Κατα παραξενο τροπο το βιβλιο του Αυτοκινητου μου ειναι μονο σε 2 γλωσσες ( αγγλικα, ιαπωνεζικοκινεζικοκορεατικα ενας Θεος ξερει

).
Στα αγγλικα αναγραφεται μια μαρκα με ιαπωνικους χαρακτηρες και μια με γερμανικους!
Μαντεψε ποια ειναι με γερμανικους

! Bosch!
Βεβαια ο οδηγος αυτος γραφτηκε το 1995, οποτε υποθετω πως ισως απο τοτε η Nissan να εχει προσθεσει μια γκαμα εταιριων που ειναι συμβατες με τη μηχανη, αλλα δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω καποια παραπανω!
Κατα παραξενη συμπτωση ο πατερας μου οδηγει Nissan X Trail και βαζει σε αλλο συνεργειο Bosch μπουζι. Οχι ομως τετρακιδα ( η αιτια αγνωστη για μενα ).
Δε νομιζω πως ισχυει αυτο περι Bosch ( δηλαδη συμβατοτητα ) γιατι τα μπουζι γενικα ( κοιτωντας απλα το χαρτινο κουτι που τα περιεχουν ) εχουν συγκεκριμενα χαρακτηριστικα ( ρευμα, θερμοκρασια, υλικα κατασκευης και τυπος ) που υποθετω πως ειναι universal σε καθε εταιρια!
Και μεταξυ μας, θα προτιμησω τα γερμανικα απο τα uknown γιαπωνεζικοκινεζικα, διοτι οσο να'ναι...εχουν κι ενα Made in Germany πανω!
Επομενως, επειδη σιγουρα καθενας εχει τις πληροφοριες του, αφου το αμαξι επι 14 χρονια "τρεχει" με Bosh μπουζι....υποθετω πως καταρριπτει τη φημη των δικων σου για "απεχθεια" προς την Bosch! Και μεσα σε αυτα τα 14 χρονια μονο ψυγειο και κιβωτιο ταχυτητων εχει αλλαχτει διοτι η μηχανη...κελαηδαει!!
Τυχαιο? Σιγουρα εαν τα Bosch ειχαν προβλημα θα ειχαν εμφανιστει ζημιες στη μηχανη πολυ πιο πριν απο την 10ετια..
Κοινως...καλο τι λεει ο συγγενης, μηχανικος, συνφορουμιτης, αλλα αν δε το ψαξεις μονος σου ( στην προκειμενη περιπτωση ο οδηγος χρησης του αυτοκινητου ) δε βγαζεις ακρη! Ποσο μαλλον στην Ελλαδα που ο καθενας εγινε ειδικος ( ιδιαιτερα οι μηχανικοι που αποφασιζουν να το παιξουν...εξουσιοδοτημενοι

)!
Οποτε ξαναρωταω!
Τεθηκε ποτε ζητημα σε αυτα τα forums για τα τετρακιδα μπουζι? Καποιος να ειπε "Ωπ παιδες, εβαλα τη ταδε μαρκα τετρακιδο στο αμαξι μου κι εκαψα τα παντα"

Ή προκειται για ενα συμπερασμα αυθαιρετο που δημιουργηθηκε απο την εντυπωση πως μονο τα γερμανικα φορανε....τετρακιδα μπουζι!