Καλημέρα και απο εμένα και σου εύχομαι να κάνεις την καλλίτερη δυνατή αγορά για τις ανάγκες σου.
Θα σου κάνω ορισμένες συστάσεις σχετικά με την αγορά φορητού υπολογιστή, μιας και άνοιξες το θέμα.
1. ορισμένες εταιρείες, όπως acer, hp κ.α. ακολουθούν τη λογική κατασκευής του κάθε εξαρτήματος του φορητού υπολογιστή σε διαφορετική χώρα ανάλογα με τα εργατικά. Έτσι το τελικό προϊόν είναι ένα παζλ απο εξαρτήματα που έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικό ποιοτικό έλεγχο και με διαφορετική νοοτροπία. Προσοχή! δε το κατηγορώ σε καμιά περίπτωση, πολλά προϊόντα λιανικής έρχονται στα χέρια μας έτσι, απλά χρειάζεται περισσότερη προσοχή. Αντίθετα, άλλες εταιρείες, π.χ. Dell, Asus, Sony (?) κ.α. ακολουθούν τη λογική κατασκευής ολόκληρων μονάδων σε μια περιοχή - χώρα. Ρώτησε σχετικά με αυτό να ενημερωθείς
2. ψάξε το θέμα με την υποστήριξη απο την αντιπροσωπεία. Π.χ. για την acer δεν εχω ακούσει και τόσο καλά λόγια
3. το ζήτημα με το να ειναι τελευταίας τεχνολογίας, το λύσατε με το Βασίλη νομίζω. Αυτό που θα πάρει θα πρέπει να καλύπτει τις δικές σου ανάγκες. Απλά υπολόγισε και τις ανάγκες σου τα επόμενα 2-3 χρόνο, όσο το δυνατόν
4. εφόσον αποσκοπείς στο να σου κρατήσει το μηχάνημα 2-3 χρόνια, πρόσεξε κάποιες κατασκευστικές λεπτομέρειες. Θα σου αναφέρω ορισμένες ενδεικτικά
- οι μεντεσέδες στη βάση της οθόνης
- το πληκτρολόγιο. Πόσο ευαίσθητο είναι? Πόσο εύκολα αλλάζει? κ.λπ.
- γενικα κοίταξε πόσο δεμένο είναι.
5. δώσε βάση στην κάρτα γραφικών, ακόμα και να μη τη χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, θα τη χρειαστείς σε 2-3 χρόνια. Π.χ. η νέα γενιά των windows τραβάει απο την κάρτα αρκετά. Κοίταξε αν αλλάζει ή αν είναι φιξαρισμένη.
Ελπίζω να βοήθησα.