Αν η κιθαρα σου σε ικανοποιει απο αποψης χαρακτηριστικων και σε βολευει παικτικα, δεν υπαρχει κανενας λογος να πας να παρεις καινουρια κιθαρα παρομοιας ή μικροτερης αξιας απο αυτη που εχεις τωρα, ειδικα αν αυτο που σε ενδιαφερει ειναι η βελτιωση του ηχου σου.
Τον ηχο τον φτιαχνεις κατα κυριο λογο με τον ενισχυτη/ηχεια και εφφε που εχεις (και φυσικα με τα χερακια σου) και οχι με την κιθαρα. Η κιθαρα εχει περισσοτερο σημασια να σε ικανοποιει παικτικα, να σε βολευει, να την γουσταρεις για να σε τραβαει να παιξεις μαζι της (ειναι κι αυτο σημαντικο) και να εχει ολα τα χαρακτηριστικα που θες (πχ εγω θελω οι κιθαρες μου να εχουν τρεμολο, αλλος μπορει να μην γουσταρει τρεμολο κοκ). Απο κει και περα η επιδραση της κιθαρας στον τελικο ηχο που θα παρεις, ειναι σχετικα μικρη και ακομα κι αυτη η μικρη επιδραση μπορει να αντισταθμιστει με σωστη χρηση eq ωστε να παιρνεις καθε φορα τον ηχο που θες.
Εχοντας πει αυτα, καταλαβαινεις, οτι η προταση μου ειναι να κινηθεις προς την αγορα ενος καλυτερου ενισχυτη. Και αφου μπορεις να διαθεσεις μεχρι 500-550€ (πιθανως και περισσοτερα αν καταφερεις να πουλησεις τον ενισχυτη που εχεις τωρα), μπορεις να πας για κατι αξιολογο, αναλογα με τις αναγκες σου.
Ενας καλος λαμπατος ενισχυτης ειναι παντα μια καλη αρχη για να εχεις εναν καλο ηχο. Απλα λαβε υποψην σου τις αναγκες σου για να βρεις αν χρειαζεσαι λαμπατο και αν ναι, ποιον χρειαζεσαι πανω-κατω:
Μπορεις να παιζεις σε μεγαλες εντασεις ή προτιμας να παιζεις σε αρκετα χαμηλες εντασεις ή / και με ακουστικα;
Τι ειδος μουσικης θα παιζεις (κυριως); Ποιους ηχους εχεις στο μυαλο σου δηλαδη;
Σκοπευεις να χρησιμοποιεις τον ενισχυτη και για live; (κουβαλημα με λιγα λογια)
Σε ενδιαφερει να μπορεις να κανεις ηχογραφησεις κτλ σπιτι σου ή προτιμας να πηγαινεις σε καποιο studio για ολα αυτα;
Αν απαντησεις σε αυτα τα ερωτηματα μπορουμε να προτεινουμε καποια πραγματα, αναλογως των αναγκων σου.