχους δεν τους βρήκα... φοβερούς, αλλά μίλησα, κυρίως, για την ακουστική τους εικόνα, πάντα, με τον δικό μου ρυθμό.
έτσι λέω...

www.elytis.edicypages.com

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 30/01/10, 17:41 »
rakenditos  Καλή σου μέρα ! Επειδή το πέρα δώθε καταντά κουραστικό για τον αναγνώστη και δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω γιατι σέβομαι  τους όρους τη σελίδος  που με φιλοξενεί ,αλλά πρέπει να σου απαντήσω μιας και το ανέφερες και στη Γειτονιά μας ,πώς λόγω του αρνητικού σου σχολίου έγινε χαμός ! Ας μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους σαν ενήλικοι ! Οπως το νόμισμα έχει πάντα δύο πλευρές ,έτσι και η κριτική έχει το αρνητικό και το θετικό σχόλιό της ! Στην προκειμένη περίπτωση το δικό σου σχόλιο ήταν αρνητικό και το δέχομαι και σε ευχαριστώ που διέθεσες χρόνο να με διαβάσεις ! Δεν νομίζω ότι αρνήθηκα την  αρνητική σου απάντηση ! Απλά με ενόχλησε το υπόλοιπο του σχολίου σου και ο τρόπος σου ας μην επαναλαμβανόμαστε λοιπόν !
Να είσαι πάντα καλά !
 Α, LUV U 2 !

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 30/01/10, 17:45 »
ναι ρε συ ελενα ουτε και εμενα μου αρεσει το περα δωθε αλλα ουτε και μου αρεσει να μελενε χυδαιο σου ξαναλεω οτι "ο τροπος και το υπολοιπο μερος" δεν ηταν ειρωνια προς εσενα αλλα αυτοσαρκασμος...τοσο απλα..αρα αδικα μου επιτεθηκες αν δεν εχεις προβλημα με το σχολιο μου αρα ολα οκ!!

Αποσυνδεδεμένος elena351

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 30/01/10, 18:04 »
Παρατηρητής  Καλημέρα  !
Συγνώμη αλλά αναγάστηκα να απαντήσω στον rakenditos γιατί δεν γίνεται να ντρέπομαι για τους στίχους μου και να γράφω
Παραδέχομαι πώς είναι απλοί λιτοί καθημερινοί στίχοι δεν είμαι Η ΠΟΙΗΤΡΙΑ να γράφω φοβερούς στίχους ,αλλά για ότι γράφω είμαι υπερήφανη και δέχομαι κάθε σχόλιο αρνητικό ή θετικό γιατί μόνο έτσι θα μάθω να γράφω καλύτερα ! Αλλά με ενόχλησε το υπόλοιπο του σχολίου όπως ακριβώς εμπεδώθηκε ....!Συγνώμη αν παραβίασα τους όρους του site που είμαι φιλοξενούμενη και σας δυσαρέστεισα σαν καινούργιο μέλος που είμαι ,γιατί ίσως να μην είμαι τόσο καλή γι᾽αυτό το χώρο και να μην ανήκω στο περιβάλλον ποιητών ! Να είσαι πάντα καλά ! Σε ευχαριστώ !