Καλησπέρα και καλώς ήρθες!! Θα συμφωνήσω με αυτά που σου είπε και ο Edward The Great. Αν δεν βιάζεσαι θα ήταν καλύτερα να περιμένεις ώστε να μαζέψεις περισσότερα χρήματα και να πάρεις μία καλύτερη κιθάρα. Τώρα για την επιλογή κλασσικής ή ακουστικής θα σου πρότεινα και εγώ να επιλέξεις ακουστική για το στυλ μουσικής που θέλεις να παίζεις.
διαβασα οτι για αρχαριους οπος εγω ειναι καλυτερα η κλασικη..να (ανοιξει)το χερι κλπ..και τα κομματια βεβαια που μου ερσει να παιζω ειναι πχ πυξ λαξ..οποτε θεορησα την κλασικη σαν μια καλη αγορα για αρχη....σαν μαρκες ειναι καμια καλλη απο αυτες παραπανω;;γιατι και να παω σε μαγαζι μην μου δωσουν καμια χειροτερη....πανω κατω ποιες μαρκες ειναι οι καλες.....ευχαριστω και παλι..
Η αλήθεια είναι ότι όντως η κλασσική βοηθάει στο να αποκτήσεις μία καλύτερη τεχνική λόγω της μεγαλύτερης ταστέριας που έχει σε σχέση με την ακουστική. Για μένα, άλλο ένα συν της κλασσικής είναι ότι οι χορδές της είναι πιο μαλακές και εύκολες στο παίξιμο

. Στην ακουστική θα ζοριστείς λιγάκι στην αρχή. Αλλά με καλή διάθεση και υπομονή όλα γίνονται

. Όπως σου ανέφερα και πιο πάνω όμως για το στυλ μουσικής που θέλεις πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερη η ακουστική. Κοίταξε και αυτό το θέμα για κιθάρες:
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=55841 και όπως σου είπε και ο Edward πέρνα μια βόλτα από καταστήματα να δοκιμάσεις και από κοντά. Καλή αρχή!
Να προσθέσω και κάτι που ξέχασα!είτε κλασσική επιλέξεις είτε ακουστική ταμπλατούρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στις δύο περιπτώσεις.