To axe fx βασικα το standard εχει 1600, το ultra εχει 2000. Για τους περισσοτερους (κι εγω μεσα σε αυτους) το standard ειναι οχι μονο αρκετο αλλα υπερπληρες... Τωρα αν καποιος θελει και επεπλεον εφφε synth, multiband compressor (το μονο που θα θελα να ειχε ΚΑΙ το standard ειναι αυτο), looper, πιο παραμετροποιησιμο harmonizer και vocoder, ή αν θελει να χρησιμοποιει σχεδον παντου 2 ενισχυτες + καμπινες + εφφε κτλ, τοτε το ultra ειναι αυτο που χρειαζεται. Για οσους παντως θελουν να εχουν ολα τα υπολοιπα εφφε και ενισχυτες, καμπινες κτλ το standard κανει την ιδια ακριβως δουλεια με το ultra, την ιδια ακριβως ποιοτητα ηχου κτλ.
Θα συμφωνησω οτι ειναι λιγο αλμυρη η τιμη του για καποιον που δεν ξερει τι μπορει να κανει το μηχανημα, αλλα με βαση οσους ενισχυτες, προενισχυτες, εφφεδακια κτλ εχουν περασει απο τα χερια μου, θα ελεγα οτι η τιμη που το δινουν ειναι πραγματικη ευκαιρια... Για ΕΝΑΝ μονο καλο ενισχυτη αυτη την στιγμη θες 1500-2000 ανετα και δεν θα χεις κανενα εφφε, δυνατοτητα direct recording, την ιδια αποδοση στον ηχο σε οποιαδηποτε ενταση και βεβαια θα εχεις μονο 2-3 ηχους, αναλογα με τον ενισχυτη που θα επιλεξεις...
Με το axe εχεις καμια 60αρια ενισχυτες, ΟΛΑ τα κιθαριστικα (και οχι μονο) εφφε που μπορει να χρειαστεις σε ποιοτητα pro studio, καμπινες, μικροφωνα, την ελευθερια να κατεβασεις και να χρησιμοποιησεις IRs για καμπινες απο αλλον κατασκευαστη IRs περα απο την fractal audio κτλ και σε ποιοτητα κατασκευης και υποστηριξης ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει ποτε...
Οποτε αν τα βαλεις ολα αυτα κατω, βλεπεις πως τελικα προκειται μαλλον για ευκαιρια παρα για κατι ακριβο...
Απλα τεινουμε να συγκρινουμε το axe fx με αλλα modelling μηχανηματα, τα οποια σε τιμη ειναι πολυ πιο κατω ακριβως γιατι δεν κανουν σε καμια περιπτωση την δουλεια που κανει το axe fx. Οκ, μπορεις μετα απο πολυ μελετη και προσοχη στις ρυθμισεις και με το καταλληλο tweaking μετα την ηχογραφηση σε EQs, compressors κτλ να παρεις καποιον αξιοπρεπη ηχο απο φθηνοτερα μηχανηματα τυπου zoom, vox, line6 κτλ. Οταν ομως χρησιμοποιησεις ενα axe fx θα δεις ποσο χαωδης ειναι η διαφορα πραγματικα...