Στα 1 και 2 συμφωνω. Τωρα οσο για το 3, εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει τραγουδι που να ακολουθουνται τα ντραμς απο το μπασο, οσον αφορα τις νοτες. Τωρα, η αληθεια ειναι οτι ντραμερ και μπασιστας πρεπει να συνεργαζονατι για να βγαλουν το ρυθμο. Αν εννοεις κατι αλλο εσυ, βρες ενα τραγουδι σαν παραδειγμα και πεστο για να καταλαβω κι εγω!
Οσο για το 4, μαλλον καταλαβες οτι μιλαω για τον ηχο. Για αλλο μιλουσα και λαθος μου που δεν το εξηγησα. Μπασο σε ενισχυτη κιθαρας ειναι επικινδυνο για τον ενισχυτη. Υπαρχει και αρθρο που εχει ακριβως γι'αυτο το θεμα, ειναι πολυ χρησιμο.
Επισης, καλο και χρησιμο ειναι (αν και δεν ξερω τι μουσικη ακους), να ακους και να παιζεις μουσικη απο διαφορα ειδη πχ. blues, jazz, gospel,ροκ κλπ κλπ κλπ, ακομα κι αν δεν σου αρεσουν. Ας πουμε στη τζαζ μουσικη, το μπασο εχει σημαντικο ρολο και θα βοηθηθεις σε πολλα πραγματα, οπως τον ηχο που θελεις, το στυλ, μεθοδους(μιας και εισαι αυτοδιδακτος) και αλλα πολλα. (Μιλω απο την εμπειρια μου παντα)
Θα σε συμβουλευα,επισης, να εκανες καπου μαθηματα. Ημουν κι εγω αυτοδιδακτος για περιπου 2 μηνες και οταν ξεκινησα μαθηματα, ειδα οτι εκανα λαθη σε τεχνικη και τοποθετηση χεριων. Οταν μαθαινεις μονος σου, δεν ειναι καποιος διπλα σου να σου δειξει τι κανεις λαθος και τι σωστα! Επισης, καλα εκανες και μελετησες θεωρια, αλλα με μαθηματα σε ωδειο, θα μπορουσες να προχωρας ταυτοχρονα σε θεωρια και πραξη.
Ελπιζω να βοηθησα!!!
Υ.Γ.Δες το αρθρο για μπασο σε ενισχυτη κιθαρας πριν κανεις καμια πατατα!!