Καλησπέρα,
Μετά από πολύ διάβασμα κι ακόμα περισσότερα samples και videos (δυστυχώς, δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμών εδώ που βρίσκομαι αυτή την στιγμή), μπορώ να πω πως έχω καταλήξει σε κάποιες συγκεκριμένες λύσεις ενισχυτή, είτε μιλάμε για τρανζίστορ, είτε για λαμπάτους. Η χρήση για την οποία προορίζεται είναι οικιακή, με κάποιο ενδεχόμενο χρήσης σε live να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα (το Μάη θα παίξω πρώτη φορά ζωντανά, αλλά κατά πάσα πιθανότητα με δανεικό ενισχυτή). Οπότε, θα ήθελα τις γνώμες όσων είναι πιο έμπειροι από εμένα στο θέμα του ήχου που επιδιώκω, καθώς και την καθοδήγησή τους ώστε να αγοράσω κάτι που ταιριάζει στα ακούσματά μου.
Μιλώντας για αυτά, παίζω κατά κύριο λόγο διαφόρων ειδών metal και high-gain ήχους. Πολύ λίγα καθαρά και (μέχρι στιγμής) τίποτα bluesy. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, ψάχνω "ποιοτικό" και βαρύ gain σε εντάσεις δωματίου σε πρώτη φάση.
Από όσες πληροφορίες έχω συλλέξει και όσους ήχους έχει μαζέψει το αυτί μου, έχω συμπεράνει πως σε θέμα έντασης, η επιλογή μου θα έπρεπε να είναι τρανζίστορ, καθώς μπορούν να αποδώσουν high gain tone χωρίς να χρειάζεται να τσιτώσω το master volume, σε αντίθεση με τους λαμπάτους, που απαιτούν αυξημένη ένταση για να χρωματίσουν τον τελικό ήχο. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διευκρινείστε. Το μπάτζετ μου μπορεί να φτάσει ΠΟΛΥ ΟΡΙΑΚΑ τα 350 ευρώ.
Εδώ, οι εώς τώρα τελικές επιλογές μου είναι:
- Peavy Bandit 112
- Ibanez TBX65R
- Randall RX75RG2
(τον οποίο πουλάει και συμφορουμίτης σε καλή τιμή)
Από την άλλη, έχω ακούσει από κοντά έναν Valveking 112, σε αρκετά ανεβασμένο volume, από τον οποίο μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο "παχύς", πλούσιος, καθαρός ήχος που έφτανε στα αυτιά μου. Από τότε σκέφτηκα πρώτη φορά το ενδεχόμενο λαμπάτου ενισχυτή.
Εδώ, τείνω σε έναν από τους παρακάτω:
- Blackheart Little Giant
- Marshall AVT20XT
(δεν έχω αντιληφθεί από τα όσα διάβασα αν είναι αμιγώς tube)
Σε περίπτωση αγοράς κάποιου από τους 2, θα παίρνω distorted ήχο από ένα
EHX Metal Muff ή ένα
MXR Fullbore Metal και ένα overdrive πετάλι, κάποιο εκ των
Ibanez TS9 ή
ΜΧR Zakk Wylde (ότι άλλο αξιόλογο γνωρίζετε, προτείνετέ το ελεύθερα, φτάνει να είναι εντός μπάτζετ). Επειδή τον Απρίλιο θα πάω Νέα Υόρκη, τα πεταλάκια θα τα φέρω από εκεί με χαμηλό κόστος, οπότε και ίσως παραταθεί η αγορά του ενισχυτή για εκείνη την περίοδο, εφόσον καταλήξουμε σε λαμπάτο.
Θα ήθελα επίσης να ακούσω γνώμες για τον Marshall, γιατί το υλικό που έχω βρεί, αν και υποσχόμενο, δεν είναι αρκετό. Γνωρίζει ακόμη κανείς από προσωπική εμπειρία πόσο κατάλληλος είναι για τον ήχο που ψάχνω ο Bugera V22 out-of-the-box?
Κατά τη γνώμη σας, σε τι θα ήταν καλύτερο να στραφώ για τον ήχο που θέλω να πετύχω? Καταλαβαίνω πως είναι υποκειμενικό θέμα, απλά προσπαθώ να αποφασίσω προς τα πού να κινηθώ, έχοντας μια αφετηρία. Επαναλαμβάνω πως εδώ που βρίσκομαι, δεν έχω τη δυνατότητα δοκιμών και μου είναι τραγικά δύσκολο να μετακινηθώ μόνο και μόνο για αυτό το λόγο.
Κάθε πρόταση δεκτή.
Thnx και sorry για τη σεντονάρα post.