Αποστολέας Θέμα: Philby project_Rory Gallagher  (Αναγνώστηκε 3405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος profsokin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • ολα ειναι δρομος
    • Προφίλ
Philby project_Rory Gallagher
« στις: 10/06/11, 12:11 »
Χαίρετε, ξανάπιασα κιθάρα λίγο πιο συστηματικά μετά από καιρό κι είπα τι καλύτερο απ'το να ετοιμάσω καμιά ηχογραφησούλα
Οπότε λέω να κάνω το Philby του Rory.

M'ενδιαφέρει να κάνω και για πρώτη φορά μια καλή ηχογράφηση και να το ψάξω λίγο στο θέμα του ήχου, της μίξης κλπ, αλλά με ελάχιστο εξοπλισμό. Τώρα λόγω εξεταστικής λίγο πιέζομαι, αλλά έκανα μια πρώτη προσπάθεια με το πρώτο σόλο

http://www.box.net/shared/jz8rdv5bu8gdmr7277jh

Γενικά εκτός από ένα εμφανές πρόβλημα που έχει στο ρυθμό, πείτε μου καμιά κριτική, γιατί σκοπεύω να το ξανακάνω πιο μερακλήδικα μαζί και με το δεύτερο σόλο κλπ, οπότε θα θελα ν'ακούσω καμιά ιδέα.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ'όνομά μας
της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
τα πάθη μας, τις λύπες τα δεινά μας;
Άραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!

Αποσυνδεδεμένος kopaniamento

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Philby project_Rory Gallagher
« Απάντηση #1 στις: 10/06/11, 22:50 »
Πολύ καλή επιλογή κομματιού  ;)

Κάπως ξερό/κοφτό το παίξιμό σου και χάνει στις λεπτομέρειες. Είσαι σφιγμένος, πρέπει να το πας πιο χαλαρά και παιχνιδιάρικα, τονίζοντας καλύτερα τα bends. Χουφτωσ'την χουφτωσ'την  ;D
Επίσης θα σου πρότεινα να κόψεις κάμποσο gain.
Θες δουλειά αλλά φαίνεται να έχεις πολύ όρεξη, οπότε.. καλή συνέχεια !

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ολα ειναι δρομος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 10/06/11, 23:19 »
Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι το έπαιξα πολύ αυτές τις μέρες, κι όταν δεν το έπαιζα το τραγουδούσα

Το παράδοξο είναι ότι με πιάνει stage fright με το μικρόφωνο με αποτέλεσμα να σφίγγομαι αφενός και να μη βγαίνει αλήτικο όπως είπες και αφετέρου στην προκειμένη περίπτωση βαρούσα tempo με το πόδι που γινόταν όλο και πιο γρήγορο, σαν να ήθελα να τελειώνω.

Θα δοκιμάσω να κατεβάσω και το gain

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 11/06/11, 00:16 »
Αν μαντεύω σωστά οτι δουλεύεις με guitar pro τι κερδίζω ?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ολα ειναι δρομος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 11/06/11, 12:38 »
Κερδίζεις super δώρο-απαλλαγή από τα νέα μέτρα.

Έψαχνα backing track και δε βρήκα, οπότε κράτησα drums bass από Guitar Pro 5 που  υποτίθεται ότι είναι RSE και δεν είναι πάρα πολύ σάπια
και έγραψα την πίσω κιθάρα. Μου πρότειναν να φτιάξω drums σε πρόγραμμα αλλά το θεώρησα υπερβολή

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 11/06/11, 14:19 »
Αυτο που εννοούσα ήταν αν χρησιμοποίησες το GP για να μάθεις το σόλο. Δεν ενοούσα για τα drum/bass samples, άλλωστε δεν το ψιλίαστικα απο τον ήχο σου αλλά απο τον τρόπο που παίζεις.

Απο προσωπική εμπειρία, είχα παρατηρήσει οτι το guitar pro με έκανε να δίνω προτεραιότητα στο να παίξω όλες τις νότες του σόλο, υστερώντας στο να τις παίζω στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τονισμό με αποτέλεσμα να βγάινω λίγο εκτός ρυθμού και ναι παίζω "στεγνά". Ειδικά σε κάτι μεγάλα solo, αφού τα δούλευα και μετά άκουγα το mp3 ξανά, έβλεπα μεγάλες διαφορές. Νομίζω οτι αυτό συνέβη και σε σένα, και εξηγεί το θέμα του ρυθμού που παρατήρησες και ο ίδιος. Πιστεύω οτι η αιτία για αυτό είναι οτι όταν μελετάς έτσι, δουλεύεις πολύ ώρα χωρίς να ακούς το πραγματικό τραγούδι, και αποκτάς μικρές έως σημαντικές αποκλίσεις. Κάποιες τεχνικές είναι πολύ δύσκολο να γραφτούν σε midi, και πολλά .gp αρχεία δεν είναι 100% σωστά στο μέτρημά τους.

Προσωπικά εδώ και καιρό έχω επιστρέψει στο μελετάω ακούγοντας το τραγούδι σε mp3 και να χρησιμοποιώ text-tabs για τα γρήγορα σημεία που δεν μπορώ η βαριέμαι να αποκοδικοποιήσω, ή η κιθάρα δεν ξεχωρίζει εύκολα στο mix.