Χεχεχε, ξερεις υπαρχει ενα τυπου ανεκδοτακι στα fora στο εξωτερικο, υπο μορφη σχολιου για οποιον δεν "το χει" το αθλημα με την ποιοτητα ηχου στην κιθαρα.
Πχ ειχα δει συζητηση οπου καποιος δεν του αρεσε ενας (πολυ ωραιος οντως) ηχος απο Mark IV. Και η απαντηση που πηρε (και ολοι απο κατω γελαγαν) ηταν "μαλλον θα πρεπει να γουσταρεις crate ενισχυτες".
Περα απο την πλακα, κατα καιρους εχει βγαλει καλα ενισχυτακια η Crate, αλλα συνηθως ειναι τα πιο ακριβα λαμπατα μοντελα. Δεν εχω πολυψαχτει, αλλα ο πρωτος λαμπατος που ειχα αγορασει ηταν ενας φουλ λαμπα Crate με 12" ηχειο και 50watt. Τον εδωσα πισω στο μαγαζι μετα απο μια βδομαδα και πηρα ενα αντιστοιχο solid state της Crate με onboard εφφε πανω, οχι τοσο γιατι μου ακουγοταν καλυτερος ο solid state, απλα γιατι θα ειχα και τα εφφεδακια και μιας και δεν παιζανε χρηματα για εφφε τοτε (αλλες εποχες τοτε, δεν υπηρχαν modelling και φτηνα εφφεδακια με καλη ποιοτητα), ειπα να κρατησω αυτον.
Βεβαια τοτε ημουν πολυ στην αρχη και δεν ειχα ιδεα για το πως ν αβγαζω τον ηχο μου κτλ, αλλα θυμαμαι οτι ο ηχος του δεν με ειχε εντυπωσιασει τοτε καθολου (ουτε του λαμπατου, ουτε του solid state).
Mind you, εκεινη την εποχη επαιζα κυριως metal... Ισως αν ειχα τοτε τα γουστα που εχω τωρα (πιο hard rock), ισως ο λαμπατος να ταν καλυτερος...
Για crate λοιπον, γενικα δεν θα προτεινω, αλλα πες μας σε τι τιμη ψαχνεις, σε τι εντασεις θα παιζεις και πως τον θες (combo, head, καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που θες να εχει κτλ)