Για καθε VSTi host (νομιζω το adobe audition 3.0 ειναι) μπορεις να χρησιμοποιησεις το
EZdrummer και τα σχετικα expansion του (Drumkit from Hell για metal, Funkmasters κ.τ.λ.) Ειναι η ντιβα των σχετικων "προγραμματων", αλλα η πρωτη εκδοση του (δεν ξερω για τις καινουριες), ιδιως του Drumkit from Hell που χρησιμοποιω εχει τον ποιο σπαστικο ηχο ταμπουρου στον κοσμο, κατα τα αλλα ειναι συμπαθητικο, αν και γενικα πολυ λενε οτι δεν εχει και τους καλυτερους ηχους, ειναι ομως αρκετα ευχρηστο.
Το
BFD2 επισης ειναι πολυ καλο, αν και εχω χρησιμοποιησει μονο το BFD Lite, απο αποσπασματα που ακουσα στο ιντενετ μου αρεσε αρκετα, πιο πολυ απο το EZdrummer. Νομιζω, χωρις να ειμαι σιγουρος ομως, οτι στην πρωτη του εκδοση οι ρυθμισεις που μπορουσες να κανεις ηταν πολλες και περιπλοκες και δυσκολα εβγαζες τον ηχο που ηθελες, δεν ξερω τι γινεται ομως στην δευτερη εκδοση.
Επισης καλο μου φαινεται και το
Addictive Drums απο αποσπασματα που εχω ακουσει στο ιντενετ.
Νομιζω οτι αυτα δεν προοριζονται για ηλεκτρονικη μουσικη (τουλαχιστον σαν κυρια χρηση), σε περιπτωση που ενδιαφερεσαι. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλα, αλλα εγω δεν τα εχω χρησιμοποιησει ουτε εχω ακουσει δειγματα. Υπαρχει βεβαια και η λυση των drum sampler και γενικοτερα sampler players, που υπαρχουν απειρα freeware και φορτωνεις οτι sample θελεις (αν και καποια απ' τα προηγουμενα προγραμματα εχουν τετοια δυνατοτητα, νομιζω) και φτιαχνεις δικο σου drum kit.