Εφοσον θες εναν ενισχυτη-πλατφορμα για πεταλια ή πεταλιερα, με καλο καθαρο καναλι που να σε βγαζει σε προβες και να μην ειναι ακαταλληλος για σπιτι μην κοιτας σε θηρια με πολλα καναλια. Αυτο που θες ειναι:
-
Ενταση: Απο 20 μεχρι 50 (το πολυ) watt. Αν και πρεπει να ξερεις πως ολοι οι ενισχυτες ιδιας εντασης ΔΕΝ ειναι ΙΔΙΟΙ. Εγω πχ ημουν κατοχος ενος Koch Studiotone και αν τον ακουγες δεν πιστευες οτι ειναι 20 watt. Μπορουσε να ''θαψει'' πολλους 50αρηδες και βαλε. Σπιτι μου με το ζορι τον ειχα βαλει στα 2,5 με 3/10... Αντιθετα πιο παλια ειχα ενα Randall 50αρη που ανεβαζα και μεχρι τη μεση. Οπως κανω και τωρα με τον Kustom Coupe μου (36 watt)...
-
Headroom: Με απλα λογια ειναι η μεγιστη ενταση στην οποια δε θα σου παραμορφωνει ο ενισχυτης Εξαρταται εκτος απο την κατασκευη του ενισχυτη (τυπος λυχνιων κτλ) ΚΑΙ απο το μεγαφωνο του. Αυτη η παραμετρος πολλες φορες ενδιαφερει τον κιθαριστα περισσοτερο απο τα watt... Στη δικια σου περιπτωση σε ενδιαφερει να εχει μεγαλο headroom μιας και τα βρωμικα σου θα τα παιρνεις απο πεταλιερα-πεταλια και θες να μενει καθαρος σε αρκετα μεγαλες εντασεις (προφανως για τις προβες ή και τα live).
-
Καναλια: Μην αποκλεισεις το ενδεχομενο αποκτησης ενος μονοκαναλου ενισχυτη. Τις περισσοτερες φορες ειναι πιο απλοι και straightforward, με λιγοτερα knobs, κατι που πιθανον να σου αρεσει...
-
Μεγαφωνο: Οπως τονιστηκε πιο πανω ειναι πολυ σημαντικο. Κατα τη γνωμη μου αν θες να σταθεις καλα σε μια προβα θες σιγουρα ενα ποιοτικο 12αρι μεγαφωνο.
Τελος να σου τονισω οτι ο
Peavey Classic 30 εχει ολα τα παραπανω (κατα τη γνωμη μου). Ειναι μια απο τις πρωτες επιλογες μου (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΙΜΗΣ...) οταν θελω μια πεταλομηχανη με πολυ ωραιο καθαρο καναλι. Εκτως των αλλων ειμαι και κατοχος του και μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι ειναι σκυλι του πολεμου, κοινως δεν παθαινει τιποτα.
Εξαιρετικοι για τετοιες χρησεις (και οχι μονο) ειναι και οι
Fender ενισχυτες (
Blues Junior, Blues Deluxe)
Kαλο θα ειναι να τσεκαρεις τον πρωτο, που ναι μεν ειναι 15 watt, αλλα ειναι πολυ δυνατος. Ο δευτερος ειναι ενα σκαλι πιο πανω τοσο σε ενταση αλλα και σε ποιοτητα και τιμη...

Απο τους αλλους που αναφερθηκαν παιζω πολυ συχνα με τον
Marshall JCM900. Ειναι λιγο διαφορετικης φιλοσοφιας απο τους αλλους δυο, αλλα οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσει πολυ αν και εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο θα ''παιζει'' το ιδιο καλα σε σπιτικες εντασεις... Αξιζει να τον τσεκαρεις αν τον βρεις.
Συνεχισε ομως να κοιτας και τις αγγελιες. Πιστευω πως στο budget σου μπορεις να παρεις πολυ ποιοτικα μηχανηματα (ειτε λεγονται Fender, ειτε Peavey, ειτε...). Και κανε λιγο υπομονη. Το καλοκαιρι παραδοσιακα ''σκανε'' πολλα πραγματα...