Σκέφτομαι να λήξω την αναζήτηση της καλύτερης εναλλακτικής non-Gibson Les Paul κιθάρας, έχοντας υπόψην κιθάρες όπως michael Kelly, Hagstrom, Tanglewood, epiphone κτλ καταλήγοντας σε μια νέα αναζήτηση μιας Made In Japan lawsuit Les Paul (replica, not copy, που λένε).
Μεταξύ Bachus, Greco, Orville, Tokai κτλ κλείνω προς Tokai γιατί έχουν ταυτόχρονα καλή φήμη, αλλά και είναι σχετικά εύκολο να τις πετύχεις (p.x μπορεις να τα παραγγείλεις απο UK αντί για Japan) + οτι πλησιάζουν τα specs των 59 les pauls.
Το ερώτημά μου είναι ποιο μοντέλο της Tokai είναι εφάμιλλο της Gibson lp standard ή έστω καλύτερα από μια studio

H LS150 φαίνεται πολύ καλή, αλλά ξεπερνάει αρκετα το budget μου, αφού δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1000 euro μαζί με μεταφoρικά. Κατώτερα MIJ μοντέλα όπως οι LS 85, 95, κτλ τι λένε ?? Δεν με ενδιαφέρουν τα ξύλα, (και με plain top μια χαρά την βρίσκω), ενώ
δεν θέλω P90s. Έχετε εμπειρία απο κάποιο μοντέλο, ή κατι να προτείνετε (οχι απαραίτητα Tokai)?
Δυστυχώς βλέπω οτι στην Ελλάδα δεν είναι εφικτο να δοκιμάσω live ένα τέτοιο όργανο και αυτό με προβληματίζει αρκετά. Έχω και σε μια άκρη του μυαλού μου οτι μια Gibson LP studio μπορώ να την βρώ και να την δοκιμάσω τουλάχιστον (και ας την παραγείλω μετά απο thomann), οπότε φαίνεται λίγο πιο ασφαλής αγορα. Η διαφορά στον ήχο αξίζει την διαφορά στο ρίσκο ?.
Επίσης, μηπως ξέρετε κάποιον στην Ελλάδα που να φέρνει MIJ lp's (χλωμό το κόβω αλλα δεν χάνω κάτι να το ρωτάω...)

Α και κάτι ακόμα.. αν είναι να πάρω Tokai, από που είνια καλύτερα να την παραγγείλω (αξιοπιστία, τιμή, τελωνεία)??