Ορφέα, βρέθηκα κι εγώ σε μια παρόμοια φάση με εσένα πριν.... 3 χρόνια.
Δυστυχώς το budget μου είχε ένα ταβάνι (335 ευρώ Thomann) κι έτσι έκανα αρκετούς συμβιβασμούς.
Αν τα 450 που λες τα διαθέτεις μόνο για κιθάρα, τότε η λύση της Epiphone που σου προτάθηκε παραπάνω, είναι.... τεφαρίκι!
Μάλιστα, το ψήνω κι εγώ πολύ άσχημα για την Standard Plus μαζί με έναν λαμπάτο ενισχυτή.
Αυτό που έχω να σου πω όμως είναι α) να διαβάσεις όσα περισσότερα μπορείς για την ποιότητα κατασκευής τους (έχω την εντύπωση πως δεν είναι φθηνές Les Paul αλλά "φτηνιάρικες"....) και β) να τη δοκιμάσεις στα χέρια σου γιατί κάτι τέτοιες είναι ολόκληρα τούβλα! (σοβαρά στα 20 λεπτά ορθοστασίας παθαίνεις δισκοπάθεια....!)
Εδώ κάπου όμως μπαίνει και το θέμα ενισχυτής. Έχω διαβάσει αρκετά στο forum (και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο κι εσύ) κι έχω καταλάβει πως αν η κιθάρα δεν είναι "just" το λύνεις, με ένα καλό setάρισμα, κάποια αλλαγή στο hardware (κλειδιά, γέφυρες κλπ)
Αν όμως ο ενισχυτής σου είναι προβληματικός... τότε....."συνουσίασέ τα". Ο ήχος σου θα είναι μάπα.
Για τον λόγο αυτό θα σου πρότεινα ίσως να ρίξεις κάπως το budget σου στην κιθάρα, να αφήσεις την "μάρκα" που πολλούς (μαζί κι εγώ σ'αυτούς) γοητεύει και να δώσεις πολλά στον ενισχυτή. Εγώ τότε είχα πάρει τον Line 6 Spider III στα 15watts. 3 χρόνια μετά μπορώ να πω πως....... με έβγαλε μεν αλλά πλέον που απέκτησα παραπάνω εμπειρία (στην αρχή με τον εξοπλισμό μου ένιωθα EVH....) πως ο ήχος του είναι συχνά σαν να χτυπάς τενεκέδες....
Αυτά από εμένα. Καλή αρχή σου εύχομαι και να ξέρεις ότι ξεκινάς στην καλύτερη ηλικία.
Αν θες να το δούμε και τελείως "πεζά", σκέψου ότι στο λύκειο όλα τα πιπίνια θα έρχονται γύρω σου!