Σημασια δεν εχει τι προτεινουν οι οποιοι αρθογραφοι. Σημασια εχει εμεις τι κανουμε.
Και επειδη κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, οπως σου εγραψα και στο προηγουμενο μηνυμα, το αρθρο το ανεβασα για να δουμε ποσα ακομα δεν ξερουμε και παιζονται πισω απο την πλατη μας. Οχι γιατι ισχυει αυτο που γραφει ο καθε αρθογραφος.
Αυτο σημαινει οτι οταν ο λαος δεν ξερει και δεν τον πληροφορει κανεις για το περιεχομενο οποιασδηποτε συμβασης (και μαλιστα με τροπο ξεκαθαρο και οχι με τεχνικους ορους που καποιοι μπορει να μην καταλαβαινουν), εξαπαταται απο οποιους υπογραφουν (και μαλιστα εξ ονοματος του λαου) μια τετοια συμβαση.
Τωρα εσυ προσπαθεις να ριξεις το βαρος του μηνυματος εκει που δεν εχει καμια σημασια: Στο ποιος το εγραψε και αν αυτο που λεει ισχυει ή οχι. Ενω αυτο που εχει σημασια, ειναι τι κρυβεται τελικα πισω απο ολες αυτες τις συμβασεις, τι συμβαινει πραγματικα κτλ. Και αυτο κανενας δεν εχει αξιωθει να μας το κανει λιανα.
Η ιστορια ομως εχει γραψει (και ξαναγραψει) ποσο καλες ηταν ολες αυτες (ή παρομοιες) συμβασεις για τους δανειζομενους και εσυ εξακολουθεις να αρνεισαι τα αποτελεσματα.
Η Ελλαδα ειναι και η πρωτη χωρα στην οποια συμβαινουν αυτα, χωρις να εχει ελεγχο του νομισματος της και ολη αυτη η κατασταση ειναι ευχης εργο για καποιους που συνεχιζουν την κερδοφορια τους στην πλατη του απλου κοσμου.
Εσυ λοιπον πιστευεις οτι μπορει ο καθε Σαμαρας, Παπανδρεου και δεν συμμαζευεται, να μπορει να υπογραφει συμβασεις που υποθηκευουν την χωρα και τους πολιτες της για ενας Θεος ξερει ποσα χρονια και υπο ποιες συνθηκες.
Γιατι πιστευεις, οτι κατα βαθος οι πολιτικοι θα κανουν σωστα την δουλεια τους και θα κοιταξουν το καλο του λαου, πραγμα που βεβαιως δεν εχουν κανει ποτε απο δημιουργιας του κρατους.
Εμενα επετρεψε μου να αμφισβητω και τις προθεσεις τους και τις ικανοτητες τους.
Κατα τα αλλα μεινε να λες ποσο αδικο εχει ο καθε αρθογραφος και πως οι δανειστες μας κοιτανε να ειμαστε καλα, εντασσοντας τις οποιες συμφωνιες υπο καποιο αλλο δικαιο.
Και οταν ερθουν να σου παρουν οτι εχεις και δεν εχεις, κατσε και συζητησε μαζι τους γιατι το Αγγλικο δικαιο προσφερει μια μορφη σεισαχθειας και βοηθαει τους φτωχους - πλην τιμιους - δανειοληπτες.
Οταν βλεπεις και νιωθεις το αδικο στο πετσι σου καθε μερα, ειτε αντιστεκεσαι σε αυτο, ειτε το παρατας και οτι γινει εγινε.
Εσυ λες οτι πρεπει να το παρατησουμε μαλλον, μιας και οι δανειστες μας κανουν το καλυτερο για εμας, εμεις ειμαστε που πρεπει να πληρωσουμε (μιας και ολοι μαζι τα φαγαμε) και οτι αν φυγουμε απο ΕΕ και € θα ερθει ο Αρμαγεδων.
Οπως λοιπον εσυ με κατηγορεις (ηλιθιως, μιας και τονισα σε προηγουμενο μηνυμα για ποιους λογους παρεθεσα ενα αρθρο), πως μπορει να σπερνω ψεμματα ή εντελως λαθος πληροφοριες, μπορω να πω κι εγω οτι με βαση οσα λες τοσο καιρο και τις κωλοτουμπες που εχεις κανει απειρες φορες (αλα ΛΑ.Ο.Σ, τυχαιο;), εισαι βαλτος για να συνεχισεις να φοβιζεις τον κοσμο, να μην καταλαβει ποτε την δυναμη του και να μην αναλαβει ποτε την ευθυνη για τις σημαντικες αποφασεις της ζωης του (μιας και ολοι ειναι αδαης, ακομα και οικονομολογοι, εκτος απο εσενα φυσικα που αν και δηλωνεις αδαης, εχεις ετοιμες ερμηνειες και δικαιολογιες για οσα απαραδεκτα συμβαινουν).
Και η απλη αληθεια ειναι μια:
Εχουμε πτωχευσει, ειτε αυτο αρεσει, ειτε οχι.
Το θεμα ειναι τι κανουμε απο δω και περα. Και οι 2 εναλλακτικες (μενουμε ή φευγουμε) θα μας αφησουν με χρονια προβληματα. Η μια επιλογη ομως ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ σε αφηνει χωρις καμια ελπιδα για το μελλον. Η αλλη σου ξαναδινει τις τυχες στα χερια σου, χωρις αυτο να σημαινει οτι θα ειναι πιο ευκολη.
Αν εσυ προτιμας την χωρις προοπτικη λυση, τι περιμενεις να πιστευω για σενα; Οτι σκεφτεσαι λογικα; Οτι εισαι φοβισμενος γιατι τα πραγματα μπορουν να γινουν χειροτερα (που θα γινουν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ); Οτι ισως εχεις κερδος απο το να παραμενουμε σε αυτη την κατασταση;
Εσυ ξερεις.
Εγω ξερω οτι οταν κατι ειναι αδικο, προσπαθεις να το αλλαξεις και οχι να γλυψεις τον θυτη μπας και σε "λυπηθει" και στον βαλει πιο απαλα...
Ειναι μια τεραστια ευκαιρια για τον λαο να παρει επιτελους την μοιρα στα χερια του. Οσο ομως ο λαος ελπιζει σε θαυματουργες λυσεις και εκ των εξω παρεμβασεις, τοσο θα χανει το τρενο του ελεγχου της ζωης του.
Οσο αρνουμαστε να βλεπουμε πεισματικα, πως η παγκοσμια (και τοπικη) διακυβερνηση λειτουργει ως ενα φασιστικο καθεστως που στηριζεται στην αποβλακωση των μαζων, στην αστυνομευση, στρατικοποιηση, στα ψεματα και στο αδικο, τοσο θα συνεχισουμε να τρεφουμε ελπιδες για ενα μελλον που ποτε δεν θα ερθει.
ΚΑΠΟΙΑ γμημενη στιγμη θα πρεπει να παλεψουμε σε παγκοσμιο επιπεδο για την ανατροπη αυτου του εξαθλιωματος, αυτου του φασιστικου καθεστωτος που εχει σαν οδηγους μια απειροελαχιστη οικονομικη ελιτ.
Αλλα ξεχασα, εσυ εισαι της αποψης, ας το ξεκινησει ο αλλος κι εγω θα κοιταω και οταν ερθει η ωρα θα κανω αλλη μια κωλοτουμπα λεγοντας "εγω τα ελεγα".
Ου να μου χαθειτε!