Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας..
gers δοκίμασα το προγραμματάκι σου αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικαονοποίησε.. Αυτό που θέλω είναι να μετατρέψω ότι ακριβώς ακούγεται και με την ποιότητα που ακούγεται στο mid. αρχείο σε ένα αρχείο wav.
Έχετε δίκιο για το DAW, απλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να φορτώσω στο καινούργιο υπολογιστή μου το DAW που θέλω μαζί με τα plug-ins που θέλω (έχω budgetάρει 6-7 ώρες απερίσπαστης δουλειάς και ακόμα δεν τις έχω βρει)..
Η ιστορία έχει ως εξής: Έφτιαξα ένα backing track στο guitar pro (drums, bass), το έκανα export σαν mid. (δεν υπήρχαν άλλες επιλογές) και τώρα ψάχνω ένα converter για να το κάνω wav. ή mp3 για να το φορτώσω στο ipod.. Δυστυχώς αν ήξερα ότι κανένα από τα 10 (!!!!) converters που δοκίμασα δεν θα θα δούλευαν όπως ήθελα, θα ξεκινούσα να εγκασταστήσω το Cubase και δεν θα έτρωγα τόσες ώρες σε converters που μετατρέπουν σε άθλια ποιότητα..
Anyway, πρέπει μάλλον να το πάρω απόφαση και το επόμενο σκ να φορτώσω το DAW για να κάνω τη δουλειά μου σαν άνθρωπος.. Πάντως όποιος έχει κάποιο προγραμματάκι να προτείνει μέχρι τότε, ευπρόσδεκτο

..
το αρχείο mid αντιστοιχίζει κάθε "νότα" σε συγκεκριμένο ήχο από μια βιβλιοθήκη ήχων.. Θα πρέπει λοιπόν από το DAW να επιλέξει την ίδια βιβλιοθήκη ήχων και οπότε ίσως εκεί έγκειται η δυσκολία.. Αλλιώς, όντως, το DAW είναι η καλύτερη λύση!
Αυτό που λες για την αντιστοίχιση ήχων δεν με προβληματίζει.. Απεναντίας θα βελτιώσει κατά πολύ το αποτέλεσμα (η βιβλιοθήκη ήχων drums και bass του guitar pro δεν είναι ιδιαίτερα πειστική σε σχέση με τα plug-ins που σκοπεύω να βάλω).. Απλά όλα έγιναν για να αποφύγω το DAW
Btw: Που έχει πάει το παλιό πλήκτρο "Merge Double Posts"?