Κατ'αρχάς απολογούμαι γιατί άργησα να δω το υπέροχο αυτό thread ... οικογενειακές υποχρεώσεις
Ο λόγος που προέτρεψα τον Αντώνη να ανοίξει αυτό το θέμα είναι μια αρκετά παλιά κουβέντα μας στο τσατ (νομίζω) αλλά δεν το βρίσκω πρέπον να τον αναφέρω .
Να πω λοιπόν κι εγώ την άποψή μου :
Η ηλεκτρική κιθάρα είναι και θα είναι ομαδικό σπορ ... για να εκφραστείς μέσα απο αυτή πρέπει να σε υποστηρίζει ενα group , στην κρεβατοκάμαρα αυτό το group αντικαθίσταται απο κάποιο backing track ως γνωστόν . Θα ήταν ψεύτης ο οποιοσδήποτε απο εμάς δεν παραδεχόταν ότι έχει ονειρευτεί τον εαυτό του να συμμετέχει σε μία μπαντάρα και να αλωνίζει τη σκηνή με μια κιθαράκλα στον ώμο

.
ΝΑΙ συμφωνώ έχει εξίσου αξία το ταξίδι , να μελετάς μόνος , να γουστάρεις , να γίνεσαι καλύτερος , να βελτιώνεσαι .... αλλά ..... για ποιο λόγο ?? για να ποστάρεις στο kithara ένα cover ?? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ
Σαφώς και δεν είναι εύκολο να βρεθούν παίχτες ίδιου επιπέδου , χαρακτήρες που ταιριάζουν , μουσικοί με ίδιες απόψεις κλπ.... αλλά τι ? τα παρατάμε ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ..
Οι πάντες κατα την αποψή μου είναι ουσιαστικά μικρά σχολεία , κατα συνέπεια : μικρές κοινωνίες ..... Ένας βιρτουόζος σπίτι του χωρίς να ΞΕΡΕΙ να συνεργαστεί , είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ .
Κιθαρίστας αστέρι + κακή μπάντα = κακή μπάντα
Κιθαρίστας κακός + καλή μπάντα = καλούτσικη μπάντα
Κιθαρίστας μέτριος + καλή μπάντα = καλή μπάντα
Κιθαρίστας γ@μ@τος σουπερ αλλά χωρίς αίσθηση συνεργασίας + γ@μώ τις μπάντες = ΧΑΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑ .
ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΟΙΝΟ & LIVE
Κάθε επιπέδου μουσικός μπορεί να βρεί ανάλογης αξίας συμπαίχτες και να γίνει καλύτερος ... το αν θα είναι τυχερός είναι άλλο θέμα .
Αξίζει να ψάξει και να προσπαθήσει κανείς ..... όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω ο μέτριος παίχτης βελτιώνεται μέσα σε ένα καλό σύνολο που τον τραβάει και του δίνει ερέθισμα να προσπαθήσει παραπάνω .
Όταν λέμε live δεν εννοούμε μόνο να παίζεις στο Μαρακανά με 80.000 κόσμο

. Κάθε επίπεδο μουσικών μπορεί να έχει το κοινό του . Σχολική γιορτή , κουτούκι , ταβέρνα , bar , γειτονιά , πλατεία , το σαλόνι του σπιτιού μας , ολυμπιακό στάδιο , κλπ κλπ κλπ .
Δεν τα καταφέραμε να βγούμε live ? ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ .... γίναμε καλύτεροι μουσικοί γιατί συνεργαστήκαμε , δουλέψαμε μαζί , μάθαμε τι θα πει ''κάνω πίσω για το καλό του συνόλου ''

.
Είναι υπέροχο συναίσθημα να συμμετέχεις σε μια ομάδα που παράγει μουσική ...... ξαναλέω : ομαδικό άθλημα .... είναι σαν παίζεις μπάλα και να κάθεσαι σπίτι να κάνεις γκελάκια όλη μέρα ..... γίνεται ?
Στο παρελθόν πέρασα μερικά χρόνια κάνοντας 400χλμ για ΜΙΑ μαραθώνια πρόβα μία φορά το μήνα .... .. μένω Αθήνα και είχα μπάντα στην Πάτρα

.
Αυτά τα ολίγα

... προσπάθησα να γράψω λίγα και μπορεί να βρείτε τη γραφή μου λίγο απότομη , δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου