Κατα τη γνωμη σου οι δημιουργοι των προγραμματων δεν θα πρεπει να πληρωνονται για τη δουλεια τους? Να σου δινουν δηλαδη το κωδικα που τοσο δουλεψαν να δημιουργησουν για να τον κανεις εσυ compile προσθετοντας η αφαιροντας πραγματα?Εσυ στη δουλεια σου πληρωνεσαι η δουλευεις εθελοντικα?
Ανάλογα για ποιον λόγο την κάνουν. Αν είναι παραγγελιά από κάποια εταιρία, ναι να πληρωθούν και αρκετά μάλιστα. Αν είναι για την χαρά της δημιουργίας σε κάτι που τους αρέσει, δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα.
Στην δουλειά μου πληρώνομαι γιατί είμαι υπάλληλος και κάνω ότι μου λένε, πληρώνομαι για να προσφέρω τις υπηρεσίες που ζητούν. Όμως αλλού, στο kithara.gr για παράδειγμα, δεν πληρώνομαι. Κάνω ό,τι κάνω γιατί μου αρέσει αυτή η δημιουργία και το να την προσφέρω σε όλον τον κόσμο.
Linux και ελευθερια στο hardware...Βλεπεις λοιπον μια καρτα ηχου που τα spec της σου αρεσουν τρελα και την θες...αλλα drivers για αυτην δεν υπαρχουν.Τι κανεις?
Διαλέγεις hardware που είναι συμβατό με linux. Όπως ακριβώς θα διάλεγες hardware που είναι συμβατό με το Mac σου.
Δεν λεω οτι το linux δεν ειναι χρησιμο...ισα ισα...υπο προυποθεσεις ισως να ειναι και το μονο που χρειαζεσαι....αλλα δεν μπορεις να εχεις και απαιτησεις απο αυτο..ειναι τζαμπα σου λεει...μη το ψυριζεις.....
Το τσάμπα δεν συνεπάγεται μη-ποιοτικό. Να θυμίσω πχ τα αμέτρητα bugs & τρύπες ασφαλείας των προγραμμάτων της microsoft και την απελπιστικά καθυστερημένη διόρθωσή τους; Ενώ στις κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ ο κώδικας δοκιμάζεται και διορθώνεται γρήγορα από πάρα πολλούς beta testers & προγραμματιστές στον πλανήτη.
Μιας και αναρωτιεσαι τι χρήση κάνω στους Η/Υ μου, να σου πω: εκτός από τα βασικά: ιντερνετ, κείμενα, κλπ. ασχολούμαι και με linux servers (δεν έχω ακούσει να χρησιμοποιεί κάποιος Mac server), με διαχείριση δικτύων, με web development, και άλλα τέτοια. ΔΕΝ ασχολούμαι σοβαρά με παραγωγή μουσικής, οπότε δεν μπορώ να κρίνω και δεν με απασχολεί αν τα Mac υπερτερούν σε αυτόν τον τομέα. Χρησιμοποιώ Wine ή/και ξεκινώ σε περιβάλλον Windows, λόγω του Photoshop (αγορασμένο, στη δουλειά) με το οποίο έχω ασχοληθεί από παλιά και κάποιες άλλες εφαρμογές που έχω συνηθίσει, πχ Total Commander. Επίσης, με το linux έχω δώσει ζωή σε PCάκια 10+ ετών, με λίγη RAM, που κάποιοι πετάνε στα σκουπίδια γιατί δεν τρέχουν τα τελευταία Windows. Άρα, στην περίπτωσή μου, το linux μου κάνει.