Γεια σε ολους κ ενα μπραβο για το forum απο ενα νεο μελος!
Λοιπον βρισκομαι στο σταδιο αγορας της 1ης μου ηλεκτρικης. Ασχολουμαι με κιθαρα περιπου 8χρονια αλλα κλασικη+ακουστικη μονο. Εχω πιασει κ παιξει ηλεκτρικη αλλα σε φιλους.
Τι ακουω κ παιζω : rock , hard-rock , blues , jazz , λιγο metal. Υπολογιζω να δωσω καπου 800€-1000€ για κιθαρα+ενισχυτη για αρχη.
Εχω ξεσκονισει αρκετα θεματα στο forum και σε συνδυασμο απο κουβεντες με φιλους εχω μια ιδεα.
Εχω δει καποιες ESP-Ltd και Epiphone ψαχνοντας online : LDT EC400 , LTD EC1000 , Epi LP Studio DLX , Epi LP Ultra II , Epi LP Custom
Απο ενισχυτες εχω τσεκαρει τους : VoX VT30 , RolandCube 30x , Marshall MG30FX , Line6 Spider IV30
Αρχικα πανω στα κοματια που ανεφερα τι γνωμες εχουμε? Ξερω οτι οι κιθαρες που ανεφερα ειναι σε διαφορετικες τιμες αλλα σαν "αρχαριος" τι θα μου κανει καλυτερα?
Η τι θα αντιπροτεινατε? Δεν εχω καποιο περιορισμο η κολλημα με τις εταιρειες που ανεφερα.(Στο LesPaul τυπου εχω xD)
Και μερικες extra ερωτησεις για τα εξης:
Στο θεμα pickups οι περισσοτερες εχουν μαμισιους humbuckers. Υπαρχει λογος να κοιταω για κατι αλλο? Εχω υπ'οψιν οτι ισως τους αλλαξω μελλοντικα βεβαια.
Jumbo frets η οχι? Προερχομενος απο κλασικες/ακουστικες κιθαρες, φιλος που παιζει κ τα 2 λεει καλυτερα να παω σε jumbos.
Ο ηχος που θα βγαλω τελικα σαν καινουριος στην ηλεκτρικη βασιζεται στον ενισχυτη, σωστα?
Θα μου κανει οποτε διαφορα μια κιθαρα απο 300 στα 800€ οπως θα μου κανει ενας ενισχυτης απο τα 150 στα 300?
Αυτα τα λιγα. Οποια απαντηση η προταση για αγορα η για θεωρια ειναι ευπροσδεκτη.