Αποστολέας Θέμα: simvoules gia allagi enisxiti k magnitwn...  (Αναγνώστηκε 3095 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος krokas

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
simvoules gia allagi enisxiti k magnitwn...
« στις: 19/10/10, 00:07 »
gia sas.. 8a i8ela na agorasw kainourgio enisxiti k na alla3w magnites sti ki8ara m(ltd m-53) paizw kiriws rock mousiki... ti exete na m protinete??? dia8etw 600 euro gia tin agora.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
Απ: simvoules gia allagi enisxiti k magnitwn...
« Απάντηση #1 στις: 19/10/10, 12:05 »
Eξαρταται τι εννοεις με το rock βασικα και με το τι ζητας απο εναν ενισχυτη.
Υπαρχουν πχ ενισχυτες λαμπατοι με ενα καναλι που παει απο καθαρα μεχρι crunch και υπαρχουν και ενισχυτες με παραπανω καναλια, περισσοτερο gain, modelling ενισχυτες κτλ.
Για δωσε περισσοτερες πληροφοριες...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος krokas

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 19/10/10, 19:08 »
vasika 8elw na einai lampatos o enisxitis.. exw akousei kala logia giautous.. 8elw na exei kalo ka8aro ixo otan einai sto clean k to overdirve tou na min kanei poli ''fasaria''.  twra oso afora ti mousiki m aresei na paizw pink floyd, led zeppelin, diafores rock balades, acdc, rock elliniko... auta... 

Αποσυνδεδεμένος panos470dxqm

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 20/10/10, 14:37 »
Οι επιλογες ειναι παρα πολλες εκει εξω, και θελει ψαξιμο, ειδικα αφου   μιλας για λαμπατο. Επειδη εχω πρωσοπικη εμπειρια με ενισχυτες της Laney   θα σου προτεινα να ακουσεις και να δεις τις σειρες lc και cub. Ειναι λαμπατοι με πολυ ομορφα καθαρα και γκαζια σε crunch επιπεδα. Σιγουρα δεν κανουν για high gain. Επισης ειναι πολυ καλες πεταλομηχανες. Κοιταξε και τους πιβι (peavey) παντως.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 20/10/10, 14:48 »
Φιλε μου το οτι εχεις ακουσει καλα λογια για τους λαμπατους δεν λεει κατι. Οι λαμπατοι (οπως και ολα γενικα) δεν ειναι μια πανακεια...
Εφοσων δεν εχεις πειρα για να καταλαβεις ποιος ενισχυτης σου αρεσει συγκεκριμενα και ποιον τυπο ηχου θες, εγω θα ελεγα να ξεκινησεις με καναν modelling ενισχυτη που θα σου δωσει καποιες κατευθυντηριες γραμμες για το τι περιπου ηχο βγαζει ο καθε ενισχυτης, τι "σχολη" ειναι ο καθενας κοκ.
Αυτο θα ειναι πολυ χρησιμο για σενα για πολλους λογους:
Καταρχην θα εχεις μια μεγαλη παλετα ηχων διαφορετικων που θα μπορεις να διαλεξεις ανα πασα στιγμη μαζι ή χωρις εφφεδακια. Αυτο αμεσως αμεσως, ειναι ενα μεγαλο ατου στο θεμα value for money, αφου θα εχεις πολλους διαφορετικους ηχους, εφφε κτλ
Κατα δευτερον, θα μπορεσεις να εξοικειωθεις με τις διαφορετικες σχολες ενισχυτων που υπαρχουν ωστε αν καποτε θες, να μπορεσεις να εχεις καταληξει σε αυτον τον ενισχυτη που σου ταιριαζει καλυτερα. Πχ με ενα modelling μηχανημα θα παρεις ηχους απο marshall, fender, mesa boogie κτλ, που καθενας απο αυτους τους ενισχυτες εχει την δικη του φιλοσοφια, ηχο, προσανατολισμο κτλ. Μαθαινοντας τι περιπου ηχο βγαζει ο καθε ενισχυτης, μπορεις εστω στο περιπου να καταλαβεις ποιος ενισχυτης ειναι αυτος που σου ταιριαζει και αν καποια στιγμη αποφασισεις να κινηθεις σε μια καλη λαμπατη λυση, θα ξερεις προς τα που θα πρεπει να κινηθεις.
Τωρα αν θες σωνει και καλα να πας σε λαμπατο, θα σου προτεινα καποιον μικρο λαμπατο με οχι high gain ηχους και μερικα πεταλια για τα εφφεδακια σου.
Προσωπικα θα προτεινα καναν Peavey classic, καναν marshall vintage modern, καναν μικρο fender, καναν μικρο orange...
Απο αυτους, νομιζω οτι με βαση τους ηχους που ψαχνεις, ο πιο "ταιριαστος" θα ηταν μαλλον ο marshall μιας και βγαζει και καλα καθαρα και καλα drive με πιο vintage χαρακτηρα για παλιες ροκιες, μπλουζ, hard rock παλιο κτλ.
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος fanhs

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 01/06/11, 15:20 »
παιδια εχω μια κιθαρα washburn και θελω να τις αλαξω τους μαγνητες ο ενας ειναι 2πλος και οι αλοι 2 μονοι εγω θελω τους μονους να αλαξω μονο και γενικα θελω κατι σε metal και σε metallica  αν μπωρειτε να μου δοσετε κανενα link απο thomann

http://imageshack.us/photo/my-images/17/floydrose.jpg/ και μια φοτογραφια εδω τις κιθαρας.
« Τελευταία τροποποίηση: 01/06/11, 20:12 από Απόλλων »
Ατλαντίς FM 105.2