Λοιπόν.. Πήγα σήμερα να πάρω τα σύνεργα (χορδές και καθαριστικά δηλαδή) από τον Νάκα, χορδές πήρα, αλλά από τα καθαριστικά είχε μόνο το λεμονέλαιο, το καθαριστικό για το υπόλοιπο σώμα της ακουστικής (που θα χρησιμοποιήσω και στην ηλεκτρική δηλαδή) το παρήγγειλα, θα το'χω από βδομάδα. Οπότε η επιχείρηση πήρε μια μικρή αναβολή (αν και μάλλον μέχρι τότε θα περιποιηθώ τις κλασσικές μου κιθάρες)..
Προς το παρόν όμως, είπα να ψαχουλέψω λίγο την ηλεκτρική και να επιχειρήσω κανα 2 πειραματάκια. Κατ'αρχάς, το αρνητικό (υποθέτω), είναι πως στην συγκεκριμένη ηλεκτρική, το truss rod το πειράζεις από την βάση κοντά στους μαγνήτες και όχι από το headstock. Το οποίο είναι πολύ άβολο και δεν ξέρω καν αν γίνεται χωρίς να ξεβιδώσω όλη την μπροστινή μάσκα..
Κατά δεύτερον, επειδή αυτή την στιγμή δεν παίζει ενισχυτής, είχα κατά νου σε πρώτη φάση να την συνδέσω απλά στον υπολογιστή, γνωρίζοντας βέβαια πως δεν πρέπει να περιμένω πολλά πράγματα από άποψη ποιότητας, παραμόρφωσης κλπ, μου αρκούσε δηλαδή απλά να ακούω τον ήχο σκέτο πιο δυνατά, έτσι για να συνηθίσει βασικά το χέρι μου στην διαφορετική ταστιέρα.. Οπότε το θεώρησα εντελώς φυσικό (να λείπουν τα γελάκια παρακαλώ

), να πάρω ένα μακρύ (στερεοφωνικό) καλώδιο με το κλασσικό 3,5mm jack που είχα καβάντζα, το καρφώνω στην line in της (onboard) κάρτας ήχου μου, παίρνω το άλλο άκρο (πάλι αρσενικό στερεοφωνικό 3,5mm), και το βάζω σε έναν αντάπτορα από 3,5mm στο άλλο το πιο χοντρό και το βάζω στην ηλεκτρική (ξέχασα να πω, την ηλεκτρική που αυτή την στιγμή είναι σε μια ημιάγρια κατάσταση, με 2 χορδές να λείπουν)..
Το θέμα είναι πως δεν κάνει τίποτα. Δεν ακούγεται γρι. Η μόνη περίπτωση που ακούγεται κάτι από τα ηχεία, είναι όταν κουνάω λίγο το βύσμα στην ηλεκτρική και κάνει τα παράσιτα της επαφής. Αλλά από ήχο όταν χτυπάω τις χορδές, τίποτα..
Έκανα ένα μικρό ψάξιμο στο νετ, εντάξει, λογικό είναι πως δεν πρέπει να περιμένω σοβαρά αποτελέσματα χωρίς την χρήση ενισχυτή, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν ακούω ΤΙΠΟΤΑ. Από αυτά που διάβασα σε διάφορα τόπικ, δοκίμασα το βύσμα στην θύρα του μικροφώνου, αλλά πάλι τίποτα. Έλεγξα τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου μέσα από τα Windows (7 64-bit) μήπως είναι στο mute, αλλά είναι ανοιχτά.
Το θέμα είναι τώρα, δεν γίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ χωρίς ενισχυτή; Φταίει μήπως που όλα τα βύσματα που χρησιμοποιώ είναι στερεοφωνικά; Γιατί έπεσε το μάτι μου κάπου που έλεγε ότι επειδή η κιθάρα βγάζει μονοφωνικό ήχο, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Αλλά σε μια περίπτωση που κάποιος τα είχε μπλέξει έτσι, άκουγε απλά τον ήχο μόνο από το ένα ηχείο.. Μήπως φταίει ότι είναι onboard η κάρτα ήχου; Μήπως φταίνε τα windows 7; Κανένα στοιχείο