Παλι κανενα επιχειρημα. Αυτο που εχει αποδειχτει με το τι ισουται ενας μπαφος ειναι ολιγον π**αρια γιατι: Οσοι καπνιζουν μπαφους τους κανουν μαζι με καπνο (κανονικο) σε στριφτα τσιγαρα χωρις φιλτρο. Φυσικο ειναι να ειναι πιο βαρη το τσιγαρο εφοσων ειναι αφιλτρο. Η κανναβη απο μονη της δεν προκαλει ουτε καρικινους, ουτε θεμα σε πνευμονες κτλ. Ολα αυτα ειναι αποτελεσμα του καπνισματος και μονο (που γινεται χειροτερο απο εναν απλο καπνιστη γιατι τους μπαφους τους κανει καποιος αφιλτρους).
Ομως οπως ειπα και πιο πριν (σχεδον 4 φορες μεχρι τωρα) η καταναλωση της κανναβης δεν γινεται μονο μεσω καπνισματος. Μπορεις να την μαγειρεψεις για να την καταναλωσεις, χωρις να ενοχλεις κανεναν, χωρις να βρωμαει κανενας, χωρις να ταλαιπωρεις τα πνευμονια σου κτλ. Εξηγησα επισης και για ποιους λογους οι περισσοτεροι απλα την καπνιζουν και οτι μια νομιμοποιηση θα ειχε και σε αυτον τον τομεα θετικα αποτελεσματα.
Οσο για τα αστεια επιχειρηματα "τι θα γινει αν ξαφνικα πρεπει να οδηγησεις και εισαι υπο την επηρεια", θα απαντησω οτι ενα μικρο τσιγαρο (οπως και ενα ποτηρακι κρασι που λες) δεν θα σου δημιουργησει τπτ παραπανω απο ενα μικρο buzz και τπτ παραπανω, αν και για μενα η λυση ειναι απλη: Μην οδηγησεις, ακριβως οπως δεν θα επρεπε να οδηγησεις αν εχεις πιει. ΠΑΛΙ δηλαδη το προβλημα ειναι η ανθρωπιονη συμπεριφορα και οχι η ουσια. Αν εισαι μλκας και πας να οδηγησεις και να κανεις μλκιες, θα τις κανεις τις ιδιες μλκιες ειτε πιεις μπαφο, ειτε πιεις μπυρες, ειτε τπτ.
Επισης οταν μιλαω για υποκρισια δεν αναφερομαι στους συνομιλητες μου (οτι αυτοι ειναι υποκριτες) αλλα σε ολους αυτους που καλλιεργησανε αποψεις και urban legends που οπως ειναι ολοφανερο εχουν μεταφερθει αυτουσιες σε πααααρα πολλους ανθρωπους (ας ειναι καλα η τηλεοραση και η "αντικειμενικη ενημερωση" ).
Εχω την εντυπωση οτι καλο να εχεις αποψη μεν, ακομα καλυτερο ομως να εχεις αποψη οταν γνωριζεις καποια πραγματα και οταν εχεις προσωπικη εμπειρια με κατι πριν αρχισεις να το κατηγορεις.
Καποιος μιλησε για την ποτοαπαγορευση. Μα δεν καταλαβαινετε οτι η παρανομια ειναι που κανει κατι πιο επικινδυνο; Δημιουργει μια μυθικη εικονα γυρω απο κατι (στην προκειμενη περιπτωση την κανναβη) την οποια πολλοι θα θελουν να προσεγγισουν για 1002 λογους (ακριβως γιατι θεωρειται επικινδυνο, παρανομο, προκλητικο κτλ), ενω ταυτοχρονα δημιουργει αλλα προβληματα, οπως παραεμποριο (διακινηση), μαυρο χρημα για καποιους, ελειψη ελεγχου του προϊοντος κτλ. Αν νομιζετε οτι με το να παραμεινει παρανομη μια ουσια, αυτη δεν θα χρησιμοποιειται, κανετε τεραστιο λαθος. Με την ιδια λογικη που παρολο που ειναι νομιμη η πωληση τσιγαρων, δεν εχουν γινει ολοι καπνιστες ή αλκοολικοι, ετσι και με την κανναβη. Πολλοι θα δοκιμασουν, λιγοι θα την χρησιμοποιουν καθημερινα (ή συχνα εν παση περιπτωση).
Και στην τελικη ρε παιδια, ειναι δυνατον να μου λετε οτι πχ το τσιγαρο ή το αλκοολ που κυκλοφορουν κανονικα, ειναι πιο ακινδυνα απο πχ την βρωση κανναβης μεσα σε ενα γλυκο απο καποιον που γουσταρει;
Δηλαδη ελεος ρε παιδια, πραγματικα ανοιξτε λιγο τα ματια σας και ψαξτε καποια πραγματα πριν αρχισετε να τα κατηγορειτε και να τα κατηγοριοποιειτε, μπορει να εκπλαγειτε.
Και τα λεω αυτα με οιλη την φιλικη διαθεση, δεν θελω να ερθω σε κοντρα με κανεναν, ας πιστευετε οτι θελετε, αλλα ψαξτε το λιγο το θεμα, μην ψαχνετε μονο οσα θελετε να ακουσετε ή οσα εχετε συνηθισει να ακουτε απο τις γννωστες πηγες. Καπως ετσι ειχε ξεκινησει και η συζητηση του ΔΝΤ, και στην αρχη τοτε οταν λεγαμε καποια πραγματα, πολλοι τα αποριπτανε ως φανταστικα σεναρια, συνομωσιολογιες κτλ.
Ομως αυτη την φορα δεν θα κατσω να παραθετω videos, documentaries, αρθρα, ερευνες, στατιστικες και αποψεις. Μεγαλα παιδακια ειμαστε ολοι μας, αν καποιος ΟΝΤΩΣ ενδιαφερεται για το θεμα, ας κανει τον κοπο να ασχοληθει λιγο μαζι του και μετα ας εχει αποψη.
Ας σταματησει επιτελους αυτο το βιολι του εχω αποψη αλλα δεν την στηριζω πουθενα, απλα γιατι ετσι μου ειπαν, γιατι ετσι πιστευω...
Λιγη ερευνα δεν βλαπτει...