Την καλημέρα μου...!
Μετά την τεράστια επιτυχία του θέματος "η κιθάρα μου μουγκάθηκε"

πήρα την απόφαση αφού θα τα σκάσω που θα τα σκάσω, να τα σκάσω ποικιλοτρόπως.
Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά κάτι θα γίνει. Για αρχή η κιθαρίτσα είναι ετούτη:
http://www.thomann.de/gr/fender_highway_one_strat_hss_rw_fb.htm αλλά σε κόκκινο. (Πιο όμορφη, νια νια νια νια νια νια)
Μετά από συζητήσεις (3 χρόνια πριν) με το μάστορά μου, καταλήξαμε στο ότι η κιθάρα θα μπορούσε να αναδειχθεί καλύτερα με διαφορετικούς μαγνήτες. Εκείνος πρότεινε να κρατήσω τον ωραίο γλυκό ήχο της στρατ αλλά κοιτάχτε να δείτε ποιο είναι το θέμα: ΔΕ ΘΕΛΩ.

Εξηγούμαι: Η σκέψη μου είναι η εξής: Ως main όργανο θέλω να έχει διπλό μπροστά. Ο μονός μου δημιουργεί προβλήματα, χαμηλές εντάσεις καθόλου όγκο στον ήχο σε σχέση με τη γέφυρα και δεν μπορεί επουδενί να υποστηρίξει ένα σόλο Live χωρίς να έχω τον ηχολήπτη του Andy Timmons. επιλογή μετά από πολύ σκέψη ο Αir Norton S της Dimarzio. Eίμαι πολύ ανοιχτός σε αυτό το θέμα και θα ήθελα να προτείνετε εναλλακτικές. Η επιλογή του airnorton ήταν στην ουσία κατάληξη μετά από άπειρες ακροάσεις στον ΕσύΣωλήνα. Συνηθισμένο φαινόμενο ένα ζεύγος cruiser σε neck και middle. Πανέμορφο μπορώ να πω, εκπληκτικά ηχοχρώματα, άπειροι συνδυασμοί και το καλύτερο όλων: Καμία σχέση με τον ήχο που θέλω για την main κιθάρα.
Εάν υπάρξει επόμενη στρατ έτσι θα γίνει. Ο Air Norton έχει τα μπάσα που λείπουν από την κιθάρα, τον όγκο και αυτό το push που σου δίνει ένας humbucker που έχω χάσει τόσα χρόνια βασικά και μεταλίζει αρκετά με αρκετά όμορφα καθαρά. Μας ενδιαφέρει και αυτό.
Ο μεσαίος μαγνήτης που έιχε από τη μάνα της είναι τέλειος! Πολύ πρίμος ναι, ασχημούτσικος ώρες ώρες αλλά ρε παιδιά άμα κατεβάσεις το volume Λίγο παραμορφώνει τόσο όμορφα.... Λιώνω. Και το καθαρό του είναι ό,τι πρέπει να wah funk κατάσταση.
Στο δια ταύτα: Η σκέψη μου ως εξής: Βάζω διπλό (σε διαστάσεις μονού πάντα) σε neck, αφήνω Mid και Bridge (θα αλλαχτεί όταν πέσει το μνημόνιο βασικά γιατί δεν παίζει σάλιο). Να μετατρέψω το δεύτερο tone knob σε volume push pull ή να αφήσω τη διάταξη volume-tone-tone όπως είναι μετατρέποντας το volume σε push pull;
Θα αλλαχτεί και το Pickguard σε ένα μαύρο.

Ερώτηση δεύτερη: Μεγάλαιο κεφάλαιο. Χορδές. Εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να παίξω με 9ρες. Έχω χοντρά και κοντά δάχτυλα (δέρμα ξυλοκόπος) και πολύ δύναμη στα χέρια με αποτέλεσμα να μου φαλτσάρουν. Έλα όμως που έχω ιστορικό τενοντίτιδας. Και τις φοβάμαι τις δεκάρες. Σκέφτηκα ένα υβριδικό σετ 9ρες κάτω 10ρες πάνω αλλά οι δεκάρες πάνω μου είναι πολύ βούτηρο και είπα μήπως, μήπως λέω να τολμήσω το 10ρες-11ρες; ΝΑ δω πως θα πάει; Πάντως 9ρες σύνολο με τίποτα η κιθάρα χάνει πάρα πολύ και δεν έχω rig ωστε να το σώσω. Προτείνετε τίποτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων