Το κιτ διαθετει πισω λουπα? Αν οχι κατα ποσο ειναι ευκολο να μπει? Επισης ειναι δυνατον να ''φορεθει'' reverb? Τι ρωταω τωρα ε? Εισαι γενικα ευχαριστημενος απο τον ηχο που σου εδωσε?
Όλα γίνονται, απλά πρέπει κανείς να συνυπολογίσει το κόστος σε χρόνο και προσπάθεια σε σχέση με το αποτέλεσμα και την καταλληλότητα των αλλαγών συγκριτικά με την εφαρμογή.
ΠΧ. Effects Loop μπαίνει εξαιρετικά απλά, όμως για να είναι ακόμα καλύτερο, καλό θα ήταν να οδηγείται από μία 12ΑΧ7, για να είναι πιο διαυγές, ποιοτικό και λιγότερο ευάλωτο σε εξωτερικές μεταβολές.
Επίσης Reverb μπαίνει πάλι με μία πρόσθετη 12ΑΧ7, αλλά που θα βάλει κανείς τα springs που χρειάζονται, σε ένα τέτοιο μικρό κουτί.
Στο
forum του AX84, κόσμος έχει καταφέρει τα άπειρα κουφά, διπλά κανάλια, effects loops, τελικά στάδια με πολλαπλές λυχνίες, κλπ.
Για μένα, στην εφαρμογή που είχα στο μυαλό μου, ήθελα μία πλατφόρμα που
να μπορεί να παίρνει όλες τις λυχνίες που υπάρχουν, ώστε να βελτιώσω την εμπειρία μου με τις διαφορετικές χροιές και τις ρυθμίσεις. Οπότε έδωσα μεγαλύτερη σημασία στην δημιουργία διπλών sockets (noval και octal) στην τελική ενίσχυση, σε συνδυασμό με variabe bias και switchable OT Transformer impedance. Έτσι κατάφερα τον στόχο μου. Κάποιοι άλλοι θα επιλέξουν άλλες λύσεις.
Εδώ όμως είναι όλη η αξία του kit. Το μεταμορφώνεις σε ότι θες, και μαθαίνεις πολλά στην πορεία, και στο τέλος σου μένει και ένας καταπληκτικός ενισχυτής.
Σαν ήχος που ρώτησες, διαφέρει ασφαλώς με κάθε λυχνία που αλλάζεις, όμως γενικά, έχει την καταπληκτική καθαρότητα της τάξης A (δες αν θέλεις σχετικό μου άρθρο:
Τι είναι Ενισχυτές Class A, AB, B και Crossover Distortion με Εικόνες) και επειδή είναι ότι πιο απλό και ευθύ μπορείς να φτιάξεις, όλη η διαύγεια και καθαρότητα που παίρνεις επαφίεται στα καλά υλικά και την απλότητα της σχεδίασης.
Δεν νομίζω ότι γίνεται πιο “Pure” και δεν εννοώ λιγότερο distortion, διότι έχει πάρα πολύ εάν θές, απλά δεν έχει καμία σύγκριση το επίπεδο των δυναμικών που παίρνεις και η καθαρότητα του ήχου, ειδικά όταν χαμηλώνεις το volume της κιθάρας και περνάς από shred σε crunch σε clean, χωρίς να ακουμπήσεις κανένα από τα ρυθμιστικά του ενισχυτή.