H κιθαρα ειναι η Εpiphone LesPaul με Steinberger ΚΒ tremolo,(made in Korea),αγορασμενη το 1990...
Εντελώς άσχετος τοτε, μου την πασάρανε σαν σουπερ ντουπερ μοντελο(κιθαρα δυσκολη για εναν αρχαριο,με ενα τρεμολο που ουτε κι αυτοι δεν ήξεραν πως δούλευε

)
Και επειδη δεν ηξερα πως δουλευε το τρεμολο,και δεν μπορεσα να βρω καποιον να μου πει πώς δουλεύει,το ειχα μονιμα locked.
Καποια στιγμη διαβασα στο ιντερνετ,οτι οι κιθαρες που φορουσαν το Steinberger KB tremolo της εποχής,
ειχαν προβλημα με το συγκεκριμένο,γιατι υπηρχε κάποια αστοχία υλικου απο το εργοστάσιο...
Το προβλημα ήταν ότι τα σημεία ,στα οποία ''στηριζόταν'' το τρεμολο,ήταν από κακής ποιοτητας και όχι αντοχής μέταλλο,με αποτέλεσμα να στραβώνουν λογω του tension των χορδών,και το τρεμολο να πλησιάζει,να ακουμπάει και σε μερικές περιπτωσεις να σπάει το ξυλο του σωματος της κιθάρας!

(βλέποντας τις φωτο θα καταλάβετε)
Ενας τυπος απο Γερμανία ειχε επισημάνει το προβλημα,και κατασκεύασε 2 ατσαλινα εξαρτηματάκια-βιδουλες που θα αντικαθηστούσαν τα στραβωμένα original.Κοστησαν γυρω στα 30€ και ο τυπος πολυ εξυπηρετικος μου εξηγησε και πως δουλεύει το συγκεκριμενο τρεμολο,με αναλυτικο pdf αρχείο!!!
Παραθέτω το φωτορομάντζο
1η φωτο ,και φαινεται πώς εχει ''φιλήσει'' και ''πιέζει'' το τρεμολο,επικίνδυνα το ξύλο.Φαινονται οι στραβομένοι άξονες στους οποίους ''στηρίζεται'' το τρεμολο...

Uploaded with
ImageShack.us εδω φαινεται ακομα καλυτερα το ζορι που εχουν φαει οι αξονες...

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us Και εδω τοποθετουνται τα νεα εξαρτηματα

Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us και τελος

Uploaded with
ImageShack.us Τελικα το αποτέλεσμα ηταν καλο.Ολα δούλεψαν ρολόι!