Ήμαρτον Ευθύμη, τα περί Pink Floyd είναι καθαρό χιούμορ που σατιρίζει την πομπώδη ανακοίνωση των live... Έλεος.
7-8 χρόνια πίσω, είχα πάει κι εγώ σε συναυλία των Πυξ Λαξ στο Κηποθέατρο στη Λάρισα και είχα περάσει τέλεια. Πλέον δεν ακούω, γιατί δε μπορώ να πω ότι βρίσκω κάτι από εμένα στη μουσική τους, αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν είχα σκοπό να απαξιώσω, απλά δεν τα πάω καλά με τα μεγάλα λόγια.
Ξέρεις πάντως γιατί πιστεύω ότι η μουσική σκηνή στην Ελλάδα είναι "τόσο πίσω" όπως λες? Ναι, λόγω κοινού, αλλά όχι γιατί δε σέβεται, αλλά γιατί η πλειοψηφία του έχει γαλουχηθεί μουσικά με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα οι περισσότερες απόπειρες καλλιτεχνών (και "καλλιτεχνών") να είναι στοχευμένες σε αυτή την πλειοψηφία για να πουλήσουν καλά τη μουσική τους (και αναφέρομαι κυρίως σε live ή νυχτερινά κέντρα -Ελλάδα είσαι-, γιατί από τα άλμπουμ δεν παίρνουν και τίποτα). Κι εγώ είμαι της άποψης ότι κάθε πράγμα που απευθύνεται στους πολλούς, δηλαδή σε ετερόκλητα άτομα με κοινά κάποια χαρακτηριστικά, δε μπορεί να φτάσει το επίπεδο από κάτι που γίνεται πρωτίστως με πηγή τη χαρά της δημιουργίας που προσφέρει στον εμπνευστή του, χωρίς να στοχεύει με όρους αγοράς.
Στη μουσική που ακούω εγώ, στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια αξιόλογα εώς γ**άτα σχήματα, τα οποία μπορώ πλέον να μάθω μόνο μέσω MySpace, Last.fm και Facebook, καθότι δεν είναι καθόλου mainstream για την ελληνική κοινωνία και τα μέσα δε γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους, η την αγνοούν συνειδητά, για να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας αγοράς. Έτσι κι αλλιώς, οι μεγαλοεκδότες είναι ταυτόχρονα και καναλάρχες, αλλά και ιδιοκτήτες δισκογραφικών, προσπαθούν οπότε να διατηρήσουν ανέπαφο το πελατειακό τους κοινό, το οποίο αυτοί διαμορφώνουν κατά βούληση μέσω των ΜΜΕ τους.
Η ελληνική μουσική σκηνή είναι μια μικρογραφία της παγκόσμιας. Ωστόσο, εμείς ζούμε τον αντίκτυπο που έχει ο μικρός πληθυσμός της χώρας, με αποτέλεσμα να ισοπεδώνεται η διαφορετικότητα στη μουσική. Αλλά, άμα την ψάξεις, είναι εκεί και περιμένει να τη βρείς, γιατί της έχουν στερήσει τα μέσα να αυτοπροβληθεί. Πραγματικά, να είναι καλά το Myspace και το Last.fm...