Με 500 Ευρώ παίρνεις κάτι πολύ καλό, αν και για τη χρήση που το θέλεις ακόμα και με πολύ λιγότερα λεφτά βρίσκεις αξιοπρεπέστατους ενισχυτές. Εγώ ήμουν έτοιμος να σού προτείνω τον
Kustom Sienna 16 ή τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον
Sienna 35. Ήμουν παλιότερα κάτοχος του μικρότερου μοντέλου και μπορώ να πω ότι είναι απόλυτα ικανοποιητικός από πλευράς ποιότητας ήχου και με πολύ καλό reverb, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα σε καλύψει. Όπως βλέπεις και το μεγαλύτερο μοντέλο των 35 Watt κοστίζει μόνο 160 Ευρώ στον Thomann, και ειλικρινά δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις ζωντανές εμφανίσεις.
Με παραπάνω λεφτά υπάρχει και ο
Μarshall AS50D, ένας πολύ καλός ενισχυτής με ποιοτικά εφφέ (reverb και chorus), υποδοχή για ακουστικά, υποδοχή aux in για να συνδέσεις ένα CD ή mp3 player, DI έξοδο, FX loop και επίσης ξεχωριστό κανάλι για μικρόφωνο (υποδοχή για μικρόφωνο έχουν και οι Kustom, αλλά η μόνη ξεχωριστή ρύθμιση που μπορείς να κάνεις είναι αυτή της έντασης). Το μόνο που δεν έχει είναι υποδοχή για ακουστικά, κάτι που θα ήταν χρήσιμο για το σπίτι μια και τα 50 Watt θα αποδειχθούν υπερβολικά δυνατά. Κατά τα άλλα διαθέτει ότι μπορεί χρειαστείς από έναν ακουστικό ενισχυτή και είναι άνετα μέσα στον προϋπολογισμό σου.
Αν θέλεις οπωσδήποτε να δώσεις 500 Ευρώ και θέλεις κάτι καλύτερο από όλες τις παραπάνω επιλογές, μπορείς να κοιτάξεις για κανέναν μεταχειρισμένο AER. Είναι πανάκριβοι (καινούργιοι ξεκινούν από τα 700 Ευρώ περίπου), αλλά πραγματικά βρίσκονται σε άλλη κατηγορία ποιότητας.