Χαιρετώ το forum! Να πω την αλήθεια δεν ήξερα αν έπρεπε να το ποστάρω αυτό εδώ ή στα ''Εφε'' γι'αυτό το έπαιξα κορόνα-γράμματα (κυριολεκτικά...)

Κατέληξα λοιπόν μετά από ψάξιμο στον VOX VT30, να δηλώσω πως θέλω τον ενισχυτή μόνο για το σπίτι. Έχω λοιπόν 2 ερωτήσεις που όπου και αν έψαξα δεν βρήκα και πολύ κατατοπιστικές απαντήσεις.
1) Ξέρω οτι μιλάμε για modeling amp, αλλά κάπου διάβασα οτι έχει και μια λάμπα προενίσχυσης, αυτό τον κάνει κατά μια έννοια λαμπάτο?
Έχοντας αυτό ως δεδομένο, ξέρω επίσης οτι συνήθως οι λαμπάτοι ενισχητές δε δίνουν το 100% της ισχύς τους στις χαμηλές εντάσεις, αν δηλαδή εγώ θελω να παίξω το βράδυ με πολύ χαμηλό volume (1/10 πχ) δε θα έχω το ίδιο gain με αυτό που θα βγάζει όταν ειναι 10/10 πχ το volume?
2) ο συγκεκριμένος ενισχυτής έχει κάποια effects, μπορώ εγώ να πάρω το delay πχ απο το amp και το distortion από ένα πεταλλάκι και καθώς πάιζω να το γυρίσω απο clean+delay σε σκετο distortion? αυτό το footswitch που δίνουν ξεχωριστά με τον ενισχυτή μπορεί να την κάνει αυτη τη δουλειά?
σορρυ αν φάνηκαν κάπως κουτες οι ερωτήσεις, αλλά τωρα αρχίζω και ψάχνομαι με effects, συνδεσμολογίες κτλ,
Ευχαριστώ εκ των προταίρων