Καταρχας να σου απαντησω στο πρωτο σκελος της ερωτησης σου.
Αν εχεις τετραψηφιο ποσο στην ακρη κοιτα σιγουρα για καποια κιθαρα. Η ποικιλια ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ειδικα στα μαγαζια της oδου 47th (αν θυμαμαι καλα καπου εκει ειναι μεταξυ 43-47th...Γενικα ειναι ο δρομος λιιγο πανω απο την times square).
Αν δεν εχεις αυτα τα λεφτα κανενα προβλημα. Μπορεις να παρεις εφε απο Αμερικανο κατασκευαστη. MXR, Fulltone, Electro Harmonix, Lovepedal, Catalinbread ειναι μαρκες που αξιζει να κοιταξεις. Το καλυτερο στα κραταω για το τελος...Electro Harmonix, Tonebone. Η πρωτη ειναι Νεουορκεζικη μαρκα. Το Small Clone που εδω κανει 70-75 ευρω εκει κανει καμια 40αρια.
Τα Tonebone ειναι καναδεζικα. Μπορεις να βρεις για παραδειγμα ενα Hot British απο το Guitar Center της Ν.Υορκης σε τιμη 120 ευρω...Εδω περα εχουν διπλασια τιμη.
Στο δευτερο σκελος της ερωτησης σου. Μα φυσικα ΟΤΙ αγορασεις απο εκει θα υπαγεται στους αμερικανικους φορους. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οτι τιμη βλεπεις στα ραφια ΔΕΝ ειναι τελικη. Οι φοροι προστιθενται ΜΕΤΑ και αναγραφονται καθαρα στην αποδειξη σου (στα παραδειγματα που σου παρεθεσα οι τιμες ηταν ΤΕΛΙΚΕΣ δηαδη μετα φορων).
Τωρα αν θα περασετε τελωνειο ειλικρινα δεν ειμαι σιγουρος. Εμεις περυσι δεν ειχαμε περασει (ειχα παει με κατι φιλους που φοιτουσαν στο Πολυτεχνειο). Οι πιθανοτητες ειναι να ΜΗΝ περασετε.
Οτι ρουχο και να παρεις απλα βγαλε τις ετικετες και πετα τις αποδειξεις! Μετα δεν αποδεικνυεται ΤΙΠΟΤΑ.
Εγω ειχα παρει τρια πεταλια και τα ειχα στην χειραποσκευη μου. Στο ξαναλεω ομως. Πετα ολες τις αποδειξεις και πουλα τρελα. Πες οτι ειναι δικα σου και τα πηρες για να τα συγκρινεις με ΑΛΛΑ αμερικανικα. Δεν προκειται να περασεις απο τελωνειο για κανα δυο μικρα κουτακια (κι ας γραφουν Mad Professor ή 65 Αmps).
Η κιθαρα δεν καλυπτεται τοσο ευκολα...Και επειδη δεν αγορασα κιθαρα, δεν μπορω να σε βοηθησω. Οποτε οι πιθανοτητες ειναι αν περασεις τελωνει (Αααααααν) να μην τη γλυτωσεις.
ΚΑτι τελευταιο. Αν ενδιαφερεσαι για κιθαρα κοιτα σιγουρα τις μεταχειρισμενες! Υπαρχουν μαγαζια με πολλες ευκαιριες.
Το ταξιδακι θα σας μεινει αξεχαστο. Μεγαλη εμπειρια. Καλη διασκεδαση και καλες αγορες.