Το μαραφετακι το πηρα τελικα δεν αντεξα...απο τον θωμά οποτε το παραθετω για να παρετε μια ιδεα.Δεν ασχοληθηκα καθολου με τους onboard ηχους( δεν το πηρα γιαυτο αλλωστε) και το εχω αποκλειστικα για τα vsts μου.Καταρχην αναγνωριζεται απο το pc-mac αμεσως και λειτουργει χωρις προβλημα.Το βασικο θεματακι του ομως με το που το ανοιξεις ειναι η ευαισθησια των πλαστικων χορδών που εχει.Θελει να κατσεις να τις ρυθμισεις ειτε με ενα κατσαβιδακι χαλαρωνοντας τες...ειτε κανοντας tweαking απο το ματριξ του προγραμματος.Γενικα βρηκα οτι οταν το ρυθμισεις στις αναγκες σου παιζει ικανοποιητικα.Αλλα εχει και αυτο τα δικα του.Πχ αμα παιξεις με δαχτυλα τα πραγματα ειναι παρα πολυ καλα σπανια χανει νοτες(αλλα πρεπει και εσυ να εισαι ακριβης στο παιξιμο) και οτι sample και να του βαλεις το ελεγχει πολυ καλα.Με πενα ομως αμα θες strumming ή χειροτερα single note παιξιμο αρχιζει και δυσκολευει το πραγμα(οχι αδυνατον).Βεβαια εμενα δεν με ενοχλει αυτο γιατι το πηρα οχι για να παιζω ηχους κιθαρας αλλα αλλα οργανα πχ πιανο σαξοφωνο(που καθε οργανο θελει και μια αλλαγη στη τεχνικη) κτλ κτλ....παντως με σουπερ μαλακη πενα τα πραγματα ειναι αρκετα καλα.Το tapping mode που εχει σου επιτρεπει να παιζεις τα παντα μονο με αριστερο χερι και ειναι ισως και το καλυτερο σε αποδοση και απο το plucking με δαχτυλα αλλα και απο το strumming.Για solo σιγουρα ενδυκνειται το tapping mode χωρις δευτερη σκεψη.
Επισης απο οτι ειδα μπορεις να το συνδεσεις και με το guitar pro και να γραφεις την ταμπλατουρα σου με αυτο on the fly.Για μενα αυτο ειναι παρα πολυ cool και πριν μερικα χρονια ουτε να το φανταστουμε δεν μπορουσαμε
http://www.youtube.com/watch?v=Xt3gDdHdMJ8 .
Πιστευω οτι οποιος το παρει για να παιζει κιθαρα με αυτο δεν θα ενθουσιαστει και ισως και θα απογοητευθει.Οποιος ομως το παρει για να παιζει οργανα που δεν μπορει με την κανονικη του κιθαρα χωρις να χρειαζεται να παρει κλαβιε με πληκτρα τοτε θα του φανει παρα πολυ χρησιμο.Ειναι επισης σιγουρο οτι αυτο δεν προκειται να αντικαταστησει πολυ ακριβοτερα midi οργανα οπως τα ztar η και τις κιθαρες με φουλ midi συστημα εγκατεστημενο και calibrarismeno πανω τους οπως πχ το axon.Eιναι controller και παροτι πιστευω οτι σε λιγο καιρο θα βγουν πολυ καλυτερα στην ιδια κατηγορια και ισως και φθηνοτερα τα αξιζει τα λεφτα του παροτι εγω δεν χρησιμοποιω ουτε τους onboard ηχους ουτε παιζω guitar hero παιχνιδια.