ΧΑχαχα παππού! Για να βγάλεις άδεια οδήγησης φορτηγού, τόσα πολλά είναι τα φράγκα ? Δεν νομίζω να χρειάζεται η άλλη άδεια που λες για να λέγεσαι φορτηγατζής. Χώρια που μπορεί να πήρε δάνειο, βάζοντας κάτι ο ίδιος υποθήκη το οποίο είχε εκληρονομήσει ή κάποιος συγγενέος του να τον βοήθησε παίρνοντας δάνειο μήπως και...αλλά πέσανε ναούμε έξω οι δουλειές.
Βασικά αυτό το θέλει να αλλάξει την δουλειά όμως σκέφτεται τα παλιά...εμένα λογικό μου κάνει. Λέει θέλει να αλλάξει την δουλειά του, δηλαδή του φορτηγατζή, αλλά δεν τολμάει, γιατί σκέφτεται ότι οι παλαιότερες δουλειές του ως μπογιατζής και μπετατζής ήτανε πιο δύσκολες.
Εσύ μάλλον θεωρείς πως φορτηγατζής διάφορο του οδηγού φορτηγού.
Στην δουλειά καλό είναι να μην έχεις να κάνεις με αυτό που λέμε ανθρωποχιμπατζής, δηλαδή σχεδόν διάφορο του σκατατζής αλλά όμως σκατάς. Ίσως είναι το βασικότερο, που θίγεται σπάνια στα ποιήματα που διαβάζω. Μάλλον εν αντιθέση με μένα, τους ανθρώπους τους κουράζει η δουλειά και όχι οι "άνθρωποι" που έχουν πάνω από το κεφάλι τους στην δουλειά. Ή αποφεύγουν να το πουν στα ίσα.
Η τελευταία σου στροφή, θέλει αρκετή συζήτηση για να καταλήξεις κάπου, αλλά θα το εισπράξω σαν αγανάκτηση απέναντι σε εμπόδια και όχι κυριολεκτικά.
Veligeo είναι ωραίοι οι στίχοι σου, σε μένα βγάζουνε και ένα ελαφρύ χαμόγελο απλά μερικές φορές χαλάς κάπως την μουσικότητα, ενώ μπορείς να σκεφτείς και να επιλέξεις κάτι καλύτερο.