Λοιπόοοοον... αποφάσισα μετά από 20 και βάλε χρόνια να σουλουπώσω λίγο τον πρώτο μου επαγγελματικό ενισχυτή, έναν FBT 120W. Έχω να παίξω χρόνια μαζί του, αλλά έχω να θυμάμαι το πολύ καλό του reverb και το μοναδικό του εφέ που ήταν ένα vintage tremolo (οι πολύ παλιοί το θυμούνται).
Ο εν λόγω ενισχυτής είχε περάσει τα πάνδεινα σε διάφορα μπουζουκτζίδικα, ρεμπετάδικα, γάμους και λοιπές εκδηλώσεις και επειδή μου είχε προσφέρει τα πρώτα μου νυχτοκάματα ένιωσα τον τελευταίο καιρό την ανάγκη να του ανταποδώσω κι εγώ κάτι.
Οι αλλαγές που αποφάσισα να του κάνω είναι στην εξωτερική του εμφάνιση κυρίως, δηλαδή αλλαγή ταπετσαρίας, καινούρια χερούλια, προστατευτικές γωνίες, σίτα μπροστινή και ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία.
Να σημειώσω εδώ ότι είμαι παντελώς άσχετος με τα ηλεκτρονικά της κιθάρας (και γενικά της μουσικής), μια ζωή έπαιζα ακουστική κιθάρα και ηλεκτρική μόνο κατ' ανάγκη στα μπουζούκια. Το λέω αυτό για να μου συγχωρήσετε στην πορεία την όποια άγνοια πάνω στα διάφορα μπλιμπλίκια που θα παραμερίζω και θα ξεβιδώνω στην προσπάθειά μου...
Ξεκινάμε:
Ο ενισχυτής στα χάλια του:

Αφαιρώ το πίσω καπάκι (ένα σκασμό βίδες...) και αφού ξεβιδώσω την είσοδο pre-stage θα αρχίσω να το γδύνω

Αυτό είναι το λουράκι που συγκρατούσε το καλώδιο ρεύματος κατά τη μεταφορά, μάλλον θα πεταχθεί χωρίς να αντικατασταθεί

Στη συνέχεια πολύ προσεκτικά έβγαλα κάποια καρφωτά ταμπελάκια με προσοχή να μη στραβώσουν

Ευτυχώς η παλιά ταπετσαρία βγαίνει σχετικά εύκολα από το ευγενές νοβοπάν... περίμενα να με ταλαιπωρήσει περισσότερο...

Αφού το "έγδυσα" ολόκληρο, μάρκαρα καλού κακού την πάνω εξωτερική πλευρά...

Και τώρα το κυρίως σώμα του ενισχυτή... πρώτα βγάζω τις πλαστικές προστατευτικές γωνίες (έπαθα πλάκα πόσο λεπτό και ευτελές ήταν το πλαστικό)

...μετά τα πλαστικά χερούλια (το ένα έσπασε, αλλά δεν πειράζει, θα τα αλλάξω έτσι κι αλλιώς)

Και τώρα το δύσκολο: ο υαλοβάμβακας, γνωστό κωλοϋλικό, θέλει απαραίτητα γάντια

Ωπ... αποκαλύφθηκε το θεριό των 15''

Σε αυτό το σημείο είδα και αυτό το "πακετάκι" τυλιγμένο σε δερματίνη (όποιος ξέρει τι είναι ας μου πει και εμένα)

...το οποίο φυσικά και αφαίρεσα χωρίς περαιτέρω τύψεις

Είχε και ένα διαχωριστικό ραφάκι ανάμεσα στο ηχείο και τα ηλεκτρονικά το οποίο έπρεπε να βγεί... δεν ήταν δύσκολο...

Και να τα όλα τα μπλιμπλίκια...

Στη συνέχεια ξεβίδωσα και πέταξα τις βάσεις (ποδαράκια), δε θα μου χρειαστούν άλλο, το γομάρι θέλει επειγόντως ροδάκια

...και έβγαλα ΜΑΖΙ όλα τα ηλεκτρονικά, ηχείο και το περίεργο "πακετάκι" χωρίς να τα ξεσυνδέσω μεταξύ τους (γιατί μετά μάλλον δεν θα ήξερα να τα συνδέσω)

...και έγδυσα τελείως τον ενισχυτή...

Νατος όπως τον γέννησε η μάνα του:

Αυτά για σήμερα, αύριο θα πάω να αγοράσω τα πλαϊνά χερούλια και τα προφίλ αλουμινίου για να αρχίσω σιγά σιγά να κολλάω την καινούρια επένδυση...