Πάμε τώρα και τα λόγια:
Handmade in the UK, 30 Watt Class A, 3 12AX7 για προενίσχυση, 4 EL84, solid state rectifier, 2 είσοδοι US και UK voiced (κοινώς η μία Fender-ίζει η άλλη Marshall-ίζει), FX loop και διακοπτάκι στο κάτω μέρος της κεφαλής που ρίχνει τα Watt στα 2-3 αντί για 30.
Η Hayden είναι εταιρεία που έφτιαξε o Dave Green όταν έφυγε από την Matamp (ήταν chief enginner ή κάτι τέτοιο εκεί και ακούω γενικά ότι ήταν respect το άτομο).
Μ'αρέσει:
Ο ήχος και η γενικότερη κατασκευή.
ΟΚ, τα καθαρά δεν είναι Blackface αλλά ακούστε τα clips πιο κάτω και βγάλτε γνώμη. Για τα βρώμικα δεν το συζητάω. Έχει ακριβώς αυτό που θέλω: από παλιομοδίτικο low/mid gain μέχρι γκαζωμένα fuzz-αριστά stoner-άδικα. Καθαρίζει φοβερά με το volume της κιθάρας επίσης. To EQ δουλεύει τελείως interactively και άμα το μάθεις βγάζει φοβερή ποικιλία στον ήχο σε συνδυασμό με τις δύο διαφορετικές εισόδους. Καθαρός με το normal gain μέχρι τη μέση, βρωμίζει σιγά σιγά μετά και καταλήγει σε ένα ωραίο crunch στο full. Από κει και μετά πατάς το boost, μπαίνει το 'MoFo' stage (extra gain) και τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα διασκεδαστικά.
Δυστυχώς δεν τον έχω καλοανοίξει ακόμα για να σας πω περισσότερα για το overdrive του τελικού σταδίου. Από τα λίγα που έχω ακούσει τα καθαρά απογειώνονται τελείως με το master μετά το 75% (αλλά είσαι πλέον πολύ δυνατά ακόμα και με τη low watt ρύθμιση)
Από κατασκευή μ'αρέσει που είναι ευάερος, οι λάμπες είναι πάνω στο σασί κι όχι σε PCB και οι μετασχηματιστές είναι γομαράκια. Τα ποτενσιόμετρα επίσης έχουν φοβερά ποιοτική αίσθηση. Για τα ενδότερα δεν έχω να πω τίποτα γιατί δεν τον έχω λύσει ακόμα. Απ'οτι λένε στο site και άλλοι που τον έχουν ανοίξει είναι ποιοτικό PCB με hand-wired τα κρίσιμα σημεία, εύκολη πρόσβαση/αλλαγή εξαρτημάτων κλπ.
Στα συν το ποιοτικό footswitch και η ωραία τσαντούλα μεταφοράς (gig bag)