Καλησπερα.
Ειναι λιγο κουφο το θεμα που θα θεσω (ισως).
Εχω μια
Carvin custom Dc-127 (maple neck through alder wings, ebony fingerboard).
H κιθαρουλα ειναι σκετη χαρα για high gain ηχους, αλλα δυσκολευομαι λιγο να βγαλω ηχους προς rock blues που θελω...
Γενικα τα πριμα της θελουν μαζεμα και ακουγεται λιγο "λιγνη" σε low gain καταστασεις.
Επειδη ειναι γνωστη ιστορια οι μαγνητες της Καρβιν και ουκ ολιγοι εχουν βρει την υγεια τους με αλλαγη μαγνητη, ελεγα να το δοκιμασω. Το αξιζει οπωσδηποτε διοτι η κιθαρα πεταει απο γενικοτερη ποιοτητα και στησιμο-εργονομια.
Προσανατολιζομαι βασει χαρακτηριστικων στη σειρα Breed της Dimarzio. Λογω μιας οικονομικης δυσκολιας, ομως, κι επειδη γενικα δεν εχω σαφη εικονα του κατα ποσο θα βελτιωθει ο ηχος μου, λεω να αλλαξω μονο τον εναν εκ των δυο. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΝ?
Δε μπορω να πω οτι χρησιμοποιω τον εναν η τον αλλον περισσοτερο. Σιγουρα προσανατολιζομαι πιο πολυ προς lead παιξιμο και προσεχω πιο πολυ τον Νεκ ηχο αλλα νομιζω ειναι πιο ευκολο να υποκαταστησω ολους τους ηχους με εναν καλο bridge ενω ειναι αδυνατο με "πειραγμα" των ρυθμισεων να βγαλω ηχο γεφυρας με νεκ μαγνητη. Διαφωνειτε?
Θελω απαντηση στα εξης:
1) Θα αλλαζατε μαγνητη λαιμου η γεφυρας στη θεση μου? (εγω προσανατολιζομαι πιο πολυ προς γεφυρας)
2) Ποια η γνωμη για Breed? Mε βαση αυτα που διαβαζω πρεπει να ειναι οτι πρεπει για τον ηχο που θελω.
3) Που θα τον πηγαινατε για αλλαγη. Η λεξη κλειδι ειναι "φτηνα"
Να στε καλα!