Αποστολέας Θέμα: HevyMood  (Αναγνώστηκε 3295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος the bard

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
HevyMood
« στις: 17/02/10, 18:38 »
Καλησπερα σε ολους! Aνεβαζω ενα νεο κομματι που εγραψα για να ακουσω τις αποψεις σας.Ειναι instumental σε E Lydian mode με επιρροες απο Devin Townsend μεταξυ αλλων (εκει παραπεμπει κ ο τιτλος) .Xρειαζεται σιγουρα διορθωσεις αλλα ειπα να κανω ενα διαλειμμα και να το ανεβασω.Ο εξοπλισμος που χρησιμοποιησα ειναι :

OLP MM1
Mesa/Boogie Triaxis (direct με cab impulses)
Morley Bad Horsie 2
M- audio fast track USB
Logic Pro 9
Addictive Drums
Trilogy Bass

Καθε κριτικη δεκτη!
Ευχαριστω, Χρηστος

http://www.box.net/shared/ipntbd5af0

Αποσυνδεδεμένος the bard

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Απ: HevyMood
« Απάντηση #1 στις: 23/02/10, 11:07 »
Kανένας?
  :eee

Αποσυνδεδεμένος let me know 796

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 24/02/10, 14:13 »
χμμμμ!
καλο μου ακουγεται.
θα σου πω τι δεν μου αρεσει.

1,τα τυμπανα δεν μου αρεσουν καθολου,ο ηχος,κατι με χαλαει ,καπως ξερα ακουγονται.

δοκιμασε λιγο να τα πειραξεις με κανα comp,reverb κατι τελως παντων.

2,εφοσον δεν εχει φωνητικα νομιζω οτι θελει πιο πολυ σολο εκτος και γουσταρεις ρυθμικη οπως και εγω και το αφησεις ετσι.

3.το σολακι καλο ειναι αλλα μου την σπαει το wha γενικα δεν το παω.

μολις το τελειωσεις θα το ακουσω ολοκληρωμενο. :up

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #3 στις: 24/02/10, 14:26 »
Θα συμφωνησω και στα 2 σημεια που επικεντρωνεται ο let me know.

Οσον αφορα τα drums, υποθετω πως εχεις επιλεξει το preset "Metal" ( συνοδευεται και απο αλλη μια λεξη αλλα δε τη θυμαμαι τωρα ).
Περα απο τη "ξεραϊλα" που εχουν γενικα τα drums, προτεινω να δωσεις περισσοτερο ογκο στο ταμπουρο ( επιλεγοντας ισως το Paiste που εχει στα presets ) και να βαλεις μια αισθηση "ουρας".

Η μποτα σου αντιθετως ειναι ξερη, πριματη και της λειπει ο ογκος των χαμηλων. Παιξε λιγο με το EQ, κοβοντας λιγα μεσαια, ανεβαζοντας τα πριμα και μπασα στα ακρα ( ειναι γραφικο 3 περιοχων του Addictive, οποτε θα βρεις ευκολα ακρη ). Επισης σημαντικο ειναι να παιξεις και με τα filter και compressor που εχει στο καναλι ;)

Στο θεμα συνθεσης, θα πω πως κι εγω το βρηκα λιγο μονοτονο, ομως μου αρεσαν οι ηχοι της κιθαρας και το γεγονος πως το παιξιμο ηταν καθαρο, χωρις λαθη και μαυρες νοτες.

Keep up the good work κοινως!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος the bard

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 24/02/10, 15:47 »
Eυχαριστω για τα σχολια!Τα τυμπανα ειναι οντως ξερα αλλα δυστυχως ειμαι ασχετος στο να πειραζω εφφε (οπως πχ comp) με παραπανω απο ενα ρυθμιστικα. :o
Πρεπει να το μελετησω το θεμα.
Στο θεμα της συνθεσης, αφου εγραψα πρωτα τα ρυθμικα ηλπιζα πως θα μου κατεβουν τιποτα καλες ιδεες για lead ωστε να "ισορροπισει" το κομματι πραγμα που δεν συνεβη τελικα στο βαθμο που θα ηθελα με αποτελεσμα να γινει καπως βαρετο.Μαλλον στη μορφη που ειναι θα πρεπει να αφαιρεσω και καποια επαναλαμβανομενα μερη..

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ..pera apo ton orizonta...
    • Προφίλ
    • Music
« Απάντηση #5 στις: 24/02/10, 23:48 »
θσ συμφωνησω με τους προλαλησαντες, τα ντραμς θελουν καποια επεξεργασια...το κομματι δυστυχως συνθετικα δεν βαδιζει πουθενα, ειναι βασικα μια συλλογη ιδεων, μερικες επαναλαμβανονται...παιζεις παντως καλη κιθαρα, καθαρά και με ωραιο ήχο...
Vangelis
― Παλιέ μου φίλε τί γυρεύεις;
χρόνια ξενιτεμένος ήρθες
με εικόνες που έχεις αναθρέψει
κάτω από ξένους ουρανούς
μακριά απ' τον τόπο το δικό σου.
Seferis

Αποσυνδεδεμένος groovymood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 25/02/10, 01:18 »
Mesa/Boogie Triaxis (direct με cab impulses)

Για δώσε λίγες πληροφορίες παραπάνω εδω... :)

Απ' οτι ξέρω το triaxis έχει απο μόνο του κάποιο rec out με υποτιθέμενο cab sim.
Το έβγαλες off και χρησιμοποίησες impulses αντί αυτού??........Ακούμε και αυτό και κάποιο impulse μαζί??
Just play the damn thing!!

Αποσυνδεδεμένος newGuitarMan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 25/02/10, 01:47 »
Μπράβο φίλε είναι όντως πολύ κοντά στο στυλ του hevydevy (ίσως επικίνδυνα κοντά)! Σαν πρώτη ιδέα είναι πολύ καλή και ειδικά αν μπει φωνή από πάνω είναι καλό να υπάρχουν τόσες επαναλήψεις και χώρος γενικά στο κομμάτι.

Ηχητικά τα drums δε με χάλασαν και οι κιθάρες έχουν πάρα πολύ καλό ήχο και το παίξιμο είναι σωστό. Αν θες γενικά να πλησιάσεις και τον ήχο του Townsend στις κιθάρες νομιζω χρειάζεσαι λίγο πιο smooth πρίμα και και διαφορετικό eq στα μεσαία.....+9789456 layers και μπλιμπλίκια ;D

Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος the bard

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 25/02/10, 10:03 »
@ groovymood001

Δεν χρησιμοποιησα το record out, αλλα το (κανονικο) output απ ευθειας στην καρτα ηχου. Eπειτα στο DAW φορτωσα ενα impulse mesa 4x12/D421.Δεν ειμαι σιγουρος για τον τελικο που εχει χρησιμοποιηθει στο συγκεκριμενο (πιθανα ο 2:90) αλλα δεν κολλαω εκει αφου μετα απο δοκιμες κραταω το cab impulse που μου ακουγεται καλυτερα.Σε περιπτωση που δεν εχεις ασχοληθει με impulse responces εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες!

http://www.guitarampmodeling.com/viewforum.php?f=61

Ευχαριστω και παλι για τα σχολια και τις παρατηρησεις!
Για να ειμαι ειλικρινης , ουτε εγω ξερω αν μου αρεσει οντως αυτο που εγραψα (σαν συνολικο αποτελεσμα)  :o
Μπορει να ακουγεται περιεργο αλλα η συνθεση ειναι για μενα περισσοτερο πειραματισμος και προσπαθεια να μαθαινω πραγματα τοσο μουσικα οσο και στο θεμα του ηχου & της ηχογραφησης!

Αποσυνδεδεμένος groovymood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 25/02/10, 10:27 »
@ groovymood001

Δεν χρησιμοποιησα το record out, αλλα το (κανονικο) output απ ευθειας στην καρτα ηχου. Eπειτα στο DAW φορτωσα ενα impulse mesa 4x12/D421.Δεν ειμαι σιγουρος για τον τελικο που εχει χρησιμοποιηθει στο συγκεκριμενο (πιθανα ο 2:90) αλλα δεν κολλαω εκει αφου μετα απο δοκιμες κραταω το cab impulse που μου ακουγεται καλυτερα.Σε περιπτωση που δεν εχεις ασχοληθει με impulse responces εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες!

http://www.guitarampmodeling.com/viewforum.php?f=61

Thanks!.. :)
Η αλήθεια είναι οτι έχω ασχοληθεί αρκετά με τα impulses.
Μετά όμως έμπλεξα με τα κ@λ@μικρόφωνα και οι γείτονες με μίσησαν!!... :D ;D ;D

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως μου ακούγεται πολύ ωραία το impulse... ;)
Just play the damn thing!!