Υπνοβατης ειναι τραγικο να οριζεις καποια αποψη ως trolling επειδη κανει το λαθος να ειναι κακη κριτικη προς ενα δισκο ( και ιδιαιτερα προς το συγκροτημα που παιζει σε αυτον ).
Εαν υποψιαζεσαι ενα troll μεσα σε αυτη τη συζητηση μπορεις να επιλεξεις το κουμπι "Αναφορα στο συντονιστη" ωστε να ειδοποιησεις τους admin και mods για να πραξουν τα δεοντα. Οποιαδηποτε αλλη αναφορα στον "αερα" ειναι απλως...trolling προς καποια κριτικη!
Προειδοποιω για τελευταια φορα πανω σε αυτο το θεμα. Δεν εχεις το δικαιωμα να απαγορευεις σε καποιον να πει την αποψη του, ιδιαιτερα οταν αυτη ειναι τεκμηριωμενη ( βλεπε Ymirling πχ ), ουτε να τον κατηγορεις για trolling.
Εαν δω κατι αντιστοιχο ξανα θα μεταφερω αυτουσιο το θεμα στον Καδο και πιστευω πως ειναι κριμα ενα μελος να οριζει τι θα ειπωθει και τι οχι σε ενα thread.
freemind, δεν απαγόρευσα τίποτα και σε κανέναν. Δεν καταλαβαίνω που τα βλέπεις αυτά. Δεν έχω δείξει ποτέ δείγμα "απαγόρευσης" ανάδειξης απόψεων τόσα χρόνια στο φόρουμ. Μπορείς να με banάρεις και να τελειώνει η υπόθεση αν σε ενοχλώ και όχι να απειλείς με αποστολή του θέματος στον κάδο. Δεν πρόκειται να δημιουργήσω θέμα. Ότι γράφω τίθεται στην κρίση των "ανώτερων" ήτοις των mods και των admins. Είμαι υπέρ της δημιουργικής διαφωνίας και όχι του flaming. Απλά και κατανοητά. Δεν την έπεσα σε κανέναν που τεκμηρίωσε άποψη, ξαναδιάβασε όλα τα ποστ μου και περιμένω το ωραίο μου ban αν θεωρείς ότι είμαι "δικτάτορας".
Επίσης δε θεωρώ ότι ένα θέμα που κατακλύζεται από απόψεις του τύπου "μαλ***α", "πατάτα", "ο θεός να μας φυλάει" αξίζει κάτι περισσότερο του κάδου. Αντίθετα ένα θέμα που μιλάει σοβαρά για κάτι τόσο...δύσπεπτο να το πω; προσφέρει ενημέρωση κάτι το οποίο είναι ο στόχος ενός forum.
Δεν θεωρώ ότι η κριτική ενός δίσκου πρέπει να περιλαμβάνει εκφράσεις "απρεπείς" κατά το δοκούν γιατί σε προδιαθέτει για κάτι ενώ σαφέστατα μια κριτική (αρνητική ή όχι αφού κολλάμε τόσο σε αυτό) πρέπει να παραμένει όσο αντικειμενική γίνεται.
Θα δώσω ένα παράδειγμα με την άποψη μου για το δίσκο κι αν επιμένεις να μην καταλαβαίνεις για ποιο λόγο με ενοχλεί να αναλωνόμαστε σε ψευτοκριτικές, ξέρεις τι να κάνεις. Στην τελική σβήσε μου τα μηνύματα. No harm done.
@Ymirling To φταίξιμο αποδίδεται προφανώς στη διαφορετική έννοια της κριτικής. Στο κεφάλι μου κριτική είναι κάτι πιο ολοκληρωμένο από μια σειρά σκέψεων που ερμηνεύουν την κρίση μου. Whatever. Πάντως τρολ δε σε αποκάλεσα στο τελευταίο μου μήνυμα
Όσον αφορά το Lulu, (που μου αρέσει να το αποκαλώ Λουλού) έχω να πω τα εξής:
Ο Lars δεν καταφέρνει να κρατήσει τα ηνία με τη δουλειά του. Ξερά χτυπήματα στα τύμπανα με ελάχιστες δυναμικές και δυσκολίες στο να κάνει ενδιαφέρον για τους πιο μυημένους ένα απλό τεσσάρι. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος έντυσε τα άμετρα και παιχνιδιάρικα Battery και Blackened. Είναι ίσως το μεγαλύτερο μείον στο δίσκο μετά τον Lou. Δεν έχω ιδέα ποιος ήταν στην παραγωγή αλλά αυτά τα πιατίνια πλεόν θα πρεπε να αναστενάζουν.
Δε θα μιλήσω ιδιαιτερα για τα ριφς, γιατί όπως είπε κάποιος είναι ασθενικά και υπολείπονται σε χαρακτήρα (πέραν του κλασικού "παρεολεςτιςσυχνοτητεςκαιισοπέδωσέτες" EMGισμού που έχουν).
Ακούγοντας το μπήκα στη διαδικασία να το συγκρίνω με concept albums γιατί αυτό είναι και απέφυγα συγκρίσεις με μουσικά τέρατα τύπου theater. Αντίθετα θα το αντιπαραβάλω με τους επίσης μουσικά άσχετους Opeth και το Still Life. Άτοπη σύγκριση ναι, αλλά είναι δείγμα του τι μπορείς να καταφέρεις με δυο κλασικές παραπάνω και μια αγάπη προς τις diminished συγχορδίες. Όπως ανέφερε και ο Eagle, θεατρικότητα μηδέν.
Για τη φωνή θα πω απλά ότι και το spoken word έχει τονικότητα. Μπορούμε να μαστε μέσα στο γενικότερο τόνο του κομματιού, δεν είναι και τόσο δύσκολο. Πρέπει να κάτσω να αναλύσω τους στίχους (θα γίνει κι αυτό) για κάτι παραπάνω.
Η παραγωγή μοιάζει να έχει βγει από home studio της γειτονιάς (που τελευταία έχουν εξαιρετικά ηχητικά δείγματα στο soundcloud) και όχι από το θωρηκτό HQ. Με θλίβει το γεγονός ότι μια μπάντα που μπορεί να έχει ο,τι θελήσει από πλευράς παραγωγής καταλήγει σε κάτι το λιγότερο μέτριο.
Κλείνοντας θα πω ότι ένας δίσκος οφείλει να παρουσιάζει μια ροή προς το ακροατή. Την επιθυμία να πας παρακάτω και να τον ξεκοκαλίσεις ασχέτως με το αν σ αρέσει η όχι. Μόνο και μόνο για να δεις τι άλλο έγραψε η μπάντα. Οι Metallica δεν κατάφεραν να μου κινήσουν την περιέργεια και μπορώ να πω ότι σε αντίθεση με το Death Magnetic, ένιωσα ότι κάνω αγκαρεία.
Αν αφιερώσω χρόνο στο δίσκο θα προσπαθήσω να επανέλθω με κάτι πιο καλό.