Eγω θεωρω απο τους καλυτερους neck μαγνητες ευρειας παραγωγης τον 59 της Duncan.
Σε αντιθεση με τον JB που εχει βρωμισει ο τοπος απο αυτους σε ολες τις κιθαρες (μαζι με τον 59 στον λαιμο σαν σετακι), ο 59 ειναι ενας πολυ καλος και αξιολογος μαγνητης ειδικα για τα ειδη που θες. (το χω ξαναπει οτι για μενα ο JB ειναι πολυ μετριος μαγνητης, δεν μου αρεσει)
Εχει vintage χροια, χαμηλο-μεσαιο output, πολυ γλυκο ηχο αλλα με πολυ αερα στα πριμα και πολυ καλο σκασιμο.
Θα ελεγα οτι ειναι μια απο τις καλυτερες περιπτωσεις paf-pro μαγνητη που βρισκεις σε λογικα χρηματα.
Με αυτον σε neck θεση, και με την χρηση του volume και του Tone στην κιθαρα, μπορεις να παρεις ολους τους ηχους που ειναι δυνατον να χρειαζεσαι απο εναν neck μαγνητη, χωρια που σπλιταρεται (η εκδοση με τα 4 καλωδια) με πολυ καλα αποτελεσματα για πιο single coil ηχους τυπου strat.
Αναλογως τι θα θες να παιξεις μπορει να πρεπει να μειωνεις το tone ή και το volume, αλλα ειναι πολυ ευχρηστος μαγνητης και πολυ μουσικος, δεν μπουκωνει τον ηχο με τπτ (ακομα και με το tone στο 0) και εχει και πολυ καλο sustain λογω μικρο-μεσαιου output...
Τωρα ο little 59 που ειναι διπλος (υποτιθεται) 59 σε μεγεθος μονου , δεν ξερω αν διατηρει στο ακεραιο τις ιδιοτητες του original 59, αλλα αν οντως εχει τα ιδια χαρακτηριστικα, τοτε ειναι μια παρα πολυ καλη λυση που δεν θα σε απογοητευσει.
Προσωπικα τον εχω σε μια ESP και με την χρηση volume, tone απο κιθαρα, παιρνω με αυτον ηχους απο single coil strat μεχρι woman tone (slash) και petrucci lead ηχους...
Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τον βαλω και στην καινουρια κιθαρα που φτιαχνω, αλλα μαλλον θα παω για σετακι Bareknuckle VHII, μιας και ο VHII που εχω σε μια αλλη κιθαρα στην γεφυρα, ειναι απο τους καλυτερους μαγνητες για το στυλ που θελω και με εχει αφησει υπερευχαριστημενο...
Απλα η bareknuckle σου δινει την δυνατοτητα να παρεις calibrated set κι ετσι σκεφτομουν οτι ισως αξιζει περισσοτερο απο το να παρω εναν VHII και εναν 59...
Ετσι κι αλλιως απο οσο εχω ακουσει, ο VHII neck μοιαζει πολυ με τον 59, οποτε...