1) Εξ'ορισμου τα monitors κατω απο μια συγκεκριμενη τιμη, δεν μπορουν να εχουν flat response στις συχνοτητες τους.
Περα απο το χωρο που θα τοποθετηθουν ( και θα επηρρεασει τον ηχο που ακουγεται ) ειναι και σαν κατασκευη τελειως διαφορετικα απο τα ακριβα monitors που κοστολογουνται απο 1500€ το...κομματι ( και μιλαμε για nearfields, που να παμε και πιο περα ).
Γι' αυτο χρειαζονται παντα ενα καλο calibration, ενα "ζυγισμα" με ενα κομματι αναφορας ( συνηθως αυτο που ξερουμε τον ηχο του, εστω κι αν αυτο ειναι παλι εξισου υποκειμενικο με τον καθαρο ηχο ) ή με τη τεχνικη του ηχοβολισμου ( εκει μπλεκουμε αρκετα και δεν υπαρχει λογος να το κανουμε τοσο δυσκολο )/ηχομετρηση.
Υποψιν ομως πως παντα θα παιζει ρολο κι ο χωρος που εχουμε διαμορφωσει ως "στουντιο", γιατι περα απο το τι αποδιδει ενα monitor αυτης της κατηγοριας εχουμε και τις ανακλασεις του χωρου που κανουν τη ζωη μας πιο...περιπλοκη!
Γι'αυτο μπορει ενα monitor να ακουγεται καλοζυγισμενο σε ενα χωρο με ελαχιστες προσθηκες στην ακουστικη του διαμορφωση, ενω σε εναν προσεγμενο χωρο να ακουγεται...."μαπα"

2) 8" woofer και 275€ το ζευγαρι κι M Audio?
....δε θα παρω, συγνωμη!
- Γιατι σιγουρα για να εχουν τετοια τιμη τα υλικα που εχουν χρησιμοποιηθει ειναι μετριας ποιοτητας!
- Γιατι σε ενα μετριας ποιοτητας "σασι" βαζεις ενα 8" wooferακι το οποιο δε θα πρεπει να τριζει οταν το πιεσεις ( οκ, 130W ειναι συνολικα το ηχειο ).
- Γιατι ενω η Alesis πουλαει 5" woofer στα M1 στα 75W ( μια αντιστοιχια που δεν κανει το σασι να υποφερει προφανως ) στα 225€, η M AUDIO σου δινει 8" woofer ( αγνωστου υλικου ) στα 130W ( too much ) στα 275€ το ζευγαρι...Εμενα κατι μου "μυριζει". Εσας;
- Γιατι πως στο καλο εχει 8" woofer οταν η ονομαστικη του αποκριση ειναι....40Hz-22KHz!! Με 5" η ονομαστικη των Alesis ειναι 20Hz! Συγνωμη, αλλα θα ξεχασω τα μαθηματικα μου με αυτη την παραξενη αναλογια!
Και τελος επειδη ειναι M AUDIO.
Mια εταιρια που βγαζει υπεροχα ψηφιακα προϊοντα κι οπως η Edirol ( της Roland ) ή η ESI, ή η Samson, παει να χτυπησει την "χαμηλη" αγορα με προϊον το οποιο απο μακρια φωναζει πως ειναι "μεγαλο καλαθι για μικρα κερασια", δε μου κανει καλη εντυπωση.
Προτιμησε μια εταιρια που εχει μια "αλφα" εμπειρια στο χωρο, που τα χαρακτηριστικα της ειναι αξιοπρεπη κι οχι κοροϊδια ( με 8" ρε μπαρμπα Maudio και μου λες πως δε πιανει τα 20Hz? ), που τα υλικα της ειναι καλα κι οχι "who knows..." και που η τιμη αντιστοιχει σε αυτο που σου "πουλαει".
3) Εφοσον προτιμησεις monitor με 8" ( που προσωπικα δε βρισκω ιδιαιτερο λογο να πας σε αυτη την κατηγορια, διοτι μονο εαν πληρωσεις καλα θα εχεις και καλο αντικρυσμα σε monitor ) να ξερεις πως γενικα η μπασαδουρα στα 130W ( ονομαστικο κι αυτο ) θα κανει το δωματιο σου εναν κλωβο μπασων συχνοτητων.
...δε σου προτεινω να κανεις παρτυ με μπασες συχνοτητες στο ιδιο δωματιο

Ποσο μαλλον να περιμενεις να μιξαρεις, να ηχογραφησεις και να διαλεξεις εναν ηχο με αυτο τον τροπο!
Σιγουρα θα χρειαστεις βασεις ή ειδικα pads για να ακουμπησεις τα 8" ηχεια, ενω μπασοπαγιδες και ακουστικες παγιδες στο χωρο θα ειναι απαραιτητες..
...γιατι να το κανεις αυτο στον ευαυτο σου;
4) Εισαι κιθαριστας, θες να ηχογραφεις τη κιθαρα σου κι αντι να παρεις εναν ενισχυτη κιθαρας για να ακους τον ηχο μιας...κιθαρας, επιλεγεις monitor?
Μου ακουγεται αρκετα παραξενο. Καταλαβαινω πως θες να ηχογραφεις, αλλα παρε ενα καλο ζευγαρι ακουστικων για αρχη και τα υπολοιπα χρηματα ας πανε σε εναν ενισχυτη κιθαρας. Να γουσταρεις συχνοτητες, ηχο, ογκο, κλπ κλπ κλπ!
Δυστυχως σε χαμηλες κατηγοριες monitors δε προκειται να παρεις ουδετερο monitor. Κι αν προτιμησεις αυτοενισχυομενο, να εχεις κατα νου πως οπου σου πουλανε μεγαλη ισχυ, μεγαλο woofer και no name υλικα....απλως προτιμησε Behringer για να κλαις μαζι τους τα βραδια!