Καλησπέρα συνάδελφοί! Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!
Μία επιβεβαίωση θα ήθελα σε μία μικρή μόντα που θέλω να κάνω.
Έχω φτιάξει εδώ και καιρό το Deep blue delay σε veroboard από το tagboardeffects.blogspot.gr.
Το πετάλι λειτουργεί άψογα έκτος από λίγο volume drop, το οποίο έχει αρχίσει πλέον να με ενοχλεί.
Υπάρχουν δύο layout: ένα το original με ποτενσιόμετρα για mix,delay και repeats και ένα δεύτερο
το οποίο έχει επιπρόσθετα και ένα volume pot. Εγώ έχω φτιάξει το original και σκέφτομαι να του προσθέσω
μία μικρή πλακετίτσα με ένα εσωτερικό τρίμερ ώστε να ρυθμίζω το volume από εκεί.
Παραθέτω τα δύο layouts:
Deep blue delay originalDeep blue delay w/volume modTo layout με το volume mod έχει οδηγίες για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να γίνει σύμφωνα
με τα original specs δηλαδή: αφαιρούμε το volume pot και την αντίσταση 5,1Κ που βρίσκεται μεταξύ
του pin7 του dual opamp και του volume pot lug1 και προσθέτουμε μία αντίσταση 12Κ στα pin 6 και 7
του opamp. Φυσικά τα δύο layouts έχουν και κάποιες άλλες διαφορές στην διάταξη των αντιστάσεων/πυκνωτών
και στα links/cuts.
Παρακάτω παραθέτω το δικό μου layout με βάση το original αλλά με το volume mod.
Έχω αφαιρέσει την 12Κ και στην θέση της έχω βάλει μία 5,1Κ σε σειρά με το τρίμερ.
Θα ήθελα απλά μια επιβεβαίωση από κάποιον πιο έμπειρο εάν το layout που έφτιαξα είναι σωστό διότι οι γνώσεις
μου είναι κάπως περιορισμένες....
Και δύο απορίες:
-Εάν βάλω trimpot με τιμή 22Κ αντί 25Κ φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι?
-Υπάρχει περίπτωση το volume drop να οφείλεται στον τύπο του dual opamp? Έχω βάλει τον ΟΡ275 οπότε μήπως
να τεστάρω το πετάλι με TL072, TL082, 4558, 5532 πριν ξεκινήσω με το κολλητήρι?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!