Τοτε λοιπον να απαγορευτουν και το αλκοολ και το τσιγαρο και οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει αλλαγες στην ανθρωπινη συμπεριφορα. Και την καφεϊνη ακομα (η οποια θεωρειται ελαφρως λιγοτερη επικινδυνη της καναβης).
Νομιζω οτι ουτε καν διαβαζετε ορισμενα πραγματα, απλα εχετε αποψη (καλα κανετε και εχετε αποψη, αλλα οταν για καποια πραγματα απλα δεν γνωριζεις, καλο να ειναι να κρατας μικρο καλαθι).
Η χρηση καναβης δεν προ"υποθετει καποιος να την καπνιζει, δεν δημιουργει βλαβες στα νεφρα ή στο συκωτι (και ουτε στα πνευμονια αν δεν την καπνιζεις).
Ο λογος που την καπνιζουν οι περισσοτεροι ειναι καταρχην γιατι ηδη καπνιζουν κανονικα τσιγαρα και τους ειναι ευκολος τροπος "καταναλωσης" και αφετερου γιατι για να κανεις χρηση σε αλλη μορφη (πχ cakes) χρειαζεσαι μεγαλυτερη ποσοτητα (που αν ηταν νομιμη η χρηση της δεν θα ειχε προβλημα καποιος να εχει μιας και θα καλιεργουσε για τον εαυτο του).
Απο κει και περα, για την εμπορικη χρηση δεν διαφωνω σε τπτ με οσα λες free... Δεν εννουσα να εξαγουμε φουντα, αλλα προϊοντα καναβης (φουντα ηδη εξαγουμε στην Ολλανδια απο ...αλλα μονοπατια)
Τωρα το θεμα του τι ακριβως προσφερει ή οχι η χρηση της καναβης σε καποιον, συγχωρηστε με, αλλα νομιζω πως καποιος που δεν εχει εμπειρια δεν μπορει να μιλησει για παραισθησεις, για γινομαι γκολ κτλ.
Και μην ξεχνιομαστε, το ξαναλεω: Δεν μιλαω για καταχρηση, αλλα για χρηση. Απο κει και περα ειναι ο καθενας υπευθυνος για τον εαυτο του αν θελει να ναι ολη μερα μαστουρωμενος ή οχι κτλ, με την ιδια ακριβως λογικη που καποιος μπορει να καπνιζει 5 (κανονικα) τσιγαρα την μερα και αλλος 3 πακετα. Και οχι, οποιος καπνιζει 5 τσιγαρα την μερα δεν θα φτασει καποια στιγμη οπωσδηποτε να καπνιζει 3 πακετα, ουτε αυτος που πινει τωρα 2-3 μπυρες θα καταντησει μετα απο λιγα χρονια να πινει ενα καφασι στην καθισια του. Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με την καναβη. Αν εισαι τυπος που θα κανει καταχρηση στπο αλκοολ, στο φαγητο, στα τσιγαρα κτλ, θα κανεις κι εκει καταχρηση. Δεν φταιει η καναβη, εσυ φταις αν κανεις καταχρηση και πρεπει να δεις γιατι κανεις αυτη την καταχρηση.
Το οτι η χρηση της θα ειναι νομιμη δεν θα την κανει πιο διαδεδομενη απο οτι ηδη ειναι. Η πλειοψηφια του πληθυσμου εχει καποια εστω μικρη εμπειρια με καναβοειδη και η πικρη αληθεια ειναι οτι ΜΑΚΑΡΙ να υπηρχε μονο η καναβη και να μην υπηρχαν ολα τα αλλα (συμπεριλαμβανομενου του αλκοολ και των τσιγαρων).
Καλα κανετε βεβαια και εχετε τις αποψεις σας, δεν προσπαθω να ωραιοποιησω τπτ, αλλα δεν μπορω να δεχτω την καθαρη υποκρισια του απαγορευω ενα φυσικο προϊον, το τοποθετω στην σφαιρα του μυθολογικου, το δαιμονοποιω και την ιδια στιγμη νομιμοποιω και θησαυριζω απο πραγματα που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ σκοτωνουν καθε χρονο εκατομυρια. Και ολα αυτα, απλα γιατι καποιοι πρεπει να κονομανε απο αυτο.
Η βιομηχανια χαρτιου θα κατερρεε εαν γινοταν νομιμη η χρηση της καναβης για παραδειγμα.
Παντως αν σας ενδιαφερει οντως το θεμα, πριν να εχετε τις αποψεις σας, ψαξτε λιγο να βρειτε μερικες πληροφοριες και μην αρκειστε στην προπαγανδα και στα urban legends.
Βασιλη:
Η παχυσαρκια, το αλκοολ και το καπνισμα ειναι αναγνωρισμενα ως οι κορυφαιες αιτιες θανατων παγκοσμιως (τουλαχιστον στις "ανεπτυγμενες κοινωνιες"). Ψαξτο και θα το δεις. Παρολα αυτα ακομα και οι ιδιες οι κυβερνησεις χωρων που νοιαζονται για την υγεια των πολιτων τους, τους προτρεπουν στο να καταναλωνουν ολοενα και περισσοτερο αλκοολ (βλεπε Ρωσια), αλλα δεν το απαγορευουν. Αυξανουν τις τιμες στα τσιγαρα, αλλα δεν τα απαγορευουν.
Δεν χρησιμοποιω ως δικαιολογια αλλα "κακα" που υπαρχουν για να δεχτουμε αλλο ενα. Λεω απλα οτι ειναι ενα φυσικο προϊον που ειναι παραλογο να μου απαγορευουν να το χρησιμοποιω απο την στιγμη που δεν ενοχλω κανεναν.
Αν θες να λυσεις τα προβληματα της κοινωνιας δεν θα το κανεις απαγορευοντας πραγματα, αλλα αντιθετα αποκαθηλωνοντας τα απο τον θρονο του μυθου που εχουν και αντιμετωπιζοντας τις αιτιες για τις οποιες καποιος κανει καταχρηση γενικα, ειτε μιλαμε για φαγητο, ειτε μιλαμε για ποτο, τσιγαρα, καναβη, χρηματα, εξουσια κτλ.
Το προβλημα ειμαστε εμεις, οχι η καναβη. Οι λυσεις ποναει κεφαλι - κοψει κεφαλι ποτε δεν με επεισαν και ποτε δεν τις καταλαβα.