Φιλε Θεμο, πολυ θα θελα να ακουσω σε ποια μαγαζια πηγες κ δε σου ειπαν τιποτα για πλαφον.
Σε π.μ. γιατί εκτός από δυσφήμηση, εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφήμηση.
Εγω εχω συναντησει κ το αλλο, που δε το ανεφερα, να συμφωνησω με το μαγαζι στην εισοδο 50-50 , να χει κοσμο το μαγαζι , να πηγε καλα το live , και μολις παω να πληρωθω, να λεει αλλαζω τη συμφωνια σε 60-40. Κ απ την επομενη φορα που θα ρθετε 50-50 , με το ετσι θελω, κ φυσικα παλι δε ξαναπατησαμε.
Ίσως δεν έγινα σαφής, αλλά προφανώς την έχω πατήσει κι εγώ όπως και πολλοί εδώ. Δεν έχει τύχει να μου κάνουν το συγκεκριμένο. Έχει τύχει, φυσικά, το άλλο: να έχουμε συμφωνήσει στάνταρ μεροκάματο και με την πρώτη φορά που δεν έχει κόσμο να μην υπάρχει πλέον τίποτα στάνταρ. Τη λύση την αναφέρεις και μόνος σου: δεν ξαναπατάς όπου νιώθεις ότι σε ρίχνουν αδικαιολόγητα. Βέβαια, να ξέρετε ότι αυτά συμβαίνουν και στο 100% "επαγγελματικό" επίπεδο (έχω συγκεκριμένα παραδείγματα), όπου οι μουσικοί παραμένουν εξίσου απροστάτευτοι- ίσως ακόμη περισσότερο, καθώς από το "νυχτοκάματο" πρέπει να επιβιώσουν.
Εχεις δικιο για το πρωτοεμφανιζομενο γκρουπ κ το live. Aλλα απ την αλλη στο 1 live παντα ερχεται πολυς κοσμος του καθε γκρουπ, τα δυσκολα ειναι στο 2 live.
Και γι'αυτό πρέπει κανείς να σκέφτεται καλά κάθε πότε θα κάνει λάιβ
σε μουσική σκηνή εντός Αθηνών. Με την μπάντα μου έχουμε καταλήξει ότι θα παίζουμε το πολύ 1 φορά το μήνα στην Αθήνα, ιδίως αν πρόκειται για μουσική σκηνή. Καλύτερα κάθε δίμηνο και το μαγαζί τίγκα, παρά κάθε βδομάδα με 10 άτομα από κάτω. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα σωρό φεστιβάλ και events που μπορεί να συμμετάσχει κανείς, συνήθως αφιλοκερδώς βέβαια, αλλά όπου παρέχεται η ευκαιρία να παρουσιάσει μία μπάντα τη δουλειά της χωρίς άγχος περί πρόμο κλπ. Και φυσικά υπάρχει η επαρχία, όπου τα δεδομένα είναι διαφορετικά (όχι ότι κι εκεί βγάζεις φοβερά λεφτά, αλλά μία τζάμπα εκδρομή την κάνεις).
Κ βεβαια πρεπει να κανουμε δημοσιες σχεσεις, αλλα πρεπει κ το μαγαζι να σε προμοταρει για να κερδισει κ αυτο. Εαν υπηρχε ο κινδυνος να τη πατησουν κ οι 2 τοτε να δεις πως θα τρεχε κ ο μαγαζατορας.
Όσο στα μαγαζιά αυτά (ανεξάρτητα αν έχουν καλή ή κακή φήμη) συρρέουν μπάντες διατεθειμένες να παίξουν για την πλάκα τους και μόνο, αυτό είναι ουτοπικό. Αδυνατώ να σκεφτώ τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να οργανωθούν όλα, μα όλα, τα χιλιάδες γκρουπ της Αθήνας ώστε να μη λειτουργούν έτσι. Που θα βρεις όλα τα παιδιά του λυκείου, που αντιμετωπίζουν το 1ο λάιβ σαν το προσωπικό τους Woodstock, να τους πείσεις ότι δεν πρέπει να παίξουν σε κανένα μαγαζί; Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πως θα αρχίσουν να "τρέχουν" οι μαγαζάτορες.
Με μελος που μιλησα εδω με πμ για το μαγαζι μου πε οτι ο εν λογω λαμογιος, εξελιξε το συστημα του κ εφευρε αλγοριθμο ολοκληρο . Ακουστε. " Απο 0-30 ατομα δε παιρνετε τιποτα, απο 30-50 για τα 20 αυτα Κ ΜΟΝΟ ατομα παιρνετε 4 ευρω το κεφαλι, και απο τα 50 κ πανω τζακ ποτ κ παιρνετε τα μισα απ ολες τις εισπραξεις. Κ το εισητηριο τιμη φιξαρισμενη στα 10 ευρω.
Εϊμαι 90% σίγουρος για ποιον πρόκειται...το τι θάψιμο πέφτει στην "πιάτσα" εδώ και πάνω από 1-1,5 χρόνο δε λέγεται, και δικαίως. Μήπως έχει και ακριβά, αμφιβόλου ποιότητας ποτά;
Οσο για την επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησης, κ αν επαναλαμβανομαι ειναι οτι εχω αγανακτισει, αηδιασει, νευριασει οσο δεν παει . Οχι μονο για μενα, αλλα για καθε ιστορια μουσικου που την παταει ετσι κ βγαζει ο καθε μαγαζατορας μεροκαματακι κ τα πινει στην υγεια του μακακα του κοροιδου που νομιζει οτι εγινε Blackmore
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αντί να χαλάμε τα νεύρα μας πρέπει όμως να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις- πρώτα για τη δική μας μπάντα και μετά για όλους τους μουσικούς.
Συμπυκνώνω ό,τι έχουμε ήδη πει και κάποια άλλα:
- Δεν πατάμε σε λαμόγια, ενημερώνουμε φίλους και γνωστούς μουσικούς
- Καλύτερα τζάμπα π.χ. σε φοιτητικό φεστιβάλ, παρά για 20 ευρώ στο κάθε δήθεν stage
- Καλύτερα μία φορά το 3μηνο στο ένα μαγαζί που ξέρω ότι θα φερθεί στοιχειωδώς σωστά, παρά κάθε τρεις και λίγο (πάλι) στο κάθε δήθεν stage
- Οι πρωτοεμφανιζόμενοι -και όχι μόνο- να ερχόμαστε σε επαφή με άλλες, γνωστότερες μπάντες, και να προτείνουμε να παίζουμε support. Ο καλύτερος τρόπος και να σε δει περισσότερος κόσμος, και να τσεκάρεις μία σκηνή πριν πας μόνος σου.
- Καλό demo, καλό promo και σβάρνα ιντερνετικώς και τηλεφωνικώς τα μαγαζιά και τα φεστιβάλ στην επαρχία. Σε γενικές γραμμές, άλλος κόσμος.
brees21, δεν ξέρω αν καλύπτεσαι κάπως από τα παραπάνω. Πρακτικές προτάσεις;
Anaximandros, παρομοίως.