Συμφωνώ με τον Ριχάρδο ως προς τις δυνατότητες και τα ηχητικά χαρακτηριστικά του Bugera V22, θα διαφωνήσω όμως στο ότι χρειάζεται να δώσεις περισσότερο από 100 Ευρώ για ένα καλό distortion πετάλι. Εγώ έχω δύο Cool Cat της Danelectro, το Drive (Distortion) και το Transparent Overdrive και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα δύο, παρά το γεγονός ότι συνολικά μου κόστισαν περίπου 60 λίρες (70 Ευρώ). Συγκεκριμένα για metal μπορεί να χρειαστείς κάτι διαφορετικό, το σίγουρο πάντως είναι ότι μπορείς να βρεις πολύ καλά πετάλια χωρίς να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά, ειδικά αν ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος. Εν κατακλείδι, αν αποφασίσεις να κινηθείς προς λαμπάτο ενισχυτή και πετάλι, μην αποκλείσεις εξ ορισμού κάτι πιο φτηνό.
Από την άλλη πλευρά, οι προτάσεις του Kosthrash για τον Vypyr και τον Bandit με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ειδικά ο Vypyr, με τις πολλές και καλές προσομοιώσεις ενισχυτών και πεταλιών (ειδικά για metal) καθώς και τα άλλα εσνωματωμένα εφφέ που διαθέτει, θεωρώ ότι θα σε καλύψει απόλυτα και θα είσαι άνετα μέσα στον προϋπολογισμό σου.