Καλησπέρα παιδιά! Μ' ενδιαφέρει ένα μπάσο ηλεκτρικό, σύμφωνα με αυτά που λέει ο τίτλος, που να μπορεί να ελίσσεται σε ακούσματα jazz, fusion, latin, funk, γενικά όλα αυτά τα jazzόκ@βLα.
Το Budget, μπορεί να είναι στα 1000, στα 2000, από 3000 όμως και πάνω, το συζητάμε. Θα μ' ενδιέφεραν και συγκρίσεις (πχ μου πε ένας και δεν ξέρω αν ισχύει ότι υπάρχουν μπάσα αντάξια των Odyssey σε πιο χαμηλή τιμή), καθώς επίσης και προτάσεις σχετικά με το με τι και ποιούς ενισχυτές θα κολλούσαν έτσι όμορφα. Μιλάμε πάντα για όργανα αξιοπρεπή, που να μπορούν δηλαδή να σταθούν σε παίξιμο σεζόν, καθώς επίσης και σε στούντιο.
Σίγουρα θα αναφέρονται πολλές καλές γνώμες σε άλλα παραπλήσια θέματα στο Kithara. Θα ήθελα όμως πιο εξειδικευμένες γνώμες, ειδικά γι αυτό. Αργότερα, αν μαζευτούν μερικές ωραίες και αξίζει να συγχωνευθεί με άλλα θέματα, ας συγχωνευθεί.
Ο ίδιος, παίζω μπάσο κάποια χρόνια, δε θεωρώ όμως τον εαυτό μου αρχιμπασίστα. Έχω ήδη απ' το '05 ένα Fender Squier Precision Bass Special Made in Indonesia, το οποίο μ' έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, δεν μπορώ να πω και για την ώρα μελετάω σ' αυτό.
Ο λόγος που ρωτάω συγκεκριμένα για άταστο, είναι επειδή μ' αρέσει η χροιά των άταστων.
Ο λόγος που ρωτάω για 5χορδο, είναι ότι μ' αρέσει η μπασίλα της χορδής B.
Ο λόγος που ρωτάω για 2πλούς μαγνήτες, είναι ότι έχω παρατηρήσει ότι πολλοί μπασίστες που ασχολούνται με τα είδη που προανέφερα, έχουν τέτοια μπάσα κι ότι γενικά για κάποιο λόγο μ' αρέσει η χροιά τους. Τη βρίσκω λίγο πώς να το πω, πιο στρογγυλή, πιο ομαλή, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.
Υ.Γ.: Μ' ενδιαφέρει κυρίως για Fingerstyle μπάσο. Σε καμπόσα χρόνια, ανάλογα με τις φάσεις που θα περάσω, ίσως να ενδιαφερθώ και για Slap. Για την ώρα όμως, τη βρίσκω με το Fingerstyle.
Περιμένω γνώμες!!!