ΓΙα μένα χρειάζεται λίγος καιρός κλασική λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής του δεξιού χεριού. Επίσης άποψη μου είναι οτι κατανοείς καλύτερα θεωρίες κτλ με την κλασική. Θα ήθελα όμως να ακούσω την αιτιολόγιση για αυτό που λές να δώ αν δεν έχω σκευτεί κάποιον παράγοντα.
Για τον ίδιο λόγο που δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις με ηλεκτρική αν αυτό που σου αρέσει είναι η κλασική !
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να μάθεις θεωρία σε άλλες κιθάρες. Δουλέυουν σε άλλο τονικό σύστημα ? Ποιες τεχνικές δεν μπορεις να μάθεις σε άλλες κιθάρες και μπορείς να μάθεις μόνο σε κλασική ? Και τι τεχνικές της κλασικής θα μεταφέρεις στην ηλεκτρική δηλαδή ? Ο Mark Knopfer (ο 1ος που σου έρχεται στο μυαλό απο τους ελάχιστους παίκτες ηλεκτρικής που παίζουν με δάχτυλα), αμφιβάλω αν κράτησε κλασική στα χέρια του πάνω απο 2 ώρες σε όλη την ζωή του. Άσε που αν είχε πάει ωδείο θα έπαιζε σαν αριστερόχειρας (τωρα την κρατάει ανάποδα)
Σιγουρα αν θες να ακολουθήσεις το πρόγραμμα ενος ωδείου και να πάρεις τους αντίστοιχους τίτλους χρειάζεσαι την κλασική. Αν επίσης σου αρέσει ο ήχος της (και μένα μου αρεσει) πάω πάσο. Αν όμως μαθαίνεις κλασική για να καταλήξεις σε ηλεκτρική όταν ο δάσκαλος σου το επιτρέψει, χάνεις χρόνο. Άσε που θα καταλήξεις ξενέρωτος παίκτης ηλεκτρικής με πτυχίο κιθάρας -> ιδανικός υποψήφιος για Session κιθαρίστας σε ποπ είδωλα.
Να σου αιτιολογήσω γιατί μπορείς να μάθεις σε άλλες κιθάρες ? Εσύ πρεπει να μου αιτιολογήσεις το αντίθετο, γιατί αυτό που λέω είναι αυτονόητο

Παρόλα αυτά θα σου εξηγήσω :
Επειδη πολύ απλά και αυτές κιθάρες είναι

. 6 χορδές έχουν, 19 + τάστα έχουν (και μάλιστα μπορείς να πάιξεις σε αυτά), τις ίδιες και περισσότερς νότες έχουν.
Όταν πάρεις ηλεκτρική και κυνηγάς να πετύχεις ήχους με ακρίβεια θα δεις οτι όχι μόνο το 5-γραμμο δεν είναι καλύτερο από την ταμπλατούρα, αλλά το tab έχει πληροφορία που δεν την έχει το 5γραμμο. Στην Ηλεκτρική πρέπει θα προνοείς να τοποθετείς μια συγχορδία με τον Α τρόπο και όχι με τον Β, για να μπορέσεις να κάνεις το τάδε κολπάκι. Και υπόψην οτι άλλα κόλπα και χρόνια συνήθειας θέλει η ροκ, άλλα η Metal, άλλα H Jazz, η funk κτλ
Κάθε όργανο εξειδικεύεται αλλού.